Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Simona Halep nu reușește să treacă de taiwaneza Su-Wei Hsieh și ratează calificarea în optimile de la Wimbledon

Simona Halep - Wimbledon

(Foto: Guliver/Getty Images)

Simona Halep a întâlnit-o sâmbătă pe taiwaneza Su-Wei Hsieh, în turul al treilea de la Wimbledon, scor 6-3, 4-6, 5-7. Simona ratează astfel calificarea în optimi. 

Numărul 1 mondial a condus cu 5-2 în setul decisiv, acolo unde a ratat și o minge de meci. Victoria de sâmbătă a sportivei taiwaneze a fost a treia din cariera sa în fața unei jucătoare din Top 10 și prima în fața unui lider WTA.

Cele două sportive s-au mai înfruntat o singură dată până acum, la Cincinnati, în urmă cu cinci ani, când Simona s-a impus în fața sportivei din Taipei.

„Am curajul să spun că poate am o şansă de a câştiga acest titlu, dar nu vreau să mă concentrez pe asta. Vreau să mă concentrez pe fiecare meci. Dacă voi fi în partea finală a turneului, va fi o mare provocare", spunea Simona Halep, într-o conferință de presă înainte de meciul de sâmbătă, potrivit Digisport.ro.

În optimi Hsieh va juca cu Dominika Cibulkova. 

Cristian Tudor Popescu: Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate

Su-Wei Hsieh a arătat, în special în revenirea din setul 3 de la 5-2 pentru Simona Halep, un nivel de tenis cum rar se vede la Wimbledon, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24. Jurnalistul spune că nu are a-i reproșa prea mult Simonei Halep. 

„De ce a pierdut Simona? Pentru că s-a jucat pe iarbă și pentru că loviturile lui Hsieh sunt fie plate, fie tăiate, sunt și cu efect, nu sunt liftate. Simona a lovit practic fie cu lovitură liftată - mingea sare, se ridică cu efect de spin în sus și de acolo Hsieh a lovit plat, a tăiat calea mingii lovind plat și lung. Genul acesta de lovitură pe iarbă, cu o săritură mai joasă din pricina loviturii plate sau de multe ori tăiată de Hsieh, a făcut-o să greșească în special partea ei foarte tare, a Simonei: reverul de linie, pentru că mingea nu i-a venit așa cum este ea obișnuită în marea majoritate a meciurilor din an - să-i vină o minge liftată, cu o săritură suficient de înaltă să o poată lovi. Remarcabilă capacitatea taiwanezei de a recupera mingea, cu o deplasare în teren excepțională, a scos mingi imposibile atât pe stânga, cât și pe dreapta”, a punctat Cristian Tudor Popescu. 

„Simona, în condițiile date, nu a jucat rău, asta este pe iarbă, cu o asemenea adversară... Vedeți că până acum ea a avut adversare tot asiatice, dar care nu lovesc atât de ascuțit, atât de tăiat și plat cum lovește Su-Wei Hsieh. Este un joc foarte bine adaptat acestei suprafețe și să nu uităm că Su-Wei Hsieh a fost campioană mondială de dublu, câștigătoare de Grand Slamuri, de Turneul Campionilor, nu e oricine! O jucătoare care știe să pună scurte, stăpânește voleul foarte bine, deci asta a fost. Nu am să-i reproșez prea mult Simonei în condițiile date. Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate aici, pe iarbă, la Wimbledon”, a mai spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu am vazut meciul,inca,nu comentez dar am vazut cat de slab joaca pe iarba Simona in turul anterioor.CTP se pierde printe copacii padurii.Cand esti nrul 1 faci pregatirea pentru meci in mod adecvat.Ma intreb ce spunea CTP daca Simona fructifica mingea de meci?Interesanta si parerea despre mentalul Mihaelei(in editorialul sau) fara a mentiona ca Mihaela nu aputut sa returneze iar returul slice la descoperit tarziu,
    Echipa Simonei avea ochelari fumurii?asta este important.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult