Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

România TV amendată cu 50.000 lei pentru minciuni la adresa jurnalistei Emilia Șercan și gazetarului Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu -

Întrunit în ședința publică din data de 3 martie 2022, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare ca urmare a sesizărilor primite și a decis să sancționeze canalul numit România TV, pentru încălcări ale prevederilor legislației privind informarea corectă a publicului, cu suma de 50.000 lei.

Consiliul a avut în vedere emisiuni în care au fost aduse acuzații de spionaj la adresa jurnalistei Emilia Șercan și a publicației Press One. Titluri afișate pe ecran: „Contraspionajul românesc, în alertă maximă”, „Campanie sălbatică împotriva țării și a premierului”, „Anchetă-bombă despre destabilizarea României”.

De asemenea, în stabilirea sancțiunii, Consiliul a avut în vedere preluarea, în mai multe emisiuni, a unor secvențe audio din declarații ale gazetarului Cristian Tudor Popescu făcute la Digi 24, fără precizarea sursei, inducându-se ideea, prin afișarea unui receptor de telefon pe fotografie, că acesta s-ar afla în direct, în dialog cu invitații postului România TV. Titluri pe ecran: „Cristian Tudor Popescu intervine în scandalul serii”, „CTP îl face praf pe George Simion”, „De ce îl acuză”.

Subsemnatul CTP menționez că, împreună cu sesizarea făcută de Digi 24, am informat Consiliul în legătură cu nenumăratele cazuri de punere a pozei mele pe ecranul acestui canal de scurgere, urmată de minute în șir de insulte, injurii și minciuni „despre CTP”, proferate de una sau mai multe persoane aflate în direct. Precum și cu faptul că, din anul 2014, după ce am anunțat public acest lucru, nu am mai intrat și nu voi intra vreodată pe canalul respectiv. CTP la România TV e întotdeauna o minciună.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult