Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Șefii ISU au mințit. Instituția a trimis la Parchet doar câteva cadre din interiorul clubului Colectiv - Digi24

Libertatea - colectiv

(Foto: Libertatea)

Nicio imagine din înregistrarea publicată joi de Libertatea nu a ajuns la Parchetul General, potrivit Digi24, care citează surse judiciare. Procurorii au trimis ISU, încă de acum patru ani, două solicitări, iar reprezentanții ISU au transmis doar câteva cadre filmate în interiorul clubului Colectiv, dar nu din filmarea prezentată de ziariștii de la Libertatea.

„Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”, potrivit articolului 275 din Codul Penal.

Surse din Parchetul General au spus pentru Digi24 că nu va fi deschis un dosar separat pentru ce s-a întâmplat cu aceste imagini, dar este posibil ca cei trei șefi ai ISU București să fie chemați la audieri de către procurori în dosarul pe care ei l-au deschis în 2016, în care se fac cercetări cu privire la intervenția din seara tragediei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • #Votez check icon
    nu va mai "potriviti" la cele spuse de DigiTv; de cele mai multe ori "analiza" lor e tendentioasa si agresiva.
    Daca e sa analizezi "stirea" acestora, numai ISU avea inregistrari si n-a comunicat celor de la parchet toate datele. Tot ISU a trimis filmuletul si la Libertatea ? Altii nu au nicio raspundere, pentru ca totul se petrece spontan la ordin. Libertatea n-avea obligatia (cel putin morala) sa prezinte ATUNCI aceste inregistrari ? Procurorii n-aveau obligatia sa cerceteze afirmatia presedintelui, precum ca "a trebuit sa moara oameni..." ? Aceeasi procurori n-aveau obligatia sa prezinte public raportul de expertiza tehnica ? Au fost afirmatii si din partea altora ca a fost o mana criminala la Colectiv, dar noi avem treaba numai cu ce ne prezinta propaganda statului paralel, securist si mafiot: Raed Arafat ! A fost chiar un caz al unui lucrator al statului paralel, securist si mafiot (din sri) care declarat ca a fost o mana criminala, dar a fost dat afara din serviciu si a fost internat la nebuni: La asta s-a rezumat ancheta #procurorilor...
    Toti #progresistii stau la adapostul acestei propagande si infiereaza cu ura proletara numai inamicul public numarul unu: Raed Arafat
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult