Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Românii care se întorc din zonele italiene afectate de coronavirus vor sta în carantină 14 zile

Otopeni - măsuri de siguranță coronavirus

Foto: Octav Ganea/ Inaquam Photos

Românii care se întorc în țară din zonele italiene unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, anunță Ministerul Sănătății,

„România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. 

Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime și aeriene, iar Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei.

Toate persoanele care se încadrează în definiția de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

„În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19). Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române”, se mai arată în comunicat.

Duminică, numărul celor diagnosticați cu coronavirus în Italia ajunsese la 112, dintre care 89 de cazuri erau în Lombardia, regiune cu capitala la Milano. Două persoane și-au pierdut viața din cauza virusului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mofturi..Virusul vine oricum. In Elvetia sunt 70.000 de navetisti zilnic din zona norditaliei. Nu se ia nici o masura...ce masura sa iei?
    • Like 0
  • Mofturi..Virusul vine oricum. In Elvetia sunt 70.000 de navetisti zilnic din zona norditaliei. Nu se ia nici o masura...ce masura sa iei?
    • Like 0
  • Vorbe goale... nu va declara nimeni că a mers prin zonele alea, deci nimeni nu va fi carantinat. În plus, la ce ar fi bune 14 zile de carantină, dacă incubarea poate fi mai mare de-atât?
    • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult