Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șeful Senatului C.P. Tăriceanu, acces de furie la adresa președintelui Iohannis: „Noi suntem păcătoșii și el e Duhul Sfânt? Iese cu aceleași teme răsuflate, cu corupții, cu penalii...”. Reacția președinției

Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu -

(Foto: Octav Ganea / Inquam Photos)

Atac dur al președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la adresa șefului statului. 

„Când aud aceste declarații (ale președintelui Iohannis - n.n.) am o revelație, am senzația că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt și că ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi păcătoșii suntem oamenii politici și Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca și noi toți”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele a reacționat joi, prin vocea purtătorului de cuvânt, la acuzațiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu, reiterând faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului. 

C.P.Tăriceanu: „Mă întreb dacă mai e posibilă o colaborare cu președintele”

Tăriceanu consideră că ministrul Sevil Shhaideh, implicată în scandalul Insula Belina, nu are motiv să își dea demisia din Guvern.

„Pentru ce să-și dea demisia Shaiddeh? Nu există nicio cerere de începere a urmăririi penale. Să ne trezim cu un guvern de tehnocrați? Ăsta e planul pe care îl urmărește. Președintele sapă cu râvnă la fundația acestui Guvern și nădăjduiește să îl dea jos”, a spus șeful Senatului. De menționat că împotriva ministrului Shaiddeh, DNA a început urmărirea penală în dosarul Belina.

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Iohannis încearcă să răstoarne actuala majoritate politică, pentru instalarea unui guvern tehnocrat, susținut de asociații care „nu au legitimitate să vorbească în numele cetățenilor”, unele având „doar un membru”.

Președintele Senatului a continuat atacul la adresa șefului statului, întrebându-se dacă mai e posibilă o colaborare cu președintele.

„Mă întreb dacă mai e posibilă o colaborare cu președintele. Discuții politice... m-am lămurit. Toată lumea, inclusiv la Comisia Europeană, începe să aibă dubii cu privire la anumite segmente din Justiție. Sunt abuzuri incredibile și felicitări presei libere care are curajul să spună aceste lucruri, iar președintele întoarce capul (...)”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu, acuzându-l pe șeful statului că „patronează acest sistem corupt de putere din România”.

„Iese cu aceleași teme răsuflate, cum ieșea și Băsescu, cu corupția, cu penalii. Eu nu pot să mai înghit lucrurile astea”, a încheiat Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că nu e de bun augur faptul că PSD a decis să facă scut în jurul vicepremierului Sevil Shhaideh şi ministrului delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, arătând că cele două doamne ministru ar fi trebuit să demisioneze.

„Vreau să cred că România este o ţară care întăreşte statul de drept. Iar într-un stat de drept, persoanele urmărite penal, judecate penal și condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Mădălina Dobrovolschi:„Președintele reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului”

„Domnule Tăriceanu, da, adevărul doare, dar acest lucru nu este un motiv să folosiți un limbaj licențios, să jigniți și să spuneți în spațiul public lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului. Președintele respectă pe deplin rezultatului votului care a condus la constituirea actualei majorități și își dorește ca Guvernul să aibă rezultate bune pentru România. 

Președintele consideră că o legiferare transparentă de tip european este fundamentală pentru întărirea statului de drept și consolidarea parcursului democratic al României”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, în replică la acuzațiile făcute de C.P. Tăriceanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Eu vad ca "sfantul duh al penalilor" se ocupa de dosare,doar,doar martorii nu vor mai putea depune marturie(sfantul duh stie de ce),probele nu vor mai admise,...
  Poate va veni la intalniri cu cetatenii,sa sustina in public toate tampeniile astea.Sa ne spuna in fata ca n-a crescut pretul combustibililor,ca hotii au dreptul sa fure fara a fi deranjati de DNA,...
  Sa vedem de unde ia el "lumina"...
  • Like 5
  • @
   check icon
   Din Rusia...daca tot a venit patriarhul Moscovei...cred ca era pentru lumina...rosie:))))
   • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult