Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Soarta Guvernului Dăncilă atârnă de un fir de ață. Ciolacu, șeful Camerei Deputaților: Matematic, am pierdut majoritatea

Dăncilă, moțiune de cenzură

Foto: Inquam Photos

Opoziția a reușit miercuri să blocheze la vot în Parlament calendarul prin care PSD a încercat să impună ca votul pentru moțiunea de cenzură să aibă loc sâmbăta, când parlamentarii nu sunt de obicei la serviciu. Un vot sâmbăta, așa cum fusese anunțat de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, ar fi pus în dezavantaj opoziția.

„Matematic, PSD a pierdut majoritatea”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, după ședința de plen. 

Ordinea de zi conform căreia miercuri la ora 15:00 urma să fie citită moţiunea în plenul Camerelor a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi ”împotrivă” și 181 ”pentru”, în timp ce 3 parlamentari nu au votat, relatează News.ro.

După vot, şedinţa a fost închisă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tot ce se petrece este un circ. Usr nu vrea la guvernare și pe bună dreptate. PSD alde și tuterii lasă lucrurile în așa fel încât cei ce le iau locu să-și "rupă gatul" rapid. Mai sunt și disensiuni în rândul lor. Liberalii, aproape că se aseamănă cu țărăniștii când cu convenția democratică. Riscă soarta lor. Și rușinea nației: ponta revine în forță, după ce a fost "alungat" și deposedat. Toți traseistii de la psd și alde migrează la pro românia un psd în "haine de oaie". Tariceanul cel fără de procente e pe val, alaturi de ponta. Dacă trece moțiunea, jigodiile vor sfâșia firava opoziție și vor resuscita psd-ul. Dragnea, de care credeam că am scăpat pentru un timp visează la liberare. N-ar fi de mirare să-l vedem revenit. Este un haos total și toate astea pe spinarea poporului in favoarea eternilor borfași. De altfel nu e de mirare, nu numai la noi este haos. În timp ce rusia așteaptă. Ce? Vom vedea in curând.
  • Like 0
 • ""Inventivitatea "P.S.D. de a alege sâmbăta ca ziua petru votarea motiunii a arătat încă o dată că nivelul de saturație este in crestere dar in acelasi timp si puțină nesiguranță din partea unei opozitii inca neomogena pentru a fi credibilă.
  • Like 0
 • Din nefericire, matematica nu guvernează mai nimic din acțiunile tovarășilor ăstora.
  Hai anticipate! Azi!
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult