Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Şcolile s-au închis, dar profesorii din programul Şcoala din Valiză predau online, direct de acasă

Programul Școala din valiză

Şcolile s-au închis, dar unii profesori continuă să predea. Online, direct de acasă. 

Elevii a zece școli din mediul rural din România pot învăța și pe durata suspendării cursurilor, datorită proiectului „Școala din valiză”, implementat de Fundația World Vision România şi finanțat de Fundația Vodafone România.

În doar două zile, profesorii din proiect au pregătit 260 de lecţii digitale pe platforma scoaladinvaliza.ro, iar 50 dintre lecţii au fost deja accesate de peste 550 de copii.

Inițiată ca proiect pilot pentru introducerea instrumentelor educaționale digitale în școlile din comunități defavorizate, „Școala din valiză” cuprinde unități de învățământ din mediul rural din județele Vaslui, Ilfov, Ialomița, Cluj, Brașov și Vâlcea. 

Proiectul are două componente principale: o platformă de e-learning, cu acces deschis tuturor profesorilor, elevilor și părinților interesați, și o valiză mobilă dotată cu echipamente de tehnologie, concepută pentru a veni în ajutorul școlilor din zone defavorizate.

„Școala din valiză”, clasă de curs și bibliotecă virtuală, oferă acces la peste 1.400 de resurse educaționale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult