Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea susține că a găsit o „gaură de 10 miliarde de lei” la buget și anunță convocarea „imediat” a unei comisii de anchetă a Guvernului Cioloș

Premierul Dacian Cioloș, jurământ la Cotroceni

Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea a spus duminică seara la România TV că a găsit „o gaură de 10 miliarde de lei” în bugetul ţării și că va cere o comisie parlamentară de anchetă.

„Din păcate Klaus Iohannis nu a cerut explicații premierului Cioloș sau ministrului Anca Dragu pentru ce s-a întâmplat la Finanțe la finalul anului. O să le cer eu mâine. Vom face o comisie parlamentară de anchetă pentru că este ilegal ce s-a întâmplat acolo. Au făcut o rectificare pozitivă în noiembrie. Acum totul ne arată că veniturile sunt mai mici. Asta e ilegal. Cine a mințit, trebuie să plătească. Bugetul are o gaură de 10 miliarde de lei. Asta trebuia să ceară președintele. Vom cere noi însă aceste explicații. I-am cerut ministrului de Finanțe să facă o verificare clară în minister. Vom face o comisie de anchetă parlamentară imediat", a declarat Liviu Dragnea la România TV.

”Cine a minţit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească. Să vedem şi cum domnul preşedinte de la Consiliul Fiscal a dat aviz, de fapt a certificat că aceste date sunt reale. Suntem în situaţia în care bugetul României pe anul 2017 are o gaură de zece miliarde de lei pe care sigur că o s-o acoperim, dar aceşti zece miliarde de lei puteau să se ducă în alte lucruri bune pentru români (…) Dacă lucrurile se vor adeveri ne vom afla într-o situaţie fără precedent în România”, a mai spus Dragnea.

Cinci persoane „trebuie să dea explicații”

„Vorbim de cel puţin cinci persoane care trebuie să dea explicaţii: primul ministru, ministrul Finanţelor, ministrul Fondurilor europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fiscal (…) Este foarte posibil ca mâine să iniţiem o comisie de anchetă pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanţe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil nişte angajamente scrise din partea unor decidenţi, că veniturile în România la finalul anului 2016, vor creşte cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu zece miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineaţă. Iertaţi-mă, dar asta este total ilegal”, a conchis Liviu Dragnea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, este vid. Clar există vid în buget.Vidul este foarte periculos, mai ales dacă se află între urechile unui impostor, care se dă mare specialist în buget național și în programe de guvernare...
  • Like 1
 • cred ca aici se regasesc cateva miliarde de lei, girafe, si maimutoi :) http://www.capital.ro/care-sunt-banii-disparuti-fictiv-din-buget-1.html
  • Like 1
 • Cred ca geniul oltean, Dragnea, si-a estimat promisiunile electorale pe trendul probabilistic al evolutiei bugetare....constata cu uimire cat de usor este sa promiti sau rste prima data cand citeste statisticile? Clauni politici!
  • Like 1
 • check icon
  Pe măsura electorilor: mulți dintre aceștia vor lua de bune declarațiile condamnatului, motiv pentru care l-ar vota din nou! Doamne ferește!
  • Like 1
 • In locul pozei lui Dragnea va rog sa postati o caricatura a acestuia.Este si purul adevar,este o caricatura acest personaj.
  • Like 1
 • Dar Dl Dragnea daca cele spuse de domnia voastra nu se confirma,v-ati gandit ca va puteti alege cu un alt dosar ,pentru calomnie si inducere in eroare ?
  • Like 2
 • Gata, s-au scos, Ciolos a fugit cu banii!! Ăsta-i programul PSD, Firea demite, nea Pandelica dă cu pumnu', Dragnea a devenit "specialist" în găuri!
  • Like 3
 • Dacă programul de guvernare al PSD a avut la bază estimările guvernului Ciolos, estimări care s-au dovedit eronate ( după spusele lui L.Dragnea ), aceasta dovedeşte precaritatea premiselor acestui program fapt care ar face ca cesta să nu poată fi aplicat în conformitate cu calendarul anunţat şi asumat de către guvernul Dragnea-Grindeanu. Oare PSD nu ar fi trebuit să aibă proprile sale estimări?
  • Like 3
  • @ Gheorghe Anton
   Singura specialitate care o au PSDiştii este minciuna,rãzbunarea şi hoţia LA nivel super greu,treaba cu calendars ei nu se prices,oricum se tipãreşte la vreo editurã Aşa cã ei sînt depãşiţi de moment innainte de a începe.Ei acum cautã disperaţi un motiv de scandal cã sã distragã stenosis de la "priceperea" lor.
   • Like 1
 • Au inventat o crestere teoretica si pe baza ei au facut o rectificare , adica au mai spart niste bani la sfarsit de an ! :)) E bine macar ca s-a fasait si mitul prea-corectului si prea-transparentului tehnocrat Ciolos si tehnocrat de rand ! Asa cum si "statul de drept" si "independenta justitiei" era un paravan pt abuzuri si bursa oculta a posturilor bine platite ! Un mic stat in stat prin care guvernantii erau de fapt doar o spoiala si o fatada pt mentinerea unor anumite mandate ! Abia acum incepe sa iese mizeria si puroiul basist-iohanist-tehnocrat de sub presuri, de prin colturi si din cifrele oficiale de "crestere economica" !
  • Like 1
  • @ Marius Cazacu
   A crede in spusele si declaratiile teatrale de 2 lei ale lui Dragnea si al banui pe Ciolos de rea credinta sau inexactitate, inseamna ai jigni pe Ministrii capabili si corecti, pe tinerii cu scoala adevarata, pe care Ciolos ia pus din umbra sa-i dea situtia reala a economiei romanesti dupa 27 de ani de ascundere a sute de probleme tinute ”sub pres” cum s-a exprimat insusi Ciolos. Asta este unul din relele cel mai mare : persoane care nu sunt neaparat de partea PSD, nu inteleg si nu vor sa admita ca a existat in aceasta perioada lunga, o carmuire marsava si mafiota continuă. Dupa Decembrie 1989 s-au perindat (cu mici exceptii) la conducerea tarii doar scursuri comuniste transformate peste noapte in...adepti ai capitalismului, luand ca exemplu doar dorinta de imbogatire a sistemului capitalist.
   • Like 3
 • ... parca am mai auzit asta .... cu greaua mostenire .... da' nu inteleg cum Dragnea trambita prin decembrie ca raman MILIARDE necheltuite de guvern , ca au deficit de 0,4% si ca pana la 2,5% mai e mult !
  • Like 4
  • @ Catalin Dan
   Ce nu-i de inteles? A mintit asa cum a mintit psd mereu.
   • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult