Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona, învinsă de Serena. CTP: Nu am înțeles de ce Simona nu și-a asumat mai multe riscuri

Simona Halep 2021 AO

Foto: Dean Lewins / EPA / Profimedia

Simona Halep a fost eliminată în sferturile Australian Open de Serena Williams, scor 3-6, 3-6. 

„Când joci cu Serena Williams, dacă ea e la parametrii ei nominali, nu are ce să îi facă nicio jucătoare din lume. Că nu degeaba a câștigat 23 de Grand Slam-uri. Serena astăzi nu a fost imbatabilă, a avut și momente de slăbiciune, a avut momente de rigiditate, în special la mingile joase. Acolo a flexat mai târziu genunchii. În schimb, cum i-a săltat mingea Simona, lovitura a venit explozivă și necruțătoare, în special cu dreapta din partea Serenei. Or Simona nu a ținut seama de asta. A încercat stânga, dreapta, a încercat să țină mingea fără să, la un moment dat, încerce să trimită mingea decisivă. Și era inexorabil în astfel de schimburi că va veni lovitura decisivă din partea Serenei.

Nu am înțeles de ce Simona nu și-a asumat mai multe riscuri, aproape că aș fi vrut să piardă mai rău, 6-2, 6-0, dar să o fi văzut că își asumă la un moment dat riscuri, că încearcă să joace mai tăios cu Serena. Dar asta este. S-a aflat în fața celei mai mari jucătoare din toate timpurile. De aceea repet, nu m-a întristat această victorie. Regret că nu a făcut mai mult Simona, ar fi putut, după părerea mea, pentru a echilibra jocul”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

 

Foto: David Gray / AFP / Profimedia

Simona Halep, 29 de ani, numărul doi mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open 2021, după ce a învins-o duminică pe poloneza Iga Swiatek (3-6, 6-1, 6-4).

Serena Williams, 39 ani, locul 11 în WTA, a învins-o în optimi pe Aryna Sabalenka, numărul 7 mondial. Serena Williams a câștigat până acum 23 de titluri de Grand Slam.

Simona Halep şi Serena Williams s-au mai întâlnit de 11 ori până acum. Sportiva din SUA conduce cu 9-2, dar ultima victorie i-a aparţinut româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Parca a fost un joc de antrenament, bineinteles pentru Serena Williams, de pregatire pentru semi-finala si finala. Pana urma cat sa performezi in fata unei "expirate" in tenis, cum spun unii mult mai priceputi ca mine. Va dati seama daca ar fi fost in forma maxima?!
    Simona Halep este o jucatoare de tenis foarte buna si chiar fenomenala cateodata. Dar cred ca de multe ori noi avem pretentii si asteptari mult mai mari decat are ea de la ea, de aceea suntem dezamagiti cand pierde, de parca am fi pierdut noi. In cursa noastra interna de validare ca natie, poate ar fi bine sa ne oprim si sa nu punem atat presiune pe idoli pentru ca au si ei limitele lor. Poate daca slabim putin presiunea mediatica, extraordinar de exagerata, cred ca am avea rezultate mai bune.
    P.S. Asa a fost si la acel campionat europen de juniori de fotbal cand antrena Radoi. Cred ca numai Romania se uita la aceste meciuri in direct. Noua generatie de aur, cei mai si cei mai. Am ajuns pana in semi-finale cred, bravo lor, si cam atat. Au ajunst unii la echipa mare si s-a terminat povestea.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult