Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

#șîeu Un metru de solidaritate: Ștefan Mandachi pune gratuit hotelul și restaurantele sale la dispoziția medicilor și salvatorilor în lupta cu COVID-19

Stefan Mandachi - hotel

Foto Facebook/Stefan Mandachi

Omul de afaceri Ștefan Mandachi construiește mai mult de un metru de solidaritate. De duminică 22 martie în restaurantele lui din Suceava se va găti și se va livra masa exclusive către autoritățile din Suceava expuse riscurilor. Angajații Direcției de Sănătate Publică, Poliție, Jandarmerie, SMURD. 

„Tot ceea ce trebuie să faceți este să ne telefonați până la orele 11:00 ca să pregătim produsele (să ne organizăm)“ , a scris Ștefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Și asta nu e tot. Omul de afaceri a pus gratuit la dispoziția autorităților hotelul său din Suceava. 

„Pentru medici, asistenți medicali, voluntari în spitale, care au interacționat cu bolnavi, suspecți de coronavirus de la Spitalul Județean și a oricăror alte spitale orășenești sau sătești dimprejur. Sunt mulți eroi din spitale care știu că sunt deja contaminați și nu vor să-și infecteze familiile, dar n-au unde să doarmă. Cartelele camerelor se iau de la Spital. Sunați la numărul de la recepție hotel și vă redirecționează recepționera. 

În același hotel vor fi oferite locuri pentru polițiști, jandarmi și alte cadre militare care interacționează cu cetățeni contaminați cu coronavirus care nu respectă legea (fug din spitale, patrulează liniștiți pe străzi, nu respectă regimul de carantină)“. 

Omul de afaceri a precizat că nu poate folosi personalul hotelului ca să nu se infecteze, dar cadrele medicale sau militare vor intra pe proprie răspundere în hotel și vor primi cartelele care vor fi predate la spital și poliție. Se asigură paza. 

Ștefan Mandachi a oferit gratuit toate saloanele de evenimente corporate de la Magnificus Plaza de 1500 MP tuturor antreprenorilor care vor să confecționeze măști de protecție sau cusături/textile pe care să le livreze gratuit spitalelor. Practic se pot pune mai multe sute de mașini de cusut în incinta acestor spații. Și Ștefan Mandachi a solicitat tuturor mallurilor din România să se închidă de urgență și să ofere spații pentru persoanele care au nevoie de spații.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • VRAVO ,,tizule"Stefan Mandachi. Ma intreb unde sunt ,,corni"-milionarii de la Cornu? ,și alți milionari în multe județe.Probabil în concediu fara plata.Sugestie pt.primitorii de pensii nesimțite. Dovediți că sunteți altfel,macar în aceste vremuri de criza.
  • Like 0
 • Luati aminte PROPRIETARILOR de hotel,ba chiar sa fiti obligati sa oferiti Hotelul,idem Mandachi,in localitatile cu un hotel,si de la doua hoteluri in proprietate unul rechizitionat.Asa SOLIDARITATE !!!!!
  • Like 0
 • Parerist check icon
  Bravo, uăi !
  • Like 2
 • Cum vad, romanii verzi si comentatori "de profesie" nu au intrat sa comenteze la articol. E de inteles, nu au ce sa critice, nu au ce sa "indice", nu se potriveste cu nici o conspiratie... Nici politica nu este de discutat, nici macar un mort...
  Totusi, macar un BRAVO lui Stefan de la Suceava, noi, astilalti, putem sa-i spunem!
  Apropo, unde sunt alti milionari care se bateau cu caramida-n piept, pana acum vreo cateva saptamani? Sau parlamentarii si politicienii lu' peste? Sper ca lumea sa-i tina minte, macar, si sa le-o scoata pe nas data viitoare, cand se vor umfla din nou in pene! Ca exista viata si dupa coronavirus!
  • Like 2
  • @ Mircea Dim
   Lăsaţi-i să-şi tragă sufletul. Or să descopere ei ceva. Că nimic nu se face pe gratis, nu? Trebuie să fie ceva pe dedesubt: conspiraţii, oculta mondială, extratereştrii care vor să ne invadeze...
   • Like 0
  • @ Mircea Dim
   Ar mai fi si Gigi Becali (omul este o colectie de contradictii), dar cu cateva flori - mai avem pana se face primavara.
   • Like 0
  • @ Mircea Dim
   Parerile sunt pe f.b. Si sunt scurte si la obiect, fara conspiratii sau alte elemente de originalitate.
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult