Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Scandal în PSD. Liderii social-democrați au aflat că au pierdut definitiv banii pe care i-au investit în campania electorală pentru alegerile europarlamentare

Manda - Dăncilă

Scandal în PSD, în timp ce președintele partidului se află în SUA. Liderii social-democrați au aflat că au pierdut definitiv banii pe care i-au investit în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. 

Președintele AEP, Constantin Mitulețu, a declarat pentru Digi24.ro că instituția pe care o conduce nu va rambursa cele 3 milioane de lei, suma cheltuită de PSD în campania electorala pentru alegerile europarlamentare, decizia fiind una definitivă. 

Pesediștii au început să își ceară banii înapoi încă din vară, de la primele semne că AEP nu va deconta banii investiți în campania pentru europarlamentare, din cauza dosarului penal în care este anchetat fostul trezorier Mircea Drăghici, exact din cauza unei presupuse fraude cu banii partidului.

Digi24.ro a publicat câteva dintre discuțiile din ultimele 24 de ore de pe grupul de whatsapp al șefilor de filiale ai PSD.

„Pentru cei interesați de banii de la AEP, vine mâine răpunsul: NU. Mulțumim celor implicați în rezolvarea situației. P.S. Trezorierul actual nici nu răspunde la telefon”, a scris Claudiu Manda, care a donat pentru campania PSD la europarlamentare peste 430 000 de lei.

Viorica Dăncilă a răspuns: ”Legat de banii de la AEP am făcut tot ce a fost posibil. Am semnat ultima declarație săptămâna trecută cu tot ce au cerut”.

După ce nemulțumiții s-au plâns că au apărut în presă informații despre revolta din partid, Dăncilă a scris pe același grup, ”Ce nu ne omoară ne întărește. Trebuie să rezolvăm și asta”.

Rovana Plumb apare pe lista cu donațiile făcute de membrii PSD cu cea mai mare sumă - 800 000 de lei, bani împrumutați de la o anume Elena Loghin. Sursa menționată scrie că pesediștii sunt foarte supărați și pentru faptul că ei au plătit sume foarte mari în campanie, în timp ce candidații pe care i-a băgat Liviu Dragnea pe listă din afara PSD nu au plătit nimic. „Maria Grapini a dat 1.600 de lei, cu banii ăștia putea să candideze eventual la o asociație de bloc, nu la europarlamentare”, a declarat pentru Digi24.ro unul dintre președinții de filială ai PSD. 

Lista donatii PSD
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • maripos check icon
    Nu-i intreaba nimeni de unde au banii? Manda-i are de la nunta?
    • Like 0
  • Se pare ca in PSD merge treaba cu cine da mai mult. D-na Plumb a dat 800.000 lei pentru a fi in PE si sperand si la functia de comisar. Pe cand d-na Grapini a dat 1.904 lei si a ajuns doar PE (de bani astia cred ca a dat o cafea in CeX :D )
    • Like 0


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult