Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Simona, bătută de vânt

Simona e o jucătoare de ritm, în care își intră după o perioadă de joc continuu. Întreruperile din pricina ploii, prelungirea meciului cu Kuznetsova pe două zile, au deranjat-o vizibil.

Apoi, vântul puternic de la Sydney. Darren Cahill i-a dat din nou un sfat foarte bun, la începutul setului decisiv. Când bate vântul, cu cât jucătoarea stă mai în spate în teren, cu atât riscul de a greși pe traiectoriile lungi în aer ale mingii crește. Prin urmare, vino în față. Cum ai prins o lovitură mai aspră, du-te spre fileu.

Zis și... greu de făcut. Pentru că Simona Halep nu stăpânește acest mod de a juca. Încrederea ei în lovitură scade odată cu apropierea de plasă.

Și ce nu faci tu, face adversara, c-așa e-n tenis. Superexperimentata Svetlana Kuznetsova, dublă câștigătoare de Grand Slam, după ce Simona a pierdut două șanse de break la 2-1, a început să atace. A făcut pasul în față, și-a asumat riscul, a lovit decisiv. Așa a ajuns la 4-2.

Abia atunci, Simona și-a învins reținerea și a încercat să aplice tactica indicată de Cahill. A reușit să câștige două puncte venind în față. Avea 30-15, șansă de a face rebreak. A atacat din nou, pe lovitură tare, a ajuns lângă fileu cu mingea în rachetă pentru un voleu de dreapta ușor. L-a trimis în plasă cu o nesiguranță care mi-a strâns inima. Acolo s-a terminat meciul.

Dacă zona fileului rămâne încă interzisă pentru Simona, m-am bucurat s-o văd punând câteva scurte cu „mână rece”, din schimb tare, și folosind reverul tăiat cu o mână pentru a salva o minge care o depășise sau ca lovitură de înghesuire a adversarei, „chip and charge”.

Sydney a fost un turneu folositor. A cuplat-o pe Simona la tenisul dur de pe hardul australian, după mai bine de două luni de pauză. Pare că și jena de la tendonul gleznei stângi a dispărut.

Melbourne, The Happy Slam, cum l-a botezat Roger Federer, o așteaptă pe Simona Halep (ROU)...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult