Simona e o jucătoare de ritm, în care își intră după o perioadă de joc continuu. Întreruperile din pricina ploii, prelungirea meciului cu Kuznetsova pe două zile, au deranjat-o vizibil.
Apoi, vântul puternic de la Sydney. Darren Cahill i-a dat din nou un sfat foarte bun, la începutul setului decisiv. Când bate vântul, cu cât jucătoarea stă mai în spate în teren, cu atât riscul de a greși pe traiectoriile lungi în aer ale mingii crește. Prin urmare, vino în față. Cum ai prins o lovitură mai aspră, du-te spre fileu.
Zis și... greu de făcut. Pentru că Simona Halep nu stăpânește acest mod de a juca. Încrederea ei în lovitură scade odată cu apropierea de plasă.
Și ce nu faci tu, face adversara, c-așa e-n tenis. Superexperimentata Svetlana Kuznetsova, dublă câștigătoare de Grand Slam, după ce Simona a pierdut două șanse de break la 2-1, a început să atace. A făcut pasul în față, și-a asumat riscul, a lovit decisiv. Așa a ajuns la 4-2.
Abia atunci, Simona și-a învins reținerea și a încercat să aplice tactica indicată de Cahill. A reușit să câștige două puncte venind în față. Avea 30-15, șansă de a face rebreak. A atacat din nou, pe lovitură tare, a ajuns lângă fileu cu mingea în rachetă pentru un voleu de dreapta ușor. L-a trimis în plasă cu o nesiguranță care mi-a strâns inima. Acolo s-a terminat meciul.
Dacă zona fileului rămâne încă interzisă pentru Simona, m-am bucurat s-o văd punând câteva scurte cu „mână rece”, din schimb tare, și folosind reverul tăiat cu o mână pentru a salva o minge care o depășise sau ca lovitură de înghesuire a adversarei, „chip and charge”.
Sydney a fost un turneu folositor. A cuplat-o pe Simona la tenisul dur de pe hardul australian, după mai bine de două luni de pauză. Pare că și jena de la tendonul gleznei stângi a dispărut.
Melbourne, The Happy Slam, cum l-a botezat Roger Federer, o așteaptă pe Simona Halep (ROU)...
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp