Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Soarta Guvernului Dăncilă atârnă de un fir de ață. Ciolacu, șeful Camerei Deputaților: Matematic, am pierdut majoritatea

Dăncilă, moțiune de cenzură

Foto: Inquam Photos

Opoziția a reușit miercuri să blocheze la vot în Parlament calendarul prin care PSD a încercat să impună ca votul pentru moțiunea de cenzură să aibă loc sâmbăta, când parlamentarii nu sunt de obicei la serviciu. Un vot sâmbăta, așa cum fusese anunțat de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, ar fi pus în dezavantaj opoziția.

„Matematic, PSD a pierdut majoritatea”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, după ședința de plen. 

Ordinea de zi conform căreia miercuri la ora 15:00 urma să fie citită moţiunea în plenul Camerelor a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi ”împotrivă” și 181 ”pentru”, în timp ce 3 parlamentari nu au votat, relatează News.ro.

După vot, şedinţa a fost închisă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tot ce se petrece este un circ. Usr nu vrea la guvernare și pe bună dreptate. PSD alde și tuterii lasă lucrurile în așa fel încât cei ce le iau locu să-și "rupă gatul" rapid. Mai sunt și disensiuni în rândul lor. Liberalii, aproape că se aseamănă cu țărăniștii când cu convenția democratică. Riscă soarta lor. Și rușinea nației: ponta revine în forță, după ce a fost "alungat" și deposedat. Toți traseistii de la psd și alde migrează la pro românia un psd în "haine de oaie". Tariceanul cel fără de procente e pe val, alaturi de ponta. Dacă trece moțiunea, jigodiile vor sfâșia firava opoziție și vor resuscita psd-ul. Dragnea, de care credeam că am scăpat pentru un timp visează la liberare. N-ar fi de mirare să-l vedem revenit. Este un haos total și toate astea pe spinarea poporului in favoarea eternilor borfași. De altfel nu e de mirare, nu numai la noi este haos. În timp ce rusia așteaptă. Ce? Vom vedea in curând.
  • Like 0
 • ""Inventivitatea "P.S.D. de a alege sâmbăta ca ziua petru votarea motiunii a arătat încă o dată că nivelul de saturație este in crestere dar in acelasi timp si puțină nesiguranță din partea unei opozitii inca neomogena pentru a fi credibilă.
  • Like 0
 • Din nefericire, matematica nu guvernează mai nimic din acțiunile tovarășilor ăstora.
  Hai anticipate! Azi!
  • Like 0


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult