Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona Halep nu reușește să treacă de taiwaneza Su-Wei Hsieh și ratează calificarea în optimile de la Wimbledon

Simona Halep - Wimbledon

(Foto: Guliver/Getty Images)

Simona Halep a întâlnit-o sâmbătă pe taiwaneza Su-Wei Hsieh, în turul al treilea de la Wimbledon, scor 6-3, 4-6, 5-7. Simona ratează astfel calificarea în optimi. 

Numărul 1 mondial a condus cu 5-2 în setul decisiv, acolo unde a ratat și o minge de meci. Victoria de sâmbătă a sportivei taiwaneze a fost a treia din cariera sa în fața unei jucătoare din Top 10 și prima în fața unui lider WTA.

Cele două sportive s-au mai înfruntat o singură dată până acum, la Cincinnati, în urmă cu cinci ani, când Simona s-a impus în fața sportivei din Taipei.

„Am curajul să spun că poate am o şansă de a câştiga acest titlu, dar nu vreau să mă concentrez pe asta. Vreau să mă concentrez pe fiecare meci. Dacă voi fi în partea finală a turneului, va fi o mare provocare", spunea Simona Halep, într-o conferință de presă înainte de meciul de sâmbătă, potrivit Digisport.ro.

În optimi Hsieh va juca cu Dominika Cibulkova. 

Cristian Tudor Popescu: Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate

Su-Wei Hsieh a arătat, în special în revenirea din setul 3 de la 5-2 pentru Simona Halep, un nivel de tenis cum rar se vede la Wimbledon, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24. Jurnalistul spune că nu are a-i reproșa prea mult Simonei Halep. 

„De ce a pierdut Simona? Pentru că s-a jucat pe iarbă și pentru că loviturile lui Hsieh sunt fie plate, fie tăiate, sunt și cu efect, nu sunt liftate. Simona a lovit practic fie cu lovitură liftată - mingea sare, se ridică cu efect de spin în sus și de acolo Hsieh a lovit plat, a tăiat calea mingii lovind plat și lung. Genul acesta de lovitură pe iarbă, cu o săritură mai joasă din pricina loviturii plate sau de multe ori tăiată de Hsieh, a făcut-o să greșească în special partea ei foarte tare, a Simonei: reverul de linie, pentru că mingea nu i-a venit așa cum este ea obișnuită în marea majoritate a meciurilor din an - să-i vină o minge liftată, cu o săritură suficient de înaltă să o poată lovi. Remarcabilă capacitatea taiwanezei de a recupera mingea, cu o deplasare în teren excepțională, a scos mingi imposibile atât pe stânga, cât și pe dreapta”, a punctat Cristian Tudor Popescu. 

„Simona, în condițiile date, nu a jucat rău, asta este pe iarbă, cu o asemenea adversară... Vedeți că până acum ea a avut adversare tot asiatice, dar care nu lovesc atât de ascuțit, atât de tăiat și plat cum lovește Su-Wei Hsieh. Este un joc foarte bine adaptat acestei suprafețe și să nu uităm că Su-Wei Hsieh a fost campioană mondială de dublu, câștigătoare de Grand Slamuri, de Turneul Campionilor, nu e oricine! O jucătoare care știe să pună scurte, stăpânește voleul foarte bine, deci asta a fost. Nu am să-i reproșez prea mult Simonei în condițiile date. Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate aici, pe iarbă, la Wimbledon”, a mai spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu am vazut meciul,inca,nu comentez dar am vazut cat de slab joaca pe iarba Simona in turul anterioor.CTP se pierde printe copacii padurii.Cand esti nrul 1 faci pregatirea pentru meci in mod adecvat.Ma intreb ce spunea CTP daca Simona fructifica mingea de meci?Interesanta si parerea despre mentalul Mihaelei(in editorialul sau) fara a mentiona ca Mihaela nu aputut sa returneze iar returul slice la descoperit tarziu,
    Echipa Simonei avea ochelari fumurii?asta este important.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult