Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona, încordată pe iarbă ca un cal pe gheață

Simona Halep - iulie

În istoria tenisului sunt foarte rari jucătorii care au câștigat și la Wimbledon, și la Roland Garros. Jocul pe gazonul londonez are alți parametri decât pe zgură, iar Simona nu a participat, după Paris, la niciun turneu pregătitor pe iarbă...

Nici la 5-2 în decisiv, nici la mingea de meci pe care a avut-o la 5-4, nu am crezut în victoria ei. Era vizibil încordată, nu dădea drumul la picioare până la capăt, nu simțea terenul și lovea mai mult din brațe, fără corp.

Nesiguranța ei s-a văzut cel mai rău și clar la smash-ul pe care l-a avut în mână, lângă fileu, cu mai mult de jumătate de teren liber în dreapta – ca să nu-și schimbe poziția corpului, a lovit pe direcția adversarei, de unde a primit un retur pe linie...

Combinația dintre suprafață și jocul lui Su-Wei Hsieh a fost letală. Îndemânatica taivaneză practic nu liftează, toate loviturile ei sunt plate sau tăiate. Mingea vine astfel mai jos, mai drept decât o așteaptă Simona în tot restul anului, pe zgură sau hard. Lipsa traiectoriei balistice, fapt care cere să te bagi tot timpul sub minge, a făcut-o să trimită de multe ori în plasă reverul lung de linie, lovitura ei fanion.

Dacă adăugăm și deplasarea formidabilă a lui Su, care a scos exasperant serii întregi de lovituri decisive, știința acesteia de a pune scurte (Su-Wei Hsieh nu este fitecine, este câștigătoare de Grand Slam-uri la dublu și nr. 1 mondial), precum și dramul de noroc care i-a lipsit Simonei, avem imaginea înfrângerii.

Care nu prea este o surpriză. Dacă e să fim lucizi, Simo nu a fost nici pe departe pregătită pentru Wimbledon așa cum a fost pentru Roland Garros. Nu a crezut în șansa ei pe iarbă.

Urmează însă hard-ul american, unde cred că jucătoarea nr. 1 a lumii va investi mai mult...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult