Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

#șîeu Un metru de solidaritate: Ștefan Mandachi pune gratuit hotelul și restaurantele sale la dispoziția medicilor și salvatorilor în lupta cu COVID-19

Stefan Mandachi - hotel

Foto Facebook/Stefan Mandachi

Omul de afaceri Ștefan Mandachi construiește mai mult de un metru de solidaritate. De duminică 22 martie în restaurantele lui din Suceava se va găti și se va livra masa exclusive către autoritățile din Suceava expuse riscurilor. Angajații Direcției de Sănătate Publică, Poliție, Jandarmerie, SMURD. 

„Tot ceea ce trebuie să faceți este să ne telefonați până la orele 11:00 ca să pregătim produsele (să ne organizăm)“ , a scris Ștefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Și asta nu e tot. Omul de afaceri a pus gratuit la dispoziția autorităților hotelul său din Suceava. 

„Pentru medici, asistenți medicali, voluntari în spitale, care au interacționat cu bolnavi, suspecți de coronavirus de la Spitalul Județean și a oricăror alte spitale orășenești sau sătești dimprejur. Sunt mulți eroi din spitale care știu că sunt deja contaminați și nu vor să-și infecteze familiile, dar n-au unde să doarmă. Cartelele camerelor se iau de la Spital. Sunați la numărul de la recepție hotel și vă redirecționează recepționera. 

În același hotel vor fi oferite locuri pentru polițiști, jandarmi și alte cadre militare care interacționează cu cetățeni contaminați cu coronavirus care nu respectă legea (fug din spitale, patrulează liniștiți pe străzi, nu respectă regimul de carantină)“. 

Omul de afaceri a precizat că nu poate folosi personalul hotelului ca să nu se infecteze, dar cadrele medicale sau militare vor intra pe proprie răspundere în hotel și vor primi cartelele care vor fi predate la spital și poliție. Se asigură paza. 

Ștefan Mandachi a oferit gratuit toate saloanele de evenimente corporate de la Magnificus Plaza de 1500 MP tuturor antreprenorilor care vor să confecționeze măști de protecție sau cusături/textile pe care să le livreze gratuit spitalelor. Practic se pot pune mai multe sute de mașini de cusut în incinta acestor spații. Și Ștefan Mandachi a solicitat tuturor mallurilor din România să se închidă de urgență și să ofere spații pentru persoanele care au nevoie de spații.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • VRAVO ,,tizule"Stefan Mandachi. Ma intreb unde sunt ,,corni"-milionarii de la Cornu? ,și alți milionari în multe județe.Probabil în concediu fara plata.Sugestie pt.primitorii de pensii nesimțite. Dovediți că sunteți altfel,macar în aceste vremuri de criza.
  • Like 0
 • Luati aminte PROPRIETARILOR de hotel,ba chiar sa fiti obligati sa oferiti Hotelul,idem Mandachi,in localitatile cu un hotel,si de la doua hoteluri in proprietate unul rechizitionat.Asa SOLIDARITATE !!!!!
  • Like 0
 • Parerist check icon
  Bravo, uăi !
  • Like 2
 • Cum vad, romanii verzi si comentatori "de profesie" nu au intrat sa comenteze la articol. E de inteles, nu au ce sa critice, nu au ce sa "indice", nu se potriveste cu nici o conspiratie... Nici politica nu este de discutat, nici macar un mort...
  Totusi, macar un BRAVO lui Stefan de la Suceava, noi, astilalti, putem sa-i spunem!
  Apropo, unde sunt alti milionari care se bateau cu caramida-n piept, pana acum vreo cateva saptamani? Sau parlamentarii si politicienii lu' peste? Sper ca lumea sa-i tina minte, macar, si sa le-o scoata pe nas data viitoare, cand se vor umfla din nou in pene! Ca exista viata si dupa coronavirus!
  • Like 2
  • @ Mircea Dim
   Lăsaţi-i să-şi tragă sufletul. Or să descopere ei ceva. Că nimic nu se face pe gratis, nu? Trebuie să fie ceva pe dedesubt: conspiraţii, oculta mondială, extratereştrii care vor să ne invadeze...
   • Like 0
  • @ Mircea Dim
   Ar mai fi si Gigi Becali (omul este o colectie de contradictii), dar cu cateva flori - mai avem pana se face primavara.
   • Like 0
  • @ Mircea Dim
   Parerile sunt pe f.b. Si sunt scurte si la obiect, fara conspiratii sau alte elemente de originalitate.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult