Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șerban Nicolae, PSD: „Vom face cam ceea ce a făcut și Ungaria cu această rezoluție”

Șerban Nicolae-

(Foto: Inquam Photos)

„Vom face cam ceea ce a făcut și Ungaria cu această rezoluție”. Este reacția senatorului PSD Șerban Nicolae, care a dat de înțeles că este posibil ca România să nu recunoască criticile aduse în documentul adoptat marți de Parlamentul European.

Senatorul PSD a criticat dur Comisia Europeană și a amintit de Brexit și de euroscepticismul în creștere. 

„Cea mai rușinoasă Comisie Europeană vine cu o astfel de rezoluție, este o Comisie marcată de ”sciatică” politică și tratează România într-o cheie pur politicianistă. Din păcate, România este în situația de a fi umilită, asta în condițiile în care Marea Britanie iese din UE, iar în tot mai multe state euroscepticismul este în creștere.

Gândirea unor procurori ceaușiști din ultimii ani nu este compatibilă cu valorile europene, dar totuși uite că în această situație am ajuns.  Dacă ar fi ajutat cu ceva rapoartele MCV, ar fi făcut-o până acum. Noi avem de 11 ani raportul MCV și totuși ne găsim în situația de a avea protocoale secrete, de a avea abuzuri în justiție”, a declarat Șerban Nicolae la Antena3.

O altă reacție a venit de la liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, Dan Nica.

„Ştim bine că îndeplinim toate condiţiile să intrăm în Schengen, şi cu toate acestea suntem încă blocaţi din motive politice. Ştim că am făcut progrese în ceea ce priveşte macroeconomia, şi cu toate acestea suntem încă trataţi ca o ţară din Lumea a treia. Venim şi demonstrăm abuzurile DNA şi ale serviciilor secrete, dar ele sunt ignorate în mod ostentativ. Dreapta populistă, care a pus stăpânire pe Europa, nu este interesată de toate aceste nedreptăţi flagrante. Singura preocupare este creionarea imaginii unei Românii slabe, prin acţiuni precum această rezoluţie“, consideră Dan Nica.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Astia ca Nicolae sunt promovati de psd, ca au clanta tare. Nu conteaza ca au profitat de pe urma UE, acum profitul mai mare pare ca vine de la rusi. Sper sa se termine cu psd-up la urmatoarele alegeri. Poate babele psdiste isi mai amintesc cum era pe vremea in care romanii au fost deportati din basarabia si nu numai. Asta ii asteapta daca ies din UE. Dar ele nu stiu cu facebook-ul , decat cu biserica coordonata de rusi.
  • Like 0
 • Dilemă.
  Întru vot.

  Cu cine?
  Cu pesediști precum d. Nicolae, ori cu adversarii ejusdem farinae ai acestuia?
  • Like 0
 • Acest politruc ne crede tîmpiți? Nu domnule,chiar dacă te faci că nu pricepi de ce UE vine cu acest raport ,tu pricepi foarte bine, dar cum ar fi să accepți realitatea ?Ți-ai tăia singur craca.Noi poporul știm f. bine că acest raport nu este îndreptat împotriva românilor,ci împotriva voastră, a celor care duceți România spre prăpastie.Voi aveți un singur scop : să-l scăpați cu orice preț pe Dragnea de pușcărie și o dată cu el pe mulți alții.Pe voi nu vă interesează cîtuși de puțin soarta acestei țări.
  • Like 4
  • @ Nicolae Miclea
   Nu-i cam în bloc spus, „noi poporul”?...
   • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  Borfasul cartierului ii intimdeaza pe fiecare in parte. In asta consta puterea infractorului. Se bazeaza pe lipsa de comunicare a celor multi. Ceea ce fac astia in Romania nu tine la UE. Tine la oamenii care se lasa intimidati.
  Problema e ca UE nu poate sa-i ajute pe romani mai mult decat ar trenui sa se ajute ei insisi..
  Asa ca ceea ce fac politicienii nostri o sa continue pana cand ajunge cutitul la os. Si atunci o sa strige parlamentarii ca nu e democratie, ca e lovitura de stat si vor pune biciul pe oameni. Si oamenii vor rabda fiindca nu vor mai avea voie sa se adune si sa demonstreze..
  • Like 6
 • Din nefericire pe porc nu-l poti scoate din troaca decit cu joarda . Daca romanii nu inteleg ca singura iesire din situatia asta este iesirea in strada fara copii si flori , atunci ne meritam soarta . Astia ar trebui calcati in picioare.
  • Like 6
 • Ce putea să zică și oligofrenul ăsta? Europa se înșeală ,gașca noastră are dreptate. Pam pam.
  • Like 4
 • - Daca ma mai bati fac si eu ce-a facut tata !
  - Si ce-a facut tac'tu ?
  - L-a luat plinsul !
  • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult