Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona iubește!

Simona Halep - Madrid

Foto Getty Images

Simona a câștigat primul set, dar în setul 2, lansând lovituri tari și riscante, Gauff face 4-1, apoi 4-2 și 40-0, trei mingi de 5-2 pe propriul serviciu. Tânăra Coco se „aiurește” însă, la fileu, și apoi comite dublă greșeală: 40-30. Gauff servește bine, Simona returnează adânc, americanca respinge cu dificultate, mingea vine țopăită, înăltuță. Simona se așază cu dreapta și dă tare, inside-in, în lung de linie. Coco agață la limită și „umflă” mingea cu dreapta tăiată.

De nenumărate ori, de-a lungul timpului, atitudinea Simonei Halep într-un astfel de moment era să aștepte acolo unde executase lovitura, să lase să cadă mingea „plutitoare” venită de la adversară, și să mai dea încă o dată, cel mai probabil în partea opusă, cu dreapta inversă. ACUM, SIMONA A ȚÂȘNIT FĂRĂ PIC DE EZITARE LA FILEU ȘI A EXECUTAT DREAPTA INVERSĂ DIN AER, DRIVE VOLÉ, IMPARABIL.

Secvența aceasta este Emblema Schimbării pentru jocul Simonei.

Cum spuneam, în setul 2, Gauff a avut o perioadă în care a dominat, ajungând la 4-1. Pericolul într-o astfel de situație este ca, subconștient sau conștient, creierul să se retragă temător spre jocul „vechi”, cunoscut, că de-acolo ar putea veni salvarea. Or, exact asta nu s-a întâmplat. Simona nu a intrat în defensiva ei clasică, de „siguranță”, încercând să forțeze greșeala lui Gauff, a continuat agresiv, a contrat, și-a asumat erori active, n-a lăsat-o pe Coco să se suie pe ea. Asta a lovit-o pe tânăra și talentata americancă mai dur decât orice as sau forehand devastator. La 4-4, dezamăgirea și frica au paralizat-o – a ajuns să servească cu primul serviciu moale ca în meciurile de amatori, parcă ar fi avut în mână o plasă de prins fluturi – fluturii din stomac!

Ce am înțeles din toate astea? Stimați iubitori ai tenisului, în ultimele luni am descris de câteva ori acest fel de joc (martori sunt articolele și declarațiile de presă), pe care îl doream aproape cu disperare pentru Simona. Însă, dincolo de cuvinte, Patrick Mouratoglou a reușit un lucru exceptional: a convins-o pe Simona că jocul acesta este al ei, i se potrivește, că joacă nu pentru că așa a zis antrenorul, ci pentru că îl simte și îl iubește. De aceea i-a rămas fidelă când a fost greu!

Simona Halep și Patrick Mouratoglou au construit împreună, într-un timp surprinzător de scurt, o mașinărie vie, puternică și sensibilă, capabilă să învingă în multe meciuri de acum înainte…

Editorial publicat mai întâi pe gsp.ro

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult