Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simo cu sine – marea finală de mâine

 Așa cum speram, după asaltul Svitolinei, Simona a rezistat din nou sub foc. A alergat ca mișcată cu un cursor pe ecran, întinzându-și la maximum corpul pentru a retrimite ștachiile și bastârcile expediate în serie de această shotmaker pursânge, plesnitoarea Plíšková. Uriașa cehoaică a tras asupra Simonei din toate pozițiile fără s-o poată doborî, căci fizic și psihic Simona Halep e acum un Hopa Mitică, nu se sparge , nu se strică, și-n picioare se ridică.

După meci, Karolína Plíšková a declarat: „Aș fi bătut 99% dintre fete cu tenisul meu de azi, dar am avut ghinion să joc contra ei. Pentru finală, aș paria pe Simona tot ce am!”.

Aș vrea să citească aceste cuvinte ale numărului 3 mondial toți cei care chibițează veninos că Simona a avut „culoar”, a avut noroc, că n-au fost Serena și Sharapova ș.a.m.d.. Le comunic pafariștilor că pe tabloul de la Roland Garros au fost prezente, cu excepția lui S. Williams, toate jucătoarele din Top 10 mondial, în cap cu nr. 1 Angelique Kerber și campioana en-titre, Garbine Muguruza.

Sharapova? E absentă deoarece a fost suspendată pentru dopaj. Haterește vorbind, aș putea să zic și eu că rusoaica a învins-o pe Simona cu 3 ani în urmă, în finala RG, fiind drogată și beneficiind de o greșeală de arbitraj în momentul decisiv...

Serena? Iarăși, zic, dacă juca, de unde rezultă că era exclus să îi mai dea Simona un 6-0, 6-3, cum i-a mai dat?...

Acesta este un șuvoi mediatic otrăvit, aruncat asupra Simonei înainte de finala cu Ostapenko. Un altul, cel puțin la fel de nociv, este: „Finala a fost cu Plíšková, Simona e mare favorită, câștigă sigur, tinerica aia venită de nicăieri nu-i poate face față!...”. Ostapenko e o puștoaică sălbatică, campioană de juniori la Wimbledon 2014, care a mers ca un somnambul pe streașină în acest turneu. Transa în care se află după ce le-a învins pe Monica Puig, Sam Stosur, Caroline Wozniacki, Timea Bacsinszky, stilul totul sau nimic în care lovește tot ce-i vine de dincolo de plasă o fac cât se poate de periculoasă.

Cred că Simona trebuie să-și acopere ochii și să-și astupe urechile în aceste ore. Să nu dea voie nimănui să-i clatine mentalul monumental pe care și l-a construit cu atâta trudă, lucrând asupra ei înseși.

Căci și în marea finală de mâine, bătălia decisivă o va da Simona cu sine. ..

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult