Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Scenariul negru al lui Dragoș Anastasiu, antreprenor în industria turismului: „Peste jumătate dintre restaurante se vor închide până la finalul anului”. Ultima oră: Noua decizie a CNSU

Anastasiu Dragoș

„Măsura închiderii restaurantelor este pe cât de nedreaptă, pe atât de dramatică”, consideră Dragoș Anastasiu, antreprenor în industria turismului.

Anastasiu spune că în alte state europene restaurantele nu au fost închise, ci doar, în unele cazuri, au fost impuse restricții în privința acestora sau a barurilor și discotecilor. 

Fără un ajutor consistent de la stat, industria turismului nu va putea ieși cu bine din criză, spune el. „Potrivit calculelor mele, peste jumătate dintre afacerile din HoReCa nu vor mai avea cum să deschidă. Și asta e valabil până la finalul lui 2020. Conform așteptărilor și calculelor noastre, o mare parte dintre noi găsiseră soluții de supraviețuire și de intrare forțată în următorul an. Acum, cu noua închidere, suntem din nou blocați în dezvoltare”, a explicat Dragoș Anastasiu, citat de Wall Street.

La rândul său, Răzvan Emil Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Turismului, susține că măsura închiderii restaurantelor nu a stat în decizia autorităților. „Închiderea restaurantelor nu a depins de mine. Este o măsură care a depins eminamente de cifre, de Comitetul Municipal de Urgență al Bucureștiului. Este o restricție care a rezultat în urma calculelor”, a declarat secretarul de stat, pentru Wall Street.

Plajă 2020

Foto: Facebook Dragoș Anastasiu

Ultima oră! Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise, potrivit Digi24.

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat că restaurantele vor putea funcționa acolo unde Comitetele Județene vor emite decizii privind incidența de cazuri de COVID-19 sub 3 la mia de locuitori.

Decizia CNSU vine după discuția de vineri a premierului Ludovic Orban cu reprezentanții HoReCa.

Măsura este valabilă și pentru cazinouri, a spus Arafat.

Pe de altă parte, barurile, cluburile și discotecile vor rămâne închise, potrivit hotărârii CNSU. În schimb, terasele rămân deschise în aceleași condiții ca și până acum - mesele trebuie să fie la cel puțin doi metri distanță, iar la o masă pot sta cel mult 6 persoane.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dragos atanasiu e o prezenta "placuta" si atat. Ca este un reusit om de afaceri este discutabil. In ro. de 30 de ani pentru a reusi in afaceri trebuie sa provii dintr-un anumit mediu - securitatea pcr, fosti activisti pcr si altii deopotriva lor - sau sa ai "sprijin" de la unul dintre enumeratii mai sus. Horeca este pompos denumita. In realitate este un domeniu al speculei, proastat si obraznica servire, valorificare alimente expirate, etc. Nici nu ar trebui luati in considerare. E adevarat, ponoasele le vor trage "salariatii" din domeniu care s-au bucurat la incarcarea notelor de plata si bacsisuri, depinzand, aproape in totalitate, de astfel de practici. Sa-l "plang" pe impostorul, sarlatanul, promontorul crasei inculturi si batjocora mugur mihaiescu, "mare patron" de carciumi dobandide din scarna? Nu ,niciodata! Si ca el sunt majoritatea "patronilor" carciumari. Poate il plangeti pe andraei nastase, fiul lui adrian nastase, patron de carciuma abuziv construita in parcul herestrau. Nu stimabililor, aceasta "ramura" nu trebuie cainata si nici luata in discutie. Doar ajutorarea salariatilor cu acte in regula, pentru care s-au platit impozite. Ceilalti sa ceara de la "patronii" de carciuma si stabilimente.
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Se pare că bâtaia de joc la adresa privaților care cotizează la buget continue în România galbenilor . Inadmisibil pentru un guvern care se vrea liberal.Bine că dăm mită legală bugetarilor că să-și facă datoria cum trebuie.Se pare că incompetența lor merită sporuri și bani in plus la salarii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult