Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De doi ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu! La doi ani de Republica, îți mulțumim că ne ești alături!

Și Victor Ponta a descoperit „o gaură” în buget

Fostul premier Victor Ponta scrie într-o postare pe Facebook că în 2016, împreună cu fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, a descoperit că în bugetul țării „exista o gaură din ce în ce mai mare”, iar pentru asta trebuie să răspundă „Cioloș, Dragu, Ghinea, etc”, dar și președintele Klaus Iohannis. 

Reacția lui Victor Ponta vine după ce liderul PSD Liviu Dragnea a susținut duminică într-o intervenție la TV că a descoperit în bugetul de stat „o gaură de 10 miliarde de lei” și a solicitat crearea unei comisii parlamentare de anchetă. Fostul premier Dacian Cioloș i-a dat luni replica șefului PSD: „Bugetul țării nu este un sac fără fund și nici nu poate fi administrat haiducește, domnule Liviu Dragnea”.

În opinia lui Victor Ponta, cauzele principale sunt „trădarea gigantică de la Fondurile Europene ( când România nu a mai luat niciun ban ca să rămână disponibili pentru alte cheltuieli ale Comisiei Europene)”, decapitarea conducerii ANAF și „paralizarea tuturor investițiilor publice centrale și locale «de frica DNA»”.

Într-un răspuns la unul din comentariile de la postarea sa, Victor Ponta mai spune că „Da - oameni nevinovați au murit ca să poată Iohannis să schimbe Guvernul!!!”, și adaugă „Sper să nu uităm și să nu iertăm!”.

Postarea lui Victor Ponta:

„Tot anul 2016 și eu și Gelu Diaconu ( fostul șef ANAF) am atras atenția, cu cifre și date concrete, că există o gaură din ce în ce mai mare în bugetul țării! Se pare că am avut dreptate!

Cauzele principale - trădarea gigantică de la Fondurile Europene ( când România nu a mai luat niciun ban ca să rămână disponibili pentru alte cheltuieli ale Comisiei Europene) ; decapitarea conducerii și aducerea la șefia ANAF a unor oameni controlați de multinaționale ; paralizarea tuturor investițiilor publice centrale și locale „de frica DNA" !

Sigur că trebuie să răspundă Cioloș, Dragu , Ghinea, etc ! Dar să nu uităm cine, cum și de ce a adus la putere acest Guvern - KLAUS IOHANNIS!”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Belcin check icon
  Bugetul la noi a fost facut daca va aduceti aminte de marele economist Remes cu acel buget consolidat ,care este in vigoare si in timpul lui Dragnea,buget plimbat prin toate haznalele guvernamentale trecute,prezente si viitoare,explicatiile stiintifico fantastice legate de buget sunt facute la masa de seara a ministrilor ,trecuti ,prezenti si din pacate viitori,fara de logica de partid.De fapt ce partid??dreapta ???stanga?? sau spre centru?romanii habar nu au care cum,cica liberalii ar fi de dreapta ,iar pdsreii de stanga,care stanga ??
  • Like 0
 • si ? nasc ceva gaurile astea negre ? pai dupa ce s-au bagat ... dragnea, ponta si echipa ... capetelea astea ...de ... destepte (scuze, nu-mi veneau cuvintele gandindu-ma la ei)
  • Like 0
 • Pîna mai ieri era Basescu vinovatul de serviciu , acum au trecut bolșevici la Cioloș , Johannis etc , numai ei suna aia buni . Puie Ponta și partidului bolșevic ! Și apropo dacă tot ai devenit expert in găuri , poate ne spui și cum sta treaba cu MTO -ul ala ?
  • Like 3
 • PSD isi justifica neimplinirea promisiunilor cu acest mesaj, si in acelasi timp urmareste radicalizarea propriului electorat. Mesajul lui Ponta, ca a gasit el o gaura, desi n-are nici o logica, e text-book propaganda. Se arunca multe declaratii acum cu mesajul ca nu se vor da pensii si salarii ca ne-au furat tehnocratii, nu de dragul argumentelor, ci ca acest mesaj sa ramana in mintea alegatorilor, cum a ramas cel cu strainii care ne fura tara. Cred ca e posbil sa avem noi mineriade, e posibil ca un eventual protest gen Colectiv sau Rosia Montana sa fie combatut cu "romani mandri" gata sa-si apere identitatea si normalitatea cu parul. Ciolos si fostii ministri trebuie sa raspunda punctual si sa ceara chiar ei ancheta, sa tina ei chestiunea asta in centrul atentiei publice. Altfel va fi doar o stire saptamana asta, fara nici o concluzie in afara de "ne-au furat tehnocratii" implantata in mentalul electoratului.
  • Like 4
 • da, maine o sa aflam ca de fapt bugetul e o gaura neagra...
  • Like 3
 • De când și-a înființat Puie Ponta pagina de Facebook mi-a dat blook :))) prin urmare nu mai pot posta nimic pe pagina lui :)) Ce gaură îi dădeam eu acum :)))
  • Like 2


Îți recomandăm

Diabet

În România, 1.785.300 de persoane milioane de adulți cu vârste între 20 și 79 de ani au diabet, în fiecare an 19.000 de oameni sunt uciși de această afecțiune. Sunt cifrele seci din spatele unui suferințe care afectează viețile a 1 din 10 adulți români și, totodată, viețile familiilor acestora, în contextul în care la nivel mondial 1 din 11 oameni suferă de diabet. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Om de afaceri

Să începi și să crești o afacere în România este astăzi un act de curaj sau, poate, de nebunie. Ar fi mult mai simplu să stai, sau să te angajezi la stat, sau să fugi mâncând pământul, îngroșând rândurile celor patru milioane de refugiați economici din România.

Citește mai mult

Copil cu steag

Marea majoritate a celor care au fost complici sau au participat la represiunea participanților la Revoluția din 1989 au ocupat imediat după '90 funcții importante în servicii și structuri ale statului, astfel încât interesul lor ca aceste detalii să nu fie descoperite a fost absolut vital, susține istoricul Mădălin Hodor, cercetător CNSAS, într-un interviu acordat Republica.ro. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

formulare

În forma publicată în Monitorul Oficial, persoanele fizice ce obțin venituri din activități independente, profesii liberale, PFA, drepturi de proprietate intelectuală nu mai sunt scutite de plata contribuțiilor la CAS și CASS dacă au și venituri din salarii, deși în Nota de fundamentare a ordonanței de urgență erau scutite. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult