Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona, bătută de vânt

Simona e o jucătoare de ritm, în care își intră după o perioadă de joc continuu. Întreruperile din pricina ploii, prelungirea meciului cu Kuznetsova pe două zile, au deranjat-o vizibil.

Apoi, vântul puternic de la Sydney. Darren Cahill i-a dat din nou un sfat foarte bun, la începutul setului decisiv. Când bate vântul, cu cât jucătoarea stă mai în spate în teren, cu atât riscul de a greși pe traiectoriile lungi în aer ale mingii crește. Prin urmare, vino în față. Cum ai prins o lovitură mai aspră, du-te spre fileu.

Zis și... greu de făcut. Pentru că Simona Halep nu stăpânește acest mod de a juca. Încrederea ei în lovitură scade odată cu apropierea de plasă.

Și ce nu faci tu, face adversara, c-așa e-n tenis. Superexperimentata Svetlana Kuznetsova, dublă câștigătoare de Grand Slam, după ce Simona a pierdut două șanse de break la 2-1, a început să atace. A făcut pasul în față, și-a asumat riscul, a lovit decisiv. Așa a ajuns la 4-2.

Abia atunci, Simona și-a învins reținerea și a încercat să aplice tactica indicată de Cahill. A reușit să câștige două puncte venind în față. Avea 30-15, șansă de a face rebreak. A atacat din nou, pe lovitură tare, a ajuns lângă fileu cu mingea în rachetă pentru un voleu de dreapta ușor. L-a trimis în plasă cu o nesiguranță care mi-a strâns inima. Acolo s-a terminat meciul.

Dacă zona fileului rămâne încă interzisă pentru Simona, m-am bucurat s-o văd punând câteva scurte cu „mână rece”, din schimb tare, și folosind reverul tăiat cu o mână pentru a salva o minge care o depășise sau ca lovitură de înghesuire a adversarei, „chip and charge”.

Sydney a fost un turneu folositor. A cuplat-o pe Simona la tenisul dur de pe hardul australian, după mai bine de două luni de pauză. Pare că și jena de la tendonul gleznei stângi a dispărut.

Melbourne, The Happy Slam, cum l-a botezat Roger Federer, o așteaptă pe Simona Halep (ROU)...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult