Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Șefii ISU au mințit. Instituția a trimis la Parchet doar câteva cadre din interiorul clubului Colectiv - Digi24

Libertatea - colectiv

(Foto: Libertatea)

Nicio imagine din înregistrarea publicată joi de Libertatea nu a ajuns la Parchetul General, potrivit Digi24, care citează surse judiciare. Procurorii au trimis ISU, încă de acum patru ani, două solicitări, iar reprezentanții ISU au transmis doar câteva cadre filmate în interiorul clubului Colectiv, dar nu din filmarea prezentată de ziariștii de la Libertatea.

„Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”, potrivit articolului 275 din Codul Penal.

Surse din Parchetul General au spus pentru Digi24 că nu va fi deschis un dosar separat pentru ce s-a întâmplat cu aceste imagini, dar este posibil ca cei trei șefi ai ISU București să fie chemați la audieri de către procurori în dosarul pe care ei l-au deschis în 2016, în care se fac cercetări cu privire la intervenția din seara tragediei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • #Votez check icon
    nu va mai "potriviti" la cele spuse de DigiTv; de cele mai multe ori "analiza" lor e tendentioasa si agresiva.
    Daca e sa analizezi "stirea" acestora, numai ISU avea inregistrari si n-a comunicat celor de la parchet toate datele. Tot ISU a trimis filmuletul si la Libertatea ? Altii nu au nicio raspundere, pentru ca totul se petrece spontan la ordin. Libertatea n-avea obligatia (cel putin morala) sa prezinte ATUNCI aceste inregistrari ? Procurorii n-aveau obligatia sa cerceteze afirmatia presedintelui, precum ca "a trebuit sa moara oameni..." ? Aceeasi procurori n-aveau obligatia sa prezinte public raportul de expertiza tehnica ? Au fost afirmatii si din partea altora ca a fost o mana criminala la Colectiv, dar noi avem treaba numai cu ce ne prezinta propaganda statului paralel, securist si mafiot: Raed Arafat ! A fost chiar un caz al unui lucrator al statului paralel, securist si mafiot (din sri) care declarat ca a fost o mana criminala, dar a fost dat afara din serviciu si a fost internat la nebuni: La asta s-a rezumat ancheta #procurorilor...
    Toti #progresistii stau la adapostul acestei propagande si infiereaza cu ura proletara numai inamicul public numarul unu: Raed Arafat
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult