Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Șase specialiști pot deveni „voluntari de profesie” cu venituri asigurate de Fundația Vodafone România

Voluntar de profesie

Fundaţia Vodafone România a dat startul pentru înscrierile în programul „Voluntar de profesie”, ediția 2016, prin care persoanele selectate înlocuiesc, timp de nouă luni, activitatea lor profesională obișnuită cu cea de angajat pentru un ONG, urmând ca veniturile lor lunare să fie asigurate de către Fundaţia Vodafone România. 

Anul acesta, șase persoane vor putea să își ia o pauză de nouă luni de la activitatea prestată pentru angajatorul lor și să se dedice unei cauze sociale pe care o aleg.

Fundaţia Vodafone România va asigura salariile lunare în limita a 1.000 de euro net de persoană pe perioada celor nouă luni, precum și cheltuielile administrative aferente proiectelor. Inițiativa se adresează tuturor persoanelor active în câmpul muncii, indiferent de vârstă, oraș sau de domeniul în care profesează, inclusiv angajaţilor Vodafone România.

„Acest program este unul dintre cele mai importante proiecte derulate anual de Fundaţia Vodafone România și se adresează celor care și-au dorit dintotdeauna să lucreze într-o organizație non-profit, dar nu au avut ocazia. Inițiativa noastră are ca scop și sprijinirea ONG-urilor, care de multe ori nu au resursele necesare pentru a angaja suficienți specialiști”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Candidații trebuie să identifice o organizație neguvernamentală pentru care doresc să lucreze și să stabilească împreună cu aceasta proiectul care urmează să fie implementat. Acesta trebuie să se încadreze într-unul dintre domeniile de finanţare ale Fundaţiei Vodafone România - sănătate, educaţie, servicii sociale sau voluntariat - și să se adreseze unei comunități devaforizate economic, social sau fizic. Informaţii despre criteriile de eligibilitate, regulamentul și calendarul programului sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, în secțiunea „Voluntar de profesie”.

„Voluntar de profesie”, program inovator lansat în anul 2002 de Fundaţia Vodafone Group sub numele „World of Difference”, se desfașoară în prezent în 28 de țări din toată lumea. Programul vine în sprijinul organizaţiilor non-profit, care au nevoie de forţă de munca specializată, dar care nu pot susţine costurile salariale pentru astfel de angajaţi. În cele şase ediții de la lansarea din 2010 a programului în România, 60 de „voluntari de profesie” au lucrat pentru ONG-uri din toată ţara, efectuând un număr de peste 40.000 de ore de muncă.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 963 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale și voluntariatului, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Cum niciun comentariu? Pai la pranz erau 3 ( doua ale mele si unul al altcuiva); Tustrele faceau trimiteri directe la reclama - nici-macar-mascata si la faptul ca Vodafone ar trebui mai curand sa-si vada de clienti si mai apoi de a-si face reclama cu privire la "fapte bune";
    Plus trimiterile la bugetele de PR incarcate de spaga catre sefii care semneaza;
    Insa nu-i grav- nu numai Republica poate publica ( ha, ce joc de cuvinte), poate chiar ar fi o idee ca toti cei care nu-si mai regasesc comentariile in reviste de genul asta- sa si le gaseasca pe alte site-uri; Mai echidistante;
    Sorry, "republicanilor" dar, daca sunteti corecti, trebuie sa lasati si opiniile contra; Asa e deontologic....sau nu e?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult