Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Șase specialiști pot deveni „voluntari de profesie” cu venituri asigurate de Fundația Vodafone România

Voluntar de profesie

Fundaţia Vodafone România a dat startul pentru înscrierile în programul „Voluntar de profesie”, ediția 2016, prin care persoanele selectate înlocuiesc, timp de nouă luni, activitatea lor profesională obișnuită cu cea de angajat pentru un ONG, urmând ca veniturile lor lunare să fie asigurate de către Fundaţia Vodafone România. 

Anul acesta, șase persoane vor putea să își ia o pauză de nouă luni de la activitatea prestată pentru angajatorul lor și să se dedice unei cauze sociale pe care o aleg.

Fundaţia Vodafone România va asigura salariile lunare în limita a 1.000 de euro net de persoană pe perioada celor nouă luni, precum și cheltuielile administrative aferente proiectelor. Inițiativa se adresează tuturor persoanelor active în câmpul muncii, indiferent de vârstă, oraș sau de domeniul în care profesează, inclusiv angajaţilor Vodafone România.

„Acest program este unul dintre cele mai importante proiecte derulate anual de Fundaţia Vodafone România și se adresează celor care și-au dorit dintotdeauna să lucreze într-o organizație non-profit, dar nu au avut ocazia. Inițiativa noastră are ca scop și sprijinirea ONG-urilor, care de multe ori nu au resursele necesare pentru a angaja suficienți specialiști”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Candidații trebuie să identifice o organizație neguvernamentală pentru care doresc să lucreze și să stabilească împreună cu aceasta proiectul care urmează să fie implementat. Acesta trebuie să se încadreze într-unul dintre domeniile de finanţare ale Fundaţiei Vodafone România - sănătate, educaţie, servicii sociale sau voluntariat - și să se adreseze unei comunități devaforizate economic, social sau fizic. Informaţii despre criteriile de eligibilitate, regulamentul și calendarul programului sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, în secțiunea „Voluntar de profesie”.

„Voluntar de profesie”, program inovator lansat în anul 2002 de Fundaţia Vodafone Group sub numele „World of Difference”, se desfașoară în prezent în 28 de țări din toată lumea. Programul vine în sprijinul organizaţiilor non-profit, care au nevoie de forţă de munca specializată, dar care nu pot susţine costurile salariale pentru astfel de angajaţi. În cele şase ediții de la lansarea din 2010 a programului în România, 60 de „voluntari de profesie” au lucrat pentru ONG-uri din toată ţara, efectuând un număr de peste 40.000 de ore de muncă.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 963 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale și voluntariatului, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Cum niciun comentariu? Pai la pranz erau 3 ( doua ale mele si unul al altcuiva); Tustrele faceau trimiteri directe la reclama - nici-macar-mascata si la faptul ca Vodafone ar trebui mai curand sa-si vada de clienti si mai apoi de a-si face reclama cu privire la "fapte bune";
    Plus trimiterile la bugetele de PR incarcate de spaga catre sefii care semneaza;
    Insa nu-i grav- nu numai Republica poate publica ( ha, ce joc de cuvinte), poate chiar ar fi o idee ca toti cei care nu-si mai regasesc comentariile in reviste de genul asta- sa si le gaseasca pe alte site-uri; Mai echidistante;
    Sorry, "republicanilor" dar, daca sunteti corecti, trebuie sa lasati si opiniile contra; Asa e deontologic....sau nu e?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult