Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

#șîeu Un metru de solidaritate: Ștefan Mandachi pune gratuit hotelul și restaurantele sale la dispoziția medicilor și salvatorilor în lupta cu COVID-19

Stefan Mandachi - hotel

Foto Facebook/Stefan Mandachi

Omul de afaceri Ștefan Mandachi construiește mai mult de un metru de solidaritate. De duminică 22 martie în restaurantele lui din Suceava se va găti și se va livra masa exclusive către autoritățile din Suceava expuse riscurilor. Angajații Direcției de Sănătate Publică, Poliție, Jandarmerie, SMURD. 

„Tot ceea ce trebuie să faceți este să ne telefonați până la orele 11:00 ca să pregătim produsele (să ne organizăm)“ , a scris Ștefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Și asta nu e tot. Omul de afaceri a pus gratuit la dispoziția autorităților hotelul său din Suceava. 

„Pentru medici, asistenți medicali, voluntari în spitale, care au interacționat cu bolnavi, suspecți de coronavirus de la Spitalul Județean și a oricăror alte spitale orășenești sau sătești dimprejur. Sunt mulți eroi din spitale care știu că sunt deja contaminați și nu vor să-și infecteze familiile, dar n-au unde să doarmă. Cartelele camerelor se iau de la Spital. Sunați la numărul de la recepție hotel și vă redirecționează recepționera. 

În același hotel vor fi oferite locuri pentru polițiști, jandarmi și alte cadre militare care interacționează cu cetățeni contaminați cu coronavirus care nu respectă legea (fug din spitale, patrulează liniștiți pe străzi, nu respectă regimul de carantină)“. 

Omul de afaceri a precizat că nu poate folosi personalul hotelului ca să nu se infecteze, dar cadrele medicale sau militare vor intra pe proprie răspundere în hotel și vor primi cartelele care vor fi predate la spital și poliție. Se asigură paza. 

Ștefan Mandachi a oferit gratuit toate saloanele de evenimente corporate de la Magnificus Plaza de 1500 MP tuturor antreprenorilor care vor să confecționeze măști de protecție sau cusături/textile pe care să le livreze gratuit spitalelor. Practic se pot pune mai multe sute de mașini de cusut în incinta acestor spații. Și Ștefan Mandachi a solicitat tuturor mallurilor din România să se închidă de urgență și să ofere spații pentru persoanele care au nevoie de spații.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • VRAVO ,,tizule"Stefan Mandachi. Ma intreb unde sunt ,,corni"-milionarii de la Cornu? ,și alți milionari în multe județe.Probabil în concediu fara plata.Sugestie pt.primitorii de pensii nesimțite. Dovediți că sunteți altfel,macar în aceste vremuri de criza.
  • Like 0
 • Luati aminte PROPRIETARILOR de hotel,ba chiar sa fiti obligati sa oferiti Hotelul,idem Mandachi,in localitatile cu un hotel,si de la doua hoteluri in proprietate unul rechizitionat.Asa SOLIDARITATE !!!!!
  • Like 0
 • Parerist check icon
  Bravo, uăi !
  • Like 2
 • Cum vad, romanii verzi si comentatori "de profesie" nu au intrat sa comenteze la articol. E de inteles, nu au ce sa critice, nu au ce sa "indice", nu se potriveste cu nici o conspiratie... Nici politica nu este de discutat, nici macar un mort...
  Totusi, macar un BRAVO lui Stefan de la Suceava, noi, astilalti, putem sa-i spunem!
  Apropo, unde sunt alti milionari care se bateau cu caramida-n piept, pana acum vreo cateva saptamani? Sau parlamentarii si politicienii lu' peste? Sper ca lumea sa-i tina minte, macar, si sa le-o scoata pe nas data viitoare, cand se vor umfla din nou in pene! Ca exista viata si dupa coronavirus!
  • Like 2
  • @ Mircea Dim
   Lăsaţi-i să-şi tragă sufletul. Or să descopere ei ceva. Că nimic nu se face pe gratis, nu? Trebuie să fie ceva pe dedesubt: conspiraţii, oculta mondială, extratereştrii care vor să ne invadeze...
   • Like 0
  • @ Mircea Dim
   Ar mai fi si Gigi Becali (omul este o colectie de contradictii), dar cu cateva flori - mai avem pana se face primavara.
   • Like 0
  • @ Mircea Dim
   Parerile sunt pe f.b. Si sunt scurte si la obiect, fara conspiratii sau alte elemente de originalitate.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult