Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Sharapova o laudă pe Halep: „A făcut un meci incredibil”. Halep: „Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei”

Simona Halep cu minge

(Foto:: Guliver/Getty Images)

Maria Sharapova consideră că Simona Halep a făcut miercuri, la China Open, cea mai bună partidă din cele opt jucate împreună.

„Cred că a făcut un meci incredibil, probabil cel mai bun dintre toate partidele disputate împotriva mea. Eu nu am fost tăioasă, nu am văzut bine mingea, nu m-am mişcat cum ar fi trebuit împotriva ei. A lovit consistent mingea, nu a comis multe erori neforţate, procentajul ei la serviciu a fost chiar mare. A făcut toate lucrurile cum trebuie", a declarat Sharapova, conform site-ului WTA, citat de News.ro.

„A fost un meci extraordinar, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei”, spune Simona Halep. „Am servit bine şi ceea ce am lucrat după US Open am putut vedea azi pe teren. Sunt foare fericită că am putut face asta. Este prima mea victorie împotriva ei şi vreau să mă bucur de moment. Astăzi a fost diferit, pentru că nu o învinsesem niciodată, aşa că asta face momentul un pic special”.

Presa internațională scrie în termeni elogioși despre victoria Simonei Halep.

„Nemiloasa Simona Halep o elimină pe Maria Şarapova de la China Open", comentează AFP. 

„Sharapova a comis 39 de erori neforțate și a jucat haotic”. (BBC News)

„Halep o bate în sfârşit pe Maria Şarapova, obţinând o victorie zdrobitoare" (Eurosport).

„Maria Şarapova, dată afară de la China Open de o Simona Halep agresivă" (The Express).

„Halep s-a răzbunat pe Şarapova", scrie Tennis World. „Halep a învins-o pe Şarapova pentru prima dată în carieră, jucând aproape perfect în primul set, arătând o bună acoperire a terenului, dând adâncime şi lăţime consistentă loviturilor, câştigând 69% pe primul serviciu şi 57% pe al doilea", adaugă publicația.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Jurnaliștii străni remarcă numeroasele greșeli neforțate comise de Maria Sharapova.„Maria Sharapova a avut probleme toată săptămâna cu serviciul său și a avut un start de coșmar, înainte să egaleze la 1-1 în primul set. Halep nu a mai reușit până acum să o bată pe câștigătoarea a șase titluri de Grand Slam, însă a preluat cu ușurință controlul meciului, în ciuda susținerii pe care Sharapova a avut-o din partea publicului. Halep și-a arătat superioritatea în al doilea set, după ce a reușit să facă break destul de devreme”, scrie The Field, citată de Digi24.ro.

Simona Halep, locul 2 WTA, a obţinut, miercuri, primul succes în faţa Mariei Şarapova, locul 104 WTA, beneficiară a unui wild card, în opt meciuri, scor 6-2, 6-2. Halep va juca în sferturile de finală ale China Open.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Cred că am mai scris pe aici de cel puțin două ori: lăsați-o pe Simona să joace și nu o mai analizați atât. Dovadă că am avut dreptate. Recomandarea este valabilă și pt CTP, desigur.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult