Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Darren Cahill: „Simona Halep e româncă până în măduva oaselor. Dar aveți grijă de ea! Dacă nu, știu sigur o altă țară care ar adopta-o într-o clipită”

Simona Halep si Darren Cahill

Foto: Guliver Getty Images

Într-un interviu exclusiv pentru treizecizero.ro, antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a vorbit despre jocul sportivei și le-a transmis românilor că aceasta reprezintă țara cu multă mândrie și devotament: „Mulțumiri pentru că o susțineți pe Simo. Să știți că sunteți norocoși. E o tânără nemaipomenită, care vă reprezintă țara cu multă mândrie și devotament. Este româncă până în măduva oaselor. Dar aveți grijă de ea! Dacă nu, știu sigur o altă țară care ar adopta-o într-o clipită”, a declarat Cahill. 

„E o linie foarte subțire între ce-i bine și ce nu și pare foarte simplu pentru noi toți care stăm în tribune”

Acesta a spus că, la ultimele jocuri, Simona Halep a ieșit adesea din zona de confort. „A avut victorii împotriva unor jucătoare foarte bune, meciuri în care și-a luat victoria, nu a așteptat să i se dea. Multe meciuri de trei seturi, de asemenea. Mulți oameni se concentrează doar pe înfrângeri. Dar ca să poți să judeci existența unei îmbunătățiri, trebuie să iei în calcul tot, iar ea a avut o sumedenie de momente în care a ridicat ritmul și a luat inițiativa.

Dacă Jelena lovește panoul din spate doar o dată la una din mingile de break pe care le-a avut la 3-0 în setul doi, iar prin urmare Simona câștigă, atunci aceiași oameni care o critică ar fi lăudat-o pentru că a jucat meciul perfect. Așa că e o linie foarte subțire între ce-i bine și ce nu, și pare foarte simplu pentru noi toți care stăm în tribune”, a atras atenția antrenorul.

Darren Cahill a vorbit și despre felul în care trece jucătoarea peste înfrângerile grele. „E un om normal, care suferă la fel cum ar suferi oricine altcineva și care mai scapă câteva lacrimi. Dar tenisul e meseria ei, e dragostea ei. E ceea ce alege să facă, iar la trasul liniei, acesta este un sport și sunt lucruri mai importante în viața ei care o fac să zâmbească și o ajută să meargă mai departe. E foarte apropiată de familia ei, în special de fratele ei. Adoră să petreacă timp acasă în România, iar o zi la spa sau la cumpărături va șterge orice tristețe. De fapt, mersul la cumpărături pare să rezolve orice, nu? De asemenea, mi-a zis că în Constanța duminicile sunt considerate zile de odihnă și că nu e normal să te antrenezi sau să muncești duminica. Așa e? Ea o spune zâmbind, așa că mă gândesc că încearcă să mă păcălească și să facă rost de niște zile libere. Cred că se pricepe bine de tot!”

„Recentul ei succes este cu totul al ei, pentru că ea a fost la timonă”

Întrebat de treizecizero.ro care este impactul pe care „momentul Miami” l-a avut asupra evoluției ulterioare a Simonei, Darren Cahill a răspuns: „Genul acela de zile nu sunt într-atât de neobișnuite când un antrenor și un jucător își împing amândoi limitele și sunt onești unul cu celălalt. Simona a reacționat în modul în care aș fi sperat să o facă. A luat mai mult controlul carierei ei, și-a asumat-o mai mult, a decis ce vrea să facă cu ea. A început să ia mai multe decizii care au avut un impact direct asupra ei. Și-a ridicat ștacheta, nivelul. Așa că recentul ei succes este cu totul al ei, pentru că ea a fost la timonă, ea a decis în ce direcție s-o apuce cariera ei”.

Cahill a povestit și despre ce l-a determinat să accepte să devină antrenorul Simonei Halep. „Ce a declanșat totul a fost abilitatea ei de a pune întrebări, apoi de a asculta și a fi atentă la orice răspuns și la orice discuție ca și cum ar fi fost cel mai important lucru din viața ei la acel moment. Asta m-a surprins cel mai mult și m-a făcut să dau un pic înapoi: cuvintele chiar însemnau ceva pentru ea. Știam de la echipa ei că, destul de des, reflecta noaptea la conversațiile noastre și-și nota idei și concluzii despre ele. Nu sunt sigur dacă încă mai face asta, pentru că acum mă cunoaște mult mai bine, așa că probabil s-a lămurit deja că-s un pic entuziast și că mă înșel adesea!”, a spus el. 

De-a lungul carieriei ei, Simona Halep a fost obișnuită cu un „rollercoaster emoțional”. „Cu siguranță că poate să fie o armă cu două tăișuri, că poate fi un lucru bun sau un lucru rău, depinde de cum o controlezi. Partea grea pentru orice sportiv e să controlezi perfecționismul și să-l direcționezi, să-l transformi în ceva pozitiv, în acel spirit de luptător pe care să-l scoți la iveală când ești cu spatele la zid. Aici este partea în care Simo s-a îmbunătățit cel mai mult și va continua să se îmbunătățească. Ea a fost foarte obișnuită cu acest rollercoaster emoțional de-a lungul carierei ei și, în multe feluri, asta a ajutat-o să câștige împotriva tuturor sorților, în drumul ei spre vârfurile clasamentului. Dar acum sorții sunt diferiți, în sensul că sunt de partea ei, nu împotrivă. E o sportivă nemaipomenită, o jucătoare grozavă și o competitoare extraordinară, care este la vârful tenisului de ani buni deja, așa că nu mai e nici cazul, nici timpul să-și consume energia cu acel rollercoaster emoțional”, a spus Cahill.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Frumos scris, dar miroase a neputință si patos,sunt absolut sigur ca încă Simona nu intelege, poate nu i s-a explicat ce inseamna in marea relativitatea din tenis sa pierzi un punct ,sa-l faci cadou.Rar pierde categoric dar foarte des face puncte cadou care a oprit -o pana acum sa fie numarul unu sau sa castige un turneu de elită. Pozitia ei in primele zece este ceva ce tine de paranormal,limitarea in jocul ei este vizibilă.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult