Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Şcolile s-au închis, dar profesorii din programul Şcoala din Valiză predau online, direct de acasă

Programul Școala din valiză

Şcolile s-au închis, dar unii profesori continuă să predea. Online, direct de acasă. 

Elevii a zece școli din mediul rural din România pot învăța și pe durata suspendării cursurilor, datorită proiectului „Școala din valiză”, implementat de Fundația World Vision România şi finanțat de Fundația Vodafone România.

În doar două zile, profesorii din proiect au pregătit 260 de lecţii digitale pe platforma scoaladinvaliza.ro, iar 50 dintre lecţii au fost deja accesate de peste 550 de copii.

Inițiată ca proiect pilot pentru introducerea instrumentelor educaționale digitale în școlile din comunități defavorizate, „Școala din valiză” cuprinde unități de învățământ din mediul rural din județele Vaslui, Ilfov, Ialomița, Cluj, Brașov și Vâlcea. 

Proiectul are două componente principale: o platformă de e-learning, cu acces deschis tuturor profesorilor, elevilor și părinților interesați, și o valiză mobilă dotată cu echipamente de tehnologie, concepută pentru a veni în ajutorul școlilor din zone defavorizate.

„Școala din valiză”, clasă de curs și bibliotecă virtuală, oferă acces la peste 1.400 de resurse educaționale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult