Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Simona Halep nu reușește să treacă de taiwaneza Su-Wei Hsieh și ratează calificarea în optimile de la Wimbledon

Simona Halep - Wimbledon

(Foto: Guliver/Getty Images)

Simona Halep a întâlnit-o sâmbătă pe taiwaneza Su-Wei Hsieh, în turul al treilea de la Wimbledon, scor 6-3, 4-6, 5-7. Simona ratează astfel calificarea în optimi. 

Numărul 1 mondial a condus cu 5-2 în setul decisiv, acolo unde a ratat și o minge de meci. Victoria de sâmbătă a sportivei taiwaneze a fost a treia din cariera sa în fața unei jucătoare din Top 10 și prima în fața unui lider WTA.

Cele două sportive s-au mai înfruntat o singură dată până acum, la Cincinnati, în urmă cu cinci ani, când Simona s-a impus în fața sportivei din Taipei.

„Am curajul să spun că poate am o şansă de a câştiga acest titlu, dar nu vreau să mă concentrez pe asta. Vreau să mă concentrez pe fiecare meci. Dacă voi fi în partea finală a turneului, va fi o mare provocare", spunea Simona Halep, într-o conferință de presă înainte de meciul de sâmbătă, potrivit Digisport.ro.

În optimi Hsieh va juca cu Dominika Cibulkova. 

Cristian Tudor Popescu: Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate

Su-Wei Hsieh a arătat, în special în revenirea din setul 3 de la 5-2 pentru Simona Halep, un nivel de tenis cum rar se vede la Wimbledon, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24. Jurnalistul spune că nu are a-i reproșa prea mult Simonei Halep. 

„De ce a pierdut Simona? Pentru că s-a jucat pe iarbă și pentru că loviturile lui Hsieh sunt fie plate, fie tăiate, sunt și cu efect, nu sunt liftate. Simona a lovit practic fie cu lovitură liftată - mingea sare, se ridică cu efect de spin în sus și de acolo Hsieh a lovit plat, a tăiat calea mingii lovind plat și lung. Genul acesta de lovitură pe iarbă, cu o săritură mai joasă din pricina loviturii plate sau de multe ori tăiată de Hsieh, a făcut-o să greșească în special partea ei foarte tare, a Simonei: reverul de linie, pentru că mingea nu i-a venit așa cum este ea obișnuită în marea majoritate a meciurilor din an - să-i vină o minge liftată, cu o săritură suficient de înaltă să o poată lovi. Remarcabilă capacitatea taiwanezei de a recupera mingea, cu o deplasare în teren excepțională, a scos mingi imposibile atât pe stânga, cât și pe dreapta”, a punctat Cristian Tudor Popescu. 

„Simona, în condițiile date, nu a jucat rău, asta este pe iarbă, cu o asemenea adversară... Vedeți că până acum ea a avut adversare tot asiatice, dar care nu lovesc atât de ascuțit, atât de tăiat și plat cum lovește Su-Wei Hsieh. Este un joc foarte bine adaptat acestei suprafețe și să nu uităm că Su-Wei Hsieh a fost campioană mondială de dublu, câștigătoare de Grand Slamuri, de Turneul Campionilor, nu e oricine! O jucătoare care știe să pună scurte, stăpânește voleul foarte bine, deci asta a fost. Nu am să-i reproșez prea mult Simonei în condițiile date. Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate aici, pe iarbă, la Wimbledon”, a mai spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu am vazut meciul,inca,nu comentez dar am vazut cat de slab joaca pe iarba Simona in turul anterioor.CTP se pierde printe copacii padurii.Cand esti nrul 1 faci pregatirea pentru meci in mod adecvat.Ma intreb ce spunea CTP daca Simona fructifica mingea de meci?Interesanta si parerea despre mentalul Mihaelei(in editorialul sau) fara a mentiona ca Mihaela nu aputut sa returneze iar returul slice la descoperit tarziu,
    Echipa Simonei avea ochelari fumurii?asta este important.
    • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult