Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Şcolile s-au închis, dar profesorii din programul Şcoala din Valiză predau online, direct de acasă

Programul Școala din valiză

Şcolile s-au închis, dar unii profesori continuă să predea. Online, direct de acasă. 

Elevii a zece școli din mediul rural din România pot învăța și pe durata suspendării cursurilor, datorită proiectului „Școala din valiză”, implementat de Fundația World Vision România şi finanțat de Fundația Vodafone România.

În doar două zile, profesorii din proiect au pregătit 260 de lecţii digitale pe platforma scoaladinvaliza.ro, iar 50 dintre lecţii au fost deja accesate de peste 550 de copii.

Inițiată ca proiect pilot pentru introducerea instrumentelor educaționale digitale în școlile din comunități defavorizate, „Școala din valiză” cuprinde unități de învățământ din mediul rural din județele Vaslui, Ilfov, Ialomița, Cluj, Brașov și Vâlcea. 

Proiectul are două componente principale: o platformă de e-learning, cu acces deschis tuturor profesorilor, elevilor și părinților interesați, și o valiză mobilă dotată cu echipamente de tehnologie, concepută pentru a veni în ajutorul școlilor din zone defavorizate.

„Școala din valiză”, clasă de curs și bibliotecă virtuală, oferă acces la peste 1.400 de resurse educaționale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult