Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Schimbări de reguli pentru școli: clasele trec în online la trei cazuri de Covid înregistrate în 7 zile

Sorin Cimpeanu

Luni, în prima zi a noului semestru, toate școlile și grădinițele vor începe cursurile cu prezență fizică, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus că intrarea școlilor dintr-un județ în online se va face după un nou criteriu - atingerea unui grad de ocupare de 75% a paturilor pentru pacienții Covid din respectivul județ. În plus, există și alte schimbări.

"Pragul este de 75% (de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2), un prag care nu este atins în niciunul dintre judeţele României în prezent. Din perspectiva Educaţiei, luni, şcolile şi toate grădiniţele din România vor putea să funcţioneze cu prezenţă fizică. Cea de-a doua schimbare este a suspendării activităţii cu prezenţă fizică în fiecare clasă din şcoală sau în fiecare grupă din grădiniţă atunci când sunt trei cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii şcoli atunci când cel puţin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată", a spus, potrivit Agerpres, Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Schimbările apar într-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Ziua de referință va fi joi, când, în funcție de situație, vor fi luate deciziile pentru săptămâna următoare.

„iua de referinţă va fi ziua de joi a fiecărei săptămâni pentru scenariul de săptămâna următoare, iar din perspectiva Educaţiei vă pot spune că săptămâna nu se va fragmenta şi se va lucra pe prezenţă fizică toată săptămâna sau, dacă se va ajunge în situaţia în care din cauza depăşirii gradului de 75% paturi destinate pacienţilor COVID se va trece în online, acel online va fi pentru toată săptămâna. (...) În fiecare zi de joi, Ministerul Sănătăţii prin mecanismul de alertă va afişa situaţia privind gradul de ocupare a paturilor COVID-19 în fiecare judeţ. Pe site-ul ministerului, probabil centralizat şi oricum pe site-ul fiecărui DSP, iar Ministerul Educaţiei va prelua aceste informaţii şi le va afişa şi pe site-ul propriu şi ele vor fi afişate şi pe site-ul fiecărui Inspectorat şcolar judeţean", a mai declarat Cîmpeanu.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult