Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șeful comisiei SRI, Adrian Țuțuianu: Florian Coldea a fost cu Sebastian Ghiță și George Maior în vacanță în Toscana

Șeful comisiei SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat miercuri că Florian Coldea a fost în vacanță în Toscana, împreună cu Sebastian Ghiță și George Maior, pe atunci șef al SRI, potrivit Digi24.

George Maior, în prezent ambasador al României în Statele Unite, „a dat anumite explicații” comisiei de control intern din cadrul SRI, a mai sublinat Adrian Țuțuianu. 

Pe de altă parte, șeful comisiei SRI a precizat, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, că fost confirmată prezența lui Florian Coldea în Seychelles alături de Sebastian Ghiță. Țuțuianu a menționat că familia Coldea a adus documente justificative - facturi și chitanțe - care arată că a suportat cheltuielile deplasării. 

Serviciul Român de Informații a anunțat pe 12 ianuarie, printr-un comunicat, că directorul SRI l-a suspendat pe generalul Florian Coldea din funcția de prim-adjunct al SRI, în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță. Într-o înregistrare difuzată după dispariția sa, Ghiță a spus că și-a petrecut cu Florian Coldea concedii în Seychelles, în 2010, și în Toscana, în 2012. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Să ne fie de bine ...
    Să ne fie?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult