Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Simona Halep nu reușește să treacă de taiwaneza Su-Wei Hsieh și ratează calificarea în optimile de la Wimbledon

Simona Halep - Wimbledon

(Foto: Guliver/Getty Images)

Simona Halep a întâlnit-o sâmbătă pe taiwaneza Su-Wei Hsieh, în turul al treilea de la Wimbledon, scor 6-3, 4-6, 5-7. Simona ratează astfel calificarea în optimi. 

Numărul 1 mondial a condus cu 5-2 în setul decisiv, acolo unde a ratat și o minge de meci. Victoria de sâmbătă a sportivei taiwaneze a fost a treia din cariera sa în fața unei jucătoare din Top 10 și prima în fața unui lider WTA.

Cele două sportive s-au mai înfruntat o singură dată până acum, la Cincinnati, în urmă cu cinci ani, când Simona s-a impus în fața sportivei din Taipei.

„Am curajul să spun că poate am o şansă de a câştiga acest titlu, dar nu vreau să mă concentrez pe asta. Vreau să mă concentrez pe fiecare meci. Dacă voi fi în partea finală a turneului, va fi o mare provocare", spunea Simona Halep, într-o conferință de presă înainte de meciul de sâmbătă, potrivit Digisport.ro.

În optimi Hsieh va juca cu Dominika Cibulkova. 

Cristian Tudor Popescu: Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate

Su-Wei Hsieh a arătat, în special în revenirea din setul 3 de la 5-2 pentru Simona Halep, un nivel de tenis cum rar se vede la Wimbledon, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24. Jurnalistul spune că nu are a-i reproșa prea mult Simonei Halep. 

„De ce a pierdut Simona? Pentru că s-a jucat pe iarbă și pentru că loviturile lui Hsieh sunt fie plate, fie tăiate, sunt și cu efect, nu sunt liftate. Simona a lovit practic fie cu lovitură liftată - mingea sare, se ridică cu efect de spin în sus și de acolo Hsieh a lovit plat, a tăiat calea mingii lovind plat și lung. Genul acesta de lovitură pe iarbă, cu o săritură mai joasă din pricina loviturii plate sau de multe ori tăiată de Hsieh, a făcut-o să greșească în special partea ei foarte tare, a Simonei: reverul de linie, pentru că mingea nu i-a venit așa cum este ea obișnuită în marea majoritate a meciurilor din an - să-i vină o minge liftată, cu o săritură suficient de înaltă să o poată lovi. Remarcabilă capacitatea taiwanezei de a recupera mingea, cu o deplasare în teren excepțională, a scos mingi imposibile atât pe stânga, cât și pe dreapta”, a punctat Cristian Tudor Popescu. 

„Simona, în condițiile date, nu a jucat rău, asta este pe iarbă, cu o asemenea adversară... Vedeți că până acum ea a avut adversare tot asiatice, dar care nu lovesc atât de ascuțit, atât de tăiat și plat cum lovește Su-Wei Hsieh. Este un joc foarte bine adaptat acestei suprafețe și să nu uităm că Su-Wei Hsieh a fost campioană mondială de dublu, câștigătoare de Grand Slamuri, de Turneul Campionilor, nu e oricine! O jucătoare care știe să pună scurte, stăpânește voleul foarte bine, deci asta a fost. Nu am să-i reproșez prea mult Simonei în condițiile date. Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate aici, pe iarbă, la Wimbledon”, a mai spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu am vazut meciul,inca,nu comentez dar am vazut cat de slab joaca pe iarba Simona in turul anterioor.CTP se pierde printe copacii padurii.Cand esti nrul 1 faci pregatirea pentru meci in mod adecvat.Ma intreb ce spunea CTP daca Simona fructifica mingea de meci?Interesanta si parerea despre mentalul Mihaelei(in editorialul sau) fara a mentiona ca Mihaela nu aputut sa returneze iar returul slice la descoperit tarziu,
    Echipa Simonei avea ochelari fumurii?asta este important.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult