Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Sharapova o laudă pe Halep: „A făcut un meci incredibil”. Halep: „Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei”

Simona Halep cu minge

(Foto:: Guliver/Getty Images)

Maria Sharapova consideră că Simona Halep a făcut miercuri, la China Open, cea mai bună partidă din cele opt jucate împreună.

„Cred că a făcut un meci incredibil, probabil cel mai bun dintre toate partidele disputate împotriva mea. Eu nu am fost tăioasă, nu am văzut bine mingea, nu m-am mişcat cum ar fi trebuit împotriva ei. A lovit consistent mingea, nu a comis multe erori neforţate, procentajul ei la serviciu a fost chiar mare. A făcut toate lucrurile cum trebuie", a declarat Sharapova, conform site-ului WTA, citat de News.ro.

„A fost un meci extraordinar, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei”, spune Simona Halep. „Am servit bine şi ceea ce am lucrat după US Open am putut vedea azi pe teren. Sunt foare fericită că am putut face asta. Este prima mea victorie împotriva ei şi vreau să mă bucur de moment. Astăzi a fost diferit, pentru că nu o învinsesem niciodată, aşa că asta face momentul un pic special”.

Presa internațională scrie în termeni elogioși despre victoria Simonei Halep.

„Nemiloasa Simona Halep o elimină pe Maria Şarapova de la China Open", comentează AFP. 

„Sharapova a comis 39 de erori neforțate și a jucat haotic”. (BBC News)

„Halep o bate în sfârşit pe Maria Şarapova, obţinând o victorie zdrobitoare" (Eurosport).

„Maria Şarapova, dată afară de la China Open de o Simona Halep agresivă" (The Express).

„Halep s-a răzbunat pe Şarapova", scrie Tennis World. „Halep a învins-o pe Şarapova pentru prima dată în carieră, jucând aproape perfect în primul set, arătând o bună acoperire a terenului, dând adâncime şi lăţime consistentă loviturilor, câştigând 69% pe primul serviciu şi 57% pe al doilea", adaugă publicația.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Jurnaliștii străni remarcă numeroasele greșeli neforțate comise de Maria Sharapova.„Maria Sharapova a avut probleme toată săptămâna cu serviciul său și a avut un start de coșmar, înainte să egaleze la 1-1 în primul set. Halep nu a mai reușit până acum să o bată pe câștigătoarea a șase titluri de Grand Slam, însă a preluat cu ușurință controlul meciului, în ciuda susținerii pe care Sharapova a avut-o din partea publicului. Halep și-a arătat superioritatea în al doilea set, după ce a reușit să facă break destul de devreme”, scrie The Field, citată de Digi24.ro.

Simona Halep, locul 2 WTA, a obţinut, miercuri, primul succes în faţa Mariei Şarapova, locul 104 WTA, beneficiară a unui wild card, în opt meciuri, scor 6-2, 6-2. Halep va juca în sferturile de finală ale China Open.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Cred că am mai scris pe aici de cel puțin două ori: lăsați-o pe Simona să joace și nu o mai analizați atât. Dovadă că am avut dreptate. Recomandarea este valabilă și pt CTP, desigur.
    • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult