Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona iubește!

Simona Halep - Madrid

Foto Getty Images

Simona a câștigat primul set, dar în setul 2, lansând lovituri tari și riscante, Gauff face 4-1, apoi 4-2 și 40-0, trei mingi de 5-2 pe propriul serviciu. Tânăra Coco se „aiurește” însă, la fileu, și apoi comite dublă greșeală: 40-30. Gauff servește bine, Simona returnează adânc, americanca respinge cu dificultate, mingea vine țopăită, înăltuță. Simona se așază cu dreapta și dă tare, inside-in, în lung de linie. Coco agață la limită și „umflă” mingea cu dreapta tăiată.

De nenumărate ori, de-a lungul timpului, atitudinea Simonei Halep într-un astfel de moment era să aștepte acolo unde executase lovitura, să lase să cadă mingea „plutitoare” venită de la adversară, și să mai dea încă o dată, cel mai probabil în partea opusă, cu dreapta inversă. ACUM, SIMONA A ȚÂȘNIT FĂRĂ PIC DE EZITARE LA FILEU ȘI A EXECUTAT DREAPTA INVERSĂ DIN AER, DRIVE VOLÉ, IMPARABIL.

Secvența aceasta este Emblema Schimbării pentru jocul Simonei.

Cum spuneam, în setul 2, Gauff a avut o perioadă în care a dominat, ajungând la 4-1. Pericolul într-o astfel de situație este ca, subconștient sau conștient, creierul să se retragă temător spre jocul „vechi”, cunoscut, că de-acolo ar putea veni salvarea. Or, exact asta nu s-a întâmplat. Simona nu a intrat în defensiva ei clasică, de „siguranță”, încercând să forțeze greșeala lui Gauff, a continuat agresiv, a contrat, și-a asumat erori active, n-a lăsat-o pe Coco să se suie pe ea. Asta a lovit-o pe tânăra și talentata americancă mai dur decât orice as sau forehand devastator. La 4-4, dezamăgirea și frica au paralizat-o – a ajuns să servească cu primul serviciu moale ca în meciurile de amatori, parcă ar fi avut în mână o plasă de prins fluturi – fluturii din stomac!

Ce am înțeles din toate astea? Stimați iubitori ai tenisului, în ultimele luni am descris de câteva ori acest fel de joc (martori sunt articolele și declarațiile de presă), pe care îl doream aproape cu disperare pentru Simona. Însă, dincolo de cuvinte, Patrick Mouratoglou a reușit un lucru exceptional: a convins-o pe Simona că jocul acesta este al ei, i se potrivește, că joacă nu pentru că așa a zis antrenorul, ci pentru că îl simte și îl iubește. De aceea i-a rămas fidelă când a fost greu!

Simona Halep și Patrick Mouratoglou au construit împreună, într-un timp surprinzător de scurt, o mașinărie vie, puternică și sensibilă, capabilă să învingă în multe meciuri de acum înainte…

Editorial publicat mai întâi pe gsp.ro

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult