Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Soarta Guvernului Dăncilă atârnă de un fir de ață. Ciolacu, șeful Camerei Deputaților: Matematic, am pierdut majoritatea

Dăncilă, moțiune de cenzură

Foto: Inquam Photos

Opoziția a reușit miercuri să blocheze la vot în Parlament calendarul prin care PSD a încercat să impună ca votul pentru moțiunea de cenzură să aibă loc sâmbăta, când parlamentarii nu sunt de obicei la serviciu. Un vot sâmbăta, așa cum fusese anunțat de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, ar fi pus în dezavantaj opoziția.

„Matematic, PSD a pierdut majoritatea”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, după ședința de plen. 

Ordinea de zi conform căreia miercuri la ora 15:00 urma să fie citită moţiunea în plenul Camerelor a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi ”împotrivă” și 181 ”pentru”, în timp ce 3 parlamentari nu au votat, relatează News.ro.

După vot, şedinţa a fost închisă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tot ce se petrece este un circ. Usr nu vrea la guvernare și pe bună dreptate. PSD alde și tuterii lasă lucrurile în așa fel încât cei ce le iau locu să-și "rupă gatul" rapid. Mai sunt și disensiuni în rândul lor. Liberalii, aproape că se aseamănă cu țărăniștii când cu convenția democratică. Riscă soarta lor. Și rușinea nației: ponta revine în forță, după ce a fost "alungat" și deposedat. Toți traseistii de la psd și alde migrează la pro românia un psd în "haine de oaie". Tariceanul cel fără de procente e pe val, alaturi de ponta. Dacă trece moțiunea, jigodiile vor sfâșia firava opoziție și vor resuscita psd-ul. Dragnea, de care credeam că am scăpat pentru un timp visează la liberare. N-ar fi de mirare să-l vedem revenit. Este un haos total și toate astea pe spinarea poporului in favoarea eternilor borfași. De altfel nu e de mirare, nu numai la noi este haos. În timp ce rusia așteaptă. Ce? Vom vedea in curând.
  • Like 0
 • ""Inventivitatea "P.S.D. de a alege sâmbăta ca ziua petru votarea motiunii a arătat încă o dată că nivelul de saturație este in crestere dar in acelasi timp si puțină nesiguranță din partea unei opozitii inca neomogena pentru a fi credibilă.
  • Like 0
 • Din nefericire, matematica nu guvernează mai nimic din acțiunile tovarășilor ăstora.
  Hai anticipate! Azi!
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult