Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Şcolile s-au închis, dar profesorii din programul Şcoala din Valiză predau online, direct de acasă

Programul Școala din valiză

Şcolile s-au închis, dar unii profesori continuă să predea. Online, direct de acasă. 

Elevii a zece școli din mediul rural din România pot învăța și pe durata suspendării cursurilor, datorită proiectului „Școala din valiză”, implementat de Fundația World Vision România şi finanțat de Fundația Vodafone România.

În doar două zile, profesorii din proiect au pregătit 260 de lecţii digitale pe platforma scoaladinvaliza.ro, iar 50 dintre lecţii au fost deja accesate de peste 550 de copii.

Inițiată ca proiect pilot pentru introducerea instrumentelor educaționale digitale în școlile din comunități defavorizate, „Școala din valiză” cuprinde unități de învățământ din mediul rural din județele Vaslui, Ilfov, Ialomița, Cluj, Brașov și Vâlcea. 

Proiectul are două componente principale: o platformă de e-learning, cu acces deschis tuturor profesorilor, elevilor și părinților interesați, și o valiză mobilă dotată cu echipamente de tehnologie, concepută pentru a veni în ajutorul școlilor din zone defavorizate.

„Școala din valiză”, clasă de curs și bibliotecă virtuală, oferă acces la peste 1.400 de resurse educaționale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult