Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Serena Williams își anunță retragerea din tenis: „Este cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată”

Serena Williams.

Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Serena Williams, în vârstă de 40 de ani, a anunțat că se retrage din tenis, fără să precizeze o anumită dată pentru încheierea carierei sale sportive.

„Este cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată”, a anunțat sportiva în cel mai recent număr al revistei Vogue. „Nu vreau să se termine, dar în același timp sunt pregătită pentru ceea ce urmează. Îmi va lipsi acea versiunea a mea, cea care juca tenis. Și-mi veți lipsi voi", a mai spus Serena.

După cum a dezvăluit în publicația amintită, Williams speră că va putea juca la turneul US Open, în New York, la sfârșitul acestei luni.

„Din păcate, nu am fost pregătită să câștig la Wimbledon anul acesta”, a continuat Williams. „Și nu știu dacă voi fi pregătită să câștig New York. Dar am de gând să încerc. Iar turneele preliminare vor fi distractive”, a mai spus Serena.

Williams a spus pentru Vogue că vrea să petreacă mai mult timp cu fetița ei de cinci ani, Olympia, și cu soțul ei, Alexis Ohanian. Cuplul încearcă să aibă un al doilea copil.

Serena Williams, una dintre cele mai mari tenismene din istorie, a câștigat 73 de turnee de tenis de-a lungul carierei sale, dintre care 23 au fost Grand Slam-uri, și a ocupat primul loc în ierarhia WTA timp de 319 săptămâni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gata. In sfirsit, se retrage. Nu pomenește nimic de lista de medicamente interzise, iar ea a primit o 'scutire'. Nu pomenește nimic de olimpiada de la Atena, unde a disparut din cauza controlului antidoping.
    Iar acum din articol :
    - Maybe the best word to describe what I’m up to is evolution. Mda, nu se "retrage";
    -I’ve built a career on channeling anger and negativity and turning it into something good. Care negativitate? Asta stie numai a se plinge, este victima tot timpul;
    - There are people who say I’m not the GOAT because I didn’t pass Margaret Court’s record of 24 grand slam titles, which she achieved before the “open era” that began in 1968. Margaret Court a jucat intr-o alta era, fara posibilitățile de antrenament, recuperare, medicale , de transport etc din ziua de astăzi... si a castigat de 24 de ori. Chiar daca nu-i convine, asta este;
    - But I’d like to think that thanks to opportunities afforded to me, women athletes feel that they can be themselves on the court. They can play with aggression and pump their fists. Oare cine le oprea pe femei sa faca ceea ce spune Serena? Cine le oprea sa fie ele insele? De ce crede Serena ca este un fel de deschizător de drumuri? Althea Gibson, Zina Garrison.... nu se cunosc de carte aceasta.
    • Like 0
  • Vine o zi in viata fiecarui barbat cand trebuie sa aiba mai mare grija de familie
    • Like 1
  • În sfârsit...Tiriac va fi încântat si el...
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult