Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona, bătută la bambilici

Simona Halep versus Ons Jabeur

Foto: Profimedia

S-au întâlnit poignet-ul lui Ons Jabeur, unic în circuitul WTA, care i-a permis să pună peste 20 de scurte foarte greu de ajuns, mingea picând la mai puțin de 1 m de fileu, cu efect invers, și străvechiul punct slab al Simonei Halep, zona din apropierea fileului, mai ales pe minge joasă. Acolo unde, la antrenament, se joacă așa-numitul „bambilici”. Deloc obișnuită cu acest gen de joc, Simona nu sesiza mișcarea brațului lui Jabeur și pornea mai mereu cu întârziere.

O înțeleg că a spart o rachetă: e greu să nu te scoată din fire o asemenea serie diabolică de lovituri artizanat, la limită. Care nu se repetă prea des, dar azi a fost ziua lui Ons.

Nu cred că e cazul ca această înfrângere s-o descurajeze pe Simona Halep. A făcut un turneu bun la Madrid, poate s-o facă și la Roma, și la Paris...

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult