Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Sieg Heil?

Acum câteva zile v-am prezentat două fragmente din Însemnările lui Adolf Hitler despre trimiterea în lagăr a comercianților care depășesc prețurile fixate de stat și despre magistrați văzuți ca bacterii care trebuie combătute. Adică OUG 114, taxa pe lăcomie și OUG 7, pentru terorizarea procurorilor și judecătorilor.

Gestapo a fost înființată. Este Secția condusă de facto de către Kriminalkomissar Florea. Aidoma Geheime Staatspolizei, Secția operează scoasă din subordinea Parchetului General, poate să ia cu japca orice dosar aflat în lucru, să-l blocheze sau să ancheteze pe oricine fără să dea socoteală cuiva.

Acțiunile Secției Florea Gestapo sunt legale dacă îndeplinesc ordinele führerului Secției.

Acum, împărțitorul de dreptate românească, sceleratul Ghiță din Belgrad, șeful completului de 1 care o judecă pe Laura Codruța Kovesi, anunță și constituirea detașamentelor de asalt, Sturmabteilung de România, cămășile brune PRU, care îi vor stâlci în bătăi pe manifestanții pro Justiție prinși pe stradă.

Schwarze Liste, tabelul cu dușmanii veninoși ai Partidului care trebuie anihilați se face, ne-a asigurat arătându-ne dinții L. Dragnea, Salvatorul României.

Întrebarea este: de când începem să zbierăm Sieg Heil! la comanda șefului de coloană?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult