Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Simona se întoarce în tenis cu fruntea sus!

Foto: Fabrice Coffrini/ AFP/ Profimedia

O, ce veste minunată! Dar, pentru mine, surprinzătoare. N-am mai auzit de o reducere de la 4 ani, la 9 luni. În cel mai fericit caz, speram la 2 ani. 

Simona Halep - TAS

E o decizie corectă. Pentru că ține seama de ceea ce subsemnatul am susținut din primul moment al acestui scandal și până astăzi: Simona nu și-a introdus în mod conștient o substanță interzisă în corp, care să-i îmbunătățească performanțele. Probabil, TAS Lausanne a luat în considerare recunoașterea, venită revoltător de târziu, a lui Mouratoglou, că el i-a dat Simoei „suplimentul cu colagen” fără ca ea să știe ce ia. Sunt corecte și cele 9 luni de pedeapsă, pentru faptul că Simona s-a dat cu totul, peste noapte, pe mâna escrocului Mouratoglou.

Este extraordinar că va putea reintra imediat în turnee, un miracol. După 1 an și jumătate în afara competițiilor, Simona mai poate reveni la forma care a consacrat-o, mai ales că, în tot acest timp, nu a încetat antrenamentele. Are, bineînțeles, nevoie de meciuri în picioare, de fapt, în cap, pentru a recăpăta mentalul de turneu WTA.

Dincolo de toate, încă o probă de tărie și determinare a Simonei, care n-a renunțat niciun moment, păstrând speranța și dorința renașterii...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult