Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Simona, bătută la bambilici

Simona Halep versus Ons Jabeur

Foto: Profimedia

S-au întâlnit poignet-ul lui Ons Jabeur, unic în circuitul WTA, care i-a permis să pună peste 20 de scurte foarte greu de ajuns, mingea picând la mai puțin de 1 m de fileu, cu efect invers, și străvechiul punct slab al Simonei Halep, zona din apropierea fileului, mai ales pe minge joasă. Acolo unde, la antrenament, se joacă așa-numitul „bambilici”. Deloc obișnuită cu acest gen de joc, Simona nu sesiza mișcarea brațului lui Jabeur și pornea mai mereu cu întârziere.

O înțeleg că a spart o rachetă: e greu să nu te scoată din fire o asemenea serie diabolică de lovituri artizanat, la limită. Care nu se repetă prea des, dar azi a fost ziua lui Ons.

Nu cred că e cazul ca această înfrângere s-o descurajeze pe Simona Halep. A făcut un turneu bun la Madrid, poate s-o facă și la Roma, și la Paris...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult