Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Schimbări de reguli pentru școli: clasele trec în online la trei cazuri de Covid înregistrate în 7 zile

Sorin Cimpeanu

Luni, în prima zi a noului semestru, toate școlile și grădinițele vor începe cursurile cu prezență fizică, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus că intrarea școlilor dintr-un județ în online se va face după un nou criteriu - atingerea unui grad de ocupare de 75% a paturilor pentru pacienții Covid din respectivul județ. În plus, există și alte schimbări.

"Pragul este de 75% (de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2), un prag care nu este atins în niciunul dintre judeţele României în prezent. Din perspectiva Educaţiei, luni, şcolile şi toate grădiniţele din România vor putea să funcţioneze cu prezenţă fizică. Cea de-a doua schimbare este a suspendării activităţii cu prezenţă fizică în fiecare clasă din şcoală sau în fiecare grupă din grădiniţă atunci când sunt trei cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii şcoli atunci când cel puţin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată", a spus, potrivit Agerpres, Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Schimbările apar într-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Ziua de referință va fi joi, când, în funcție de situație, vor fi luate deciziile pentru săptămâna următoare.

„iua de referinţă va fi ziua de joi a fiecărei săptămâni pentru scenariul de săptămâna următoare, iar din perspectiva Educaţiei vă pot spune că săptămâna nu se va fragmenta şi se va lucra pe prezenţă fizică toată săptămâna sau, dacă se va ajunge în situaţia în care din cauza depăşirii gradului de 75% paturi destinate pacienţilor COVID se va trece în online, acel online va fi pentru toată săptămâna. (...) În fiecare zi de joi, Ministerul Sănătăţii prin mecanismul de alertă va afişa situaţia privind gradul de ocupare a paturilor COVID-19 în fiecare judeţ. Pe site-ul ministerului, probabil centralizat şi oricum pe site-ul fiecărui DSP, iar Ministerul Educaţiei va prelua aceste informaţii şi le va afişa şi pe site-ul propriu şi ele vor fi afişate şi pe site-ul fiecărui Inspectorat şcolar judeţean", a mai declarat Cîmpeanu.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult