Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona – cuceritoarea Romei după finala cu Muguruza

Simona Halep 21 septembrie

Îmi amintesc privirea de o tristețe greu de pus în cuvinte a Simonei prin iarna lui 2017, când era spectatoare de tenis la complexul Stejarii, căci genunchiul rănit grav nu îi mai dădea voie să intre pe teren. Mai tare decât genunchiul o durea gândul că nu va mai putea să joace tenis – i-am simțit teama asta, și m-a înfiorat, căci știu ce înseamnă...

Două lucruri n-am înțeles la Karolína Plíšková. De ce a mai intrat pe teren, de vreme ce nu putea să se miște? De la prima minge, până la abandon, aproape că n-a lovit decât de pe loc – cum să speri la ceva în situația asta în fața motoretei Mobra Halep?

Și doi: ce s-a întâmplat în 24 de ore de la meciul foarte bun făcut de Plíšková în semifinala cu Vondroušová? Am văzut-o suflându-și nasul, cu ochii congestionați, a cerut asistență medicală pentru zona lombară, nu știm...

Ceea ce, repet, nu face mai puțin valabilă și valoroasă victoria Simonei la Foro Italico, după adevărata finală cu Garbiñe Muguruza!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ceva rau i s-a intamplat Karolienei. Poate o accidentare la antrenament, poate o raceala, cine stie. Cert e ca nu s-a miscat. Pliskova imi e foarte draga, poate a doua dupa Simona in circuitul feminin - daca as fi fost in locul ei, si eu as fi intrat pe teren si as fi incercat.

  Se putea foarte bine ca si Simo sa aiba o zi proasta. Karo a incercat, si merita sa fie aplaudata pentru asta. S-a tinut pe picioare cat a putut, si cred ca nu a trecut mult timp de cand l-am vazut pe Thiem ridicand trofeul de la US Open intr-un picior, dupa ce cazuse urat de doua ori in semifinala, si inca o data in finala.

  Cred ca o finala frumoasa impotriva lui Karo, fie ea castigata sau pierduta, i-ar fi facut bine Simonei.
  • Like 0
  • @ Maria Zamfir
   Pliskova e o persoana de calitate atat in teren cat si in viata personala. Are tot respectul meu. In niciun caz nu cred ca "s-a dat lovita-n aripa" cum fac alte tenismene cand vad ca nu mai pot face fata jocului. Simona chiar a avut de suferit in urma unei asemenea atitudini.
   • Like 0
  • @ Vladimir Marton
   Nici mie nu mi s-a parut ca se preface - n-avea nimic de castigat. Cred ca dupa un prim set in care se vedea ca nu e ea, si Simona joaca bine, a avut macar ambitia sa puna un ghem pe tabela, apoi s-a oprit.
   • Like 0
 • Finala a fost cu Muguruza asta sugerati Pliskova fiind de umplutura. Finala a fost intre Simona si ce avea ea de demonstrat celor care credeau ca rezultatele ei veneau din alta parte mai concret de pe pajistea mioritica Damboviteana sau de prin catunele uitate romanesti desi avea racheta in mana si prezenta fizica. Si stiti ceva versul dintr-un cantec se aplica si in tennis-ul romanesc : "D-zeu a facut regi/ne din vagabonzi"...cu gandul la nativul meritoriu al titlului KING printul incoronat al Wimbledonului Roger Federer impreuna cu elita masculina si feminina niste adevarati CAVALERI TEMPLIERI ai tenisului.
  • Like 0
 • De multe ori un sportiv se accidenteaza , dar datorita adrenalinei din toiul ,,bataliei ,, si datorita faptului ca un muschi incalzit iti permite sa continui miscarile , poate sa mearga inainte pana la finalul meciului. De cele mai multe ori a doua zi , dupa somn , multi sportivi isi dau seama de gravitatea unei accidentari.. Eu cred ca Pliskova a sperat ca poate sa faca fata jocului si a incercat marea cu degetul. Nu poate fi condamnata ca a incercat sa-si apere sansele . Oricum la modul cum Simona a jucat in meciul cu Muguruza sunt convins ca ar fi castigat meciul si cu Pliskova neaccidentata.
  Importante sunt trei lucruri:
  1. Simona a castigat al 22 -lea trofeu . 2. Simona a intrat intr-o forma sportiva buna si va aborda R.G. cu meciuri in picioare
  3.Va intra in competitie cu un moral excelent.
  Victoria este victorie iar accidentarile fac parte din joc .Felicitari invinsului GLORIE invingatorului.
  • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult