Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

PSD atacă moțiunea de cenzură a Opoziției cu „Metoda calendarului": Mihai Fifor a anunțat că moțiunea se va vota sâmbătă, când nu vin parlamentarii la serviciu

Fifor

Foto: Inquam Photos

Votarea moțiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului va avea loc nu în cursul săptămânii, ca de obicei, ci sâmbătă, a anunțat Mihai Fifor, secretarul general al PSD. Un vot în weekend îi dezavantajează pe inițiatorii moțiunii și scade șansele ca aceasta să treacă.

„Parlamentarii PSD care votează la moţiune pleacă din partid. (...) Sâmbătă, e un efort pentru dumneavoastră să vă aduceţi oamenii...Eu încă aştept să văd formula de guvern cu care vreţi să veniţi", a spus, potrivit News.ro, Mihai Fifor, adresându-i-se unui reprezentant liberal.

Ludovic Orban a declarat la Jurnalul de Seară de la Digi24 că programarea de către PSD a votului pe moţiune sâmbătă este un „tertip” prin care Guvernul Dăncilă speră să rămână în funcţie prin demobilizarea semnatarilor moţiunii de cenzură. 

„Este un derapaj dramatic de la normalitate. Trebuie să vă spun că nu îmi aduc aminte ca în 30 de ani vreo moţiune de cenzură să se fi dezbătut şi votat în week-end. Ce vrea PSD-ul, ca să înţeleagă lumea simplu. PSD vrea să ducă dezbaterea şi votul la această moţiune vineri sâmbătă sau duminică, mizând că nu sunt zile de activitate la Parlament o să reducă la maxim prezenţa semnatarilor moţiunii, astfel încât să scape de moţiunea de cenzură printr-o programare complet anormală, nefirească”, a declarat Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost depusă marţi și este semnată de 237 de parlamentari.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Lasa ma, sa mearga sambata la lucru ca tot vor liberalii sa faca sambata zi lucratoare.

    Bai nesatuilor din pnl, in SUA se ponteaza tot. Daca lucreza peste 8 ore primeste o amenda patronul de nu-i mai trebuie alta. Stiu ca aveti clienti patronasi ce dau din buze ca nu mai au cu cine sa faca treaba. Doar am lucrat pentru ei, manca-i-ar falimentul!

    Si asa... e tare greu sa veniti o sambata la munca, mama voastra de nesatui.
    • Like 0
  • Asa asteptam si eu in scoala primara cu inima cat un purice sfarsitul orei, iar pe masura ce minutele treceau, iar citirea catalogului nu se apropia suficient de repede de mine eram din ce in ce mai linistit. Cred ca aveam vreo 10 - 11 ani....
    • Like 0
  • Curve politice! Mi-e silă de clasa politică românească! De altfel, avem fix ceea ce merităm, fiindcă ”orice popor își are conducătorii pe care și-i merită”, scroafele nu se urcă singure în coaci și, statistic vorbind, suntem o țară de lichele și de secături, excepțiile nu fac decât să confirme regula!
    • Like 1
  • Legea fundamentală zice așa: „Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.” Cine vă puseră s-o depuneți marți pe la chindie și s-o citiți miercuri pe ... „trezie” ?!? Să fie PSD-ul cel care v-a sfătuit să faceți așa o cogeamite boacănă, sau Constituția pentru voi este așa ... un moft, ca în Moftangiul român ( Moftangiul român este:
    Din clasele primare până la bacalaureat - anarhist;
    De la bacalaureat până la primul examen de universitate - socialist;
    De la primul examen până la licență - progresist;
    De la licență până la slujbă - liberal;
    De la slujbă până la pensie - conservator.
    De la pensie încolo, împărtășește principiile tinerimii universitare... Fii sigur că ai să-l găsești oriunde e vreo manifestație mai mult sau mai puțin politică ori nepoliticoasă a studenților mai mult sau mai puțin rrromâni! )?
    • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      Domnu' Voicu , ce sa spun, deodata PSD-ul este ravasit de dorul de corectitudine constitutionala . Stii si matale cu cine ai de a face oricit te-ai stradui sa pictezi gardul. Oricum daca tot vorbim de moftangii , ar cam trebui sa vedem pe unde zac traseistii astia grabnic schimbatori de doctrina si sa se faca niste reguli referitoare la dinsii. Indiferent de nume si apartenenta.
      In rest o mare magarie sa pui votarea motiunii in weekend precum si o mare batjocura ar fi ca parlamentarii sa nu se prezinte la vot.
      Cit despre Viorica Dancila sincer sa fiu as vrea sa ramina Prim Ministru din doua motive:
      - Nu cred ca e bine pentru opozitie sa vina la guvernare fara majoritate solida in parlament
      - Prostia si nesimtirea Vioricai Dancila ma fascineaza , am 50 de ani si credeam ca le-am vazut pe toate ,dar sincer sa fiu aceasta faptura m-a convins ca prostia omeneasca nu are limite.
      • Like 2
  • În ultimul timp, în Curtea de Joacă a Îmbuibaţilor, auzim din ce în ce mai des acest leitmotiv : "e legal, deci permis !"
    Şi chiar au dreptate. Legile sunt atât de vicios concepute încât "legalitatea" a ajuns să apere orice hoţie a "elitei" cleptocratice, mai ales când "legalitatea" a ajuns interpretabilă si/sau opţională.
    Dar legile au fost concepute de aceiasi tâlhari ce-si aşteaptă pensia specială, aşezaţi, lăbărţat, în fotoliile lenei oficializată de clanurile mafiei politice româneşti. 2-3 zile pe săptamână este maximul efortului acestora dedicat demagogiei unui patriotism mioritic îmbrăcat în costum Boss, care nu ascunde însă nesimţirea cefei grase şi a burţii ce dă pe dinafară, plină de hălcile de carne înfulecate "în teritoriu".
    Noii ciocoi ne aruncă-n faţă cu cinism imaginea indolenţei si laşităţii noastre.

    A fi legal nu înseamnă că este si moral.
    FSN-iştii, si tot arborele lor genealogic, nu le prea au cu morala, dar le place să fie numiţi "demnitari". Demnitar vine de la demnitate, iar demnitatea este expresia moralei.

    Chiar nu vă este încă silă să mai trăiţi în ţara medicritătii instaurată de aceste căpuşe analfabete ?

    Ieşiţi la vot, oameni buni !
    "Sacrificaţi" 2-3 zile pentru cele 3 voturi importante din 2019-2020.
    Trebuie să scăpăm din ghearele acestor hoţi de vise !

    Dacă nu, veti muri, singuri, în această ţară părăsită de toti cei ce vor putea s-o facă.
    Veţi trăi din mila dâmboviţeană, teleormăneană, vasluiană…ce vă va arunca câte o ciosvârcă de la ospăţul lor indecent.
    Veţi fi slugi sau cerşetori şi vă veţi condamna ficele şi fii dvs., nepoţii inocenţi (încă) şi pe toţi copiii acestei ţări blestemate, la o sclavie "democrată" care sa plătească huzurul unor îmbuibaţi.
    Ieşiţi la vot !!!
    • Like 2
  • Delia MC Delia MC check icon
    Metoda calendarului are cea mai mare rată de eșec, sau cine sapă groapa altuia, cade în ea!
    • Like 0
  • AlexisZ check icon
    Daca motiunea va trece, va fi pur si simplu cronica unui succes anuntat pentru PSD. De ce ? Pentru ca se va repeta exact aceeasi schema de dupa demisia guvernului Ponta. Guvernul Veo cade, ne vom tarai cu un guvern carpit pana la parlamentare, care nu va reusi sa faca mare lucru intr-un an. Va fi torpilat la maxim de parlament, iar PSD 'ul va intra in opozitie ca sa infiereze toate proiectele opozitiei inclusiv propriile masuri din asa zisul lor program de guvernare. Noul guvern, probabil ceva intre tehnocrat si uniune nationala, vrand sa repare oalele sparte in 3 ani de PSD, se va compromite intr'un an suficient, pentru ca la parlamentare PSD ul sa revina cu virginitatea refacuta si sa castige din nou alegerile. Pentru ca lumea are memoria scurta si din.pacate, mama bugetarilor, putorilor, hotilor si pomanagarilor nu ramane stearpa in Romanika.
    • Like 1
    • @ AlexisZ
      Asa s-a intamplat de fiecare data la sfarsit de ciclu electoral , PSD a consumat toate resursele apeland inclusiv la imprumuturi oneroase (sunt semnificative episoadele Vacaroiu si Nastase ) dupa care au venit niste guverne asa-zise de dreapta la fel de infometate care au cautat doar imbogatirea proprie si personala pentru ca nu-i asa , mandatul era scurt ( imi amintesc cum fostul ministru Muresan isi mangaia Mercedesul in ziua pierderii alegerilor dupa guvernarea celor 15000 de specialisti sau tristul episod Boc) insa au trebuit sa taie drastic cheltuielile publice si sa faca concedieri masive pentru echilibrarea bugetului iar dupa acele operatiuni dureroase se hlizea privirea hulpava a PSD-ului dornic de revenire la ciolan pe principiul "Noi v-am dat si astia va i-au"). Viitorul suna rau pentru cei ce vor veni la guvernare. Ne asteapta reducerea aparatului bugetar , reintroducerea cotei progresive de impozitare pentru ca e greu de crezut ca PNL sau USR ( ca sa i-au doar 2 exemple de partide din opozitie) vor mai aplica metoda taierii salariilor sau a reducerii pensiilor deja stabilite prin lege votata chiar de domniile lor. Acum am si cateva remarci cu privire la bugetari ( nu vreau sa-i bag in aceeasi oala pe toti pentru ca nu merita, de pilda nu stiu daca cei de dreapta ar vrea sa ca ei sau rudele lor sa fie preluati de ambulante si consultati de niste cadre medicale platite cu minimul pe economie in caz de infarct sau de accident vascular cerebral pentru ca nu-i asa acele cadre sunt bugetare. Apoi ar vrea ei sa-si trimita copiii la scoala pe care fie vorba intre noi ii dorim niste mici genii pentru a depinde skill-urile necesare pietei muncii la niste cadre didactice tot asa platite la minim ca sa facem economie la buget ? Nu prea cred . In schimb ar fi o solutie de bun simt privind reducerea aparatului bugetar de la sate si comune ( in Polonia de pilda nu exista primarie in localitati sub 15000 de locuitori) pentru ca practic aparatul bugetar respectiv ( primar, viceprimar, secretar, consilieri etc) nu fac practic nimic pentru comunele sau satele cu 200-1000 de pensionari care isi duc traiul zilnic foarte greu neavand resurse sa alimenteze bugetul cu taxe si impozite locale, Singura justificare a angajatilor respectivi ar fi propria leafa si un loc de munca caldut platit de la buget. Orice investitie cat de mica ar face necesara apelarea la PNDL , adica de la bugetul central prin redistribuire de la orasele mari catre localitatile mici sau la fondurile europene ( mai greu accesibile). Nu zic ca nu trebuie ca si oamenii aia sa beneficieze de asfalt, apa curenta sau gaze dar asta se poate face fie direct de la buget printr-un program clar de echilibare a dezvoltarii locale fara sa mai treaca printr-un filtru local ( populat cu oameni platiti de la buget doar sa aiba un loc de munca in zona) si fara sa organizeze ei transferul resurselor primite de la nivel central catre firmele de casa ( proces care duce la aparitia baronilor locali cu venituri derizorii declarate dar cu averi impresionante). Apoi pensiile speciale ar trebui desfiintate la toate categoriile ( nu se justifica existenta lor pentru nici o categorie). Daca salariile unor categorii ( MI, Justitie , Armata, servicii, in nici un caz politicieni sau primari) se justifica prin niste restrictii la nivel profesional , ca pensionari nu mai au nici o restrictie ( se cunosc nenumarate cazuri de pensionari la 40 de ani cu pensie speciala care se angajeaza imediat tot la stat sau isi fac firme cumuland pensia nemeritata cu un salariu si cu pensia pe baza de contributivitate ( ca sa nu mai spun de cazurile unde apare cumulul de pensii speciale ocupationale). Toti dar absolut toti trebuie sa beneficieze de pensiile pentru care au platit de-a lungul vietii iar daca vor sa munceasca dupa pensie pot ataca mediul privat nu la stat folosindu-si influenta din perioada lucrata ca bugetar.
      • Like 1
  • Tertipuri caracteristice lașilor. Stați să vedeți ce mârlanii vor face la voturi. Mai sunteți dispuși să tolerați? Ar trebui întâmpinați peste tot cu huiduieli și amenințări. Sunt niste ordinari. Au demaonstrat-o din plin în acești ultimi ani.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult