Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Sistem de depistare a fraudei electorale la alegerile din 11 decembrie. Cioloș explică la ce folosesc camerele de filmat din secții

Dacian Cioloș

Pentru evitarea votului multiplu, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, ca și la cele locale, va funcționa un sistem de monitorizare în timp real a prezenței la urne, a explicat premierul Dacian Cioloș, la emisiunea „În fața ta”, care va fi difuzată duminică la Digi24.

În plus, vor exista camere video care vor filma, după ce se termină procesul de votare, modul cum se va face numărătoarea voturilor, a mai spus șeful Guvernului.

„Vor fi camere de filmat doar după ce se termină votul, nu se vor filma alegătorii. Acele tablete pe care se verifică identitatea alegătorilor înainte de a merge la urnă au şi o cameră de luat vederi. După ce se termină procesul de votare în care tehnicianul cu tableta introduce datele celor care votează, se retrage într-un colţ şi pune camera cu imaginea pe zona în care se face numărătoarea votului” a declarat premierul Dacian Cioloş.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult