Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Spasmul Laufer – terorism de partid antistat

Ce-a făcut cipăndelul PSD pe nume Laufer este descris de cuvântul ebraic hutzpa, cu vechea sa semnificație: neobrăzare, nerușinare, tupeu. Subsemnatul i-aș mai adăuga una în cazul de față: terorism.

Citind cu poticniri de pe niște foi și dând bir cu fugiții ca să nu răspundă vreunei întrebări a jurnaliștilor, cipăndelul PSD Laufer a pretins că este victima unui act de antisemitism din partea șefului statului român, Klaus Iohannis. Singura „dovadă” pentru această bombă murdară aruncată asupra României – faptul că președintele i-a refuzat numirea ca ministru al ceva.

Dl. Mușchiuleț a mai fost ministru, al altceva, tot în guvernul PSD, și a fost dat afară din funcție de PSD pentru incompetență și agendă paralelă – atunci, d-sa nu a sărit să facă vorbire despre antisemitismul feroce al partidului său.

Cum a tăcut păpușoi și când jandarmii conduși de PSD au lovit și pus la pământ cu cătușe patru turiști israelieni, scoși dintr-un taxi în cadrul ciomăgelii de pe 10 august.

Actul politic terorist de partid a început prin precizarea tânguioasă a victimei că este român, născut la maternitatea Polizu. Un procedeu tipic de manipulare ordinară – a răspunde la o întrebare care nu a fost nicidecum pusă. Nimeni, și cu atât mai puțin președintele, nu i-a pus la îndoială dlui Ilan Laufer calitatea de român sau locul nașterii.

A continuat cu un soi de haloimăs conspiraționist, în care a băgat Israelul, SUA, Germania, pe Iohannis, pe Merkel, Dăncilă și Trump, o asociație a evreilor din America, cu o virulență de autentic român verde. De necomentat.

Totuși, peste două abjecții comise de acest Laufer nu se poate trece.

Preluând propaganda lui L. Pop și D. Vâlcov, etnicii germani din România = naziști, ca să lovească în Iohannis, I. Laufer insultă memoria zecilor de mii de sași și șvabi hăituiți, arestați, deportați în URSS și în Bărăgan de autoritățile comuniste. Și, finalmente, vânduți Germaniei la bucată de N. Ceaușescu. Faptul că recită ce-a fost învățat la partid, nu scuză josnicia rasistă a personajului.

Fără niciun fel e legătură cu subiectul respingerii sale, Laufer face uz de tertipul manipulator argumentum ad misericordiam, argumentul milei. Fără să clipească, cu o hutzpa sinistră, pomenește de evreii din familia sa, victime ale holocaustului. Adică, strămoșii lui au fost chinuiți și uciși de antisemiți, iar acum el este chinuit și ucis de antisemitul Iohannis, că nu l-a făcut ministru. Nu știu dacă am mai văzut pe cineva, evreu, german, ungur, român sau ucrainean, care să-și întrebuințeze cu atâta cinism morții neamului, pentru a promova în funcție...

Toate acestea, I. Laufer le-a debitat cu PSD în spate. Are sprijinul partidului, confirmat de proaspătul secretar general Ștefănescu.

Pentru un post de ministru, în lupta cu Iohannis, PSD nu șovăie să arunce în aer România. Ceea ce, din fericire, n-a reușit: imediat, personalități și organizații evreiești din țară și străinătate s-au delimitat cu jenă de manevra odioasă a PSD prin I. Laufer.

Un asemenea atentat, stimați pesediști, nu s-ar fi putut petrece pe vremea lui Iliescu, Năstase, Geoană. Nici pe vremea lui Ceaușescu. Ceva asemănător s-a petrecut pe vremea lui Ponta, care acum cere iertare pentru că a utilizat murdar originea etnică a dlui Iohannis în campania din 2014.

Spasmul Laufer, ca să folosesc terminologia digitală a dlui Florin Iordache, indică degradarea de neînchipuit la care a ajuns Partidul în epoca Dragnea...

P.S.

Aflăm, potrivit presei din Israel, că Laufer Ilan nu s-a născut în București, „la maternitatea Polizu, nu departe de guvern”, ci în orașul israelian Rishon LeZion, venind în România împreună cu părinții abia în anul 2000...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ......mai este un ipochimen.....taiat împrejur.....100% ROMÃN VERDE.. !?!?....//SE CUTREMURA....si cerurile si......CÃND EJACULEAZA......"' noi...românii.."'.....
  • Like 0
 • Ce prestatie penibila! Ce spectacol jenant! Si toata aceasta revolta caricaturala cu sigla PSD in spate, incununand glorios poticnelile insailate afectat de Ilan Laufer!
  Ce spune Ilan? Ca dl. presedinte nu l-a numit ministru fiindca e evreu! Trecem peste faptul ca a acceptat numirea lui intr-un guvern anterior. Asadar, presedintele trebuia sa-l accepte pentru ca e evreu. Sa intelegem ca el a fost propus pentru aceasta functie pentru ca e evreu, nu pentru ca e capabil? Suna nefiresc, dar asta-i logica lui Laufer sau a sfatuitorilor lui!
  Trec si peste inconstienta cu care intineaza memoria victimelor holocaustului, varandu-si nepoftit figura spilcuita intr-o pagina de sfasietoare istorie!
  Si fiindca acest discurs avea nevoie si de o picatura de autoironie involuntara, dl. Laufer afirma ca presedintele l-a vandut! Serios? Dl. Laufer considera ca are vreo valoare? Oarecare? (Si pentru a fi cat se poate de clara, ma refer doar la calitatea umana d-lui Laufer, fara nicio legatura cu apartenenta lui la comunitatea evreiasca!) Cine si pentru ce ar da bani pentru Laufer, cand chiar si cei care l-au sustinut se dezic acum de el?
  • Like 2
 • Ce inseamna "cipăndel"?!
  • Like 1
  • @ Ponta Victorita
   "Chippendales" este o celebra trupa de stripperi americani (barbati cu un fizic sportiv care se dezbrăca in show-uri dedicate femeilor).
   • Like 0
  • @ Ponta Victorita
   Delia MC Delia MC check icon
   Ha-ha , de la vestita trupă de striperi, The Chippendales. Eu i-aș zice pișpirel...Om de nimic, vinde și pe maică-sa pentru putere. Istoria neamului său, demnitate, consecvență, nu fac nici cât o ceapă degerată. La așa partid, așa oameni.
   • Like 3
  • @ Ponta Victorita
   mike mike check icon
   Stimata doamna nu prea "le aveti" cu stripperii...☺ Sexy guvernul PSD in frunte cu Viorica. Oricum d.p.d.v economic situatia este deja f....ta , nu mai aveam nevoie si de Ilan macho ca sa ne-o traga.
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Multumesc.
   • Like 0
 • Ina18 check icon
  Desigur,Ilan Laufar a marcat un auto-gol prin declaratia lipsita de bun simt,dar nu despre asta este vorba.
  Este metoda picaturii chinezesti,cu care suntem tocati de doi ani,suntem supusi unei presiuni psihice in care,de piatra sa fii si tot ajungi sa te farami.
  Mi se pare ingrozitor ce ne fac cei de la Guvernare si nu voi intelege niciodata cum poti dispretui, desconsidera propriul popor,locul unde ai rostit prima oara:mama,locul unde din mladita ai devenit copacel.
  Caci ,dincolo de orice considerente,despre a fi "om" este vorba.
  • Like 2
  • @ Ina18
   De ce crezi ca ei sunt oameni? Sunt ceea ce știm cu toții ca sunt!
   • Like 0
 • Daca Partidul Ciumat a ajuns, in acest stadiu, in care sa numeasca la ministere asemenea "gunoaie" umane,e mai rau decat credem cu toti:
  Ce a debitat aceasta "scursura",e mult peste puterea de intelegere,chiar si a unei persoane care a trecut prin momente grele, sau acte de antisemitism ...
  Se incearca prin orice mijloace,de orice natura lovirea 'sub centura' a lui Iohannis.Lupte de gherila pas cu pas,desigur cu fituica facuta de preaiubitul 'Dracnea',care ulterior vazand, ca nu a prins vrajeala la public s-a dezis imediat.
  Ministru' pe la tineret si sport cu nota de 2.75 pe la nu stiu ce examen,specimenul asta care doar citeste putin mai bine ca 'Veorica',Tudorel lasat in continuare sa macelareasca justitia,Olguta reloaded etc...
  Vin vremurile mult mai grele decat ne asteptam.


  • Like 3
  • @ Laurentiu-Marian Negreţ
   Dragul meu am sa-ti raspund simplu : PSD-ul functioneaza in oglinda (copy-paste) cu administratia Trump dar la nivel mioritic, implicand tot aparatul social, politic, administrativ, legislativ, guvernamental sau informational si oamenii care il slujesc. Dragilor, intrebati-l pe Dragnea, dar inteligent, ce dracu cauta inainte de venirea PSD-ului la putere, la cina festiva organizata de Trump ? si el tot la iceput de mandat. Ca doar nu numarau oi sau jucau tabinet....
   • Like 3
  • @ Laurentiu-Marian Negreţ
   Delia MC Delia MC check icon
   Dl Johannis e bau-bau-ul personal al lui Dragnea, dușmanul lui numărul unu. A transformat scena politică intr-un razboi personal. În plus, dl Iohannis e promotorul a ceea ce el urăște: lupta anticorupție. Ca și coruptul numărul unu, vrea să scape, cu averea intactă și ceva în plus. Dar nu el urzește tactica, el doar trasează directive. Caracatița manipulării și defăimării sugerează prezența unor consilieri extrem de abili, și nu mă refer la dl Vâlcov. Se știe, dar nu și cine sunt. Sistemul lor include posturile de televiziune cunoscute, folosesc la greu tehnici de manipulare, grosolane dar eficiente. În acest context, poate fi promovat și un zero absolut ca Ilan Laufer...Dacă iese, bine, dacă nu, poate arunca încă niște găleți de noroi în dușman...obiectiv oricum îndeplinit.
   • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   Delia MC Delia MC check icon
   L-a chemat Trump să vadă și el "fenomenul " iar Dragnea a sperat sprijin. A cam rămas cu speranța, că Trump e ocupat cu "make America great again "
   • Like 1
  • @ Delia MC
   In prezent, Trump are probleme cu Justitia americana, cat despre "Make America great again", dupa cinci urgane, vreo sase incendii si tot atatea cazuri psihiatrice de terorism, numai "great" nu este. Are noroc in schimb cu economia si armata : ii pune sa munceasca ca sclavii pe plantatie in schimbul notorietatii lui de sperietoare peste hotare. Observati din putinul ce v-am scris asemanarea cu PSD-ul din Romania, in oglinda ?
   • Like 1
  • @ Radu Panaitescu
   Delia MC Delia MC check icon
   Da, seamănă. Și în privința naționalismului în creștere vertiginoasă. Se remarcă în ultimul timp un tipar în ascensiune, prezent cu mai mult sau mai puțin succes peste tot. Combinația veleități de dictator+ naționalism + Soros-sperietoare + familia tradițională ( inclusiv homofobie cu fundament creștin, cel mai des). Trump nu face excepție! Orban din Ungaria, Bolsonaro în Brazilia, și încă... Totul pentru putere, în slujba dictatorului existent/în devenire. Cine cu cine se aseamănă se adună, atât că Trump, după ce a văzut în Dragnea o stea în devenire, l-a cam lăsat baltă, văzând că atât de iubit de popor nu-i și având preocupări mai stringente. Trump încă e adulat de mulți americani - pe care-i reprezintă ca simplitate de gândire, indulgent spus- în timp ce Dragnea mai are priză doar la câțiva, pe care se străduiește din răsputeri să-i păstreze...
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Ce ironic, fara nici un afront la comentariul dv, toti stiu despre ce este vorba si identifica cu precizie de chirurg politica si verigile slabe din politica si totusi sunt neputinciosi in fata "ciomagului taranesc" aflat la putere si la mafia cicatrizata din sistemul romanesc. Ma intreb cu o curiozitate tampa daca nu acesti politicieni sunt niste marionete, condusi din umbra, de jurnalisti gradati procuror-izati si de oamenii iesiti din sistem pe pensii speciale dar cu influente enorme fata de aparatul statal, multi-nationale, private sau nu.
   INUTIL Romania - Gangster Paradise
   • Like 1
 • E si greu sa pui stripteasul comportamental al acestui individ in cheie tragica sau comica. Cind zici ca au sarit toti prostii din caruta , mai vine PSD cu un grup proaspat si exotic . Era de asemenea asteptat ca venirea membrului Codrin in fruntea PSD , se va lasa cu ceva sparcaituri de sorginte Romania Mare.
  PSD s-a angajat intr-o cursa contra conometru sa ne arate ca oricand se poate mai rau.
  • Like 5
 • Domnul Ilan Laufer are o reusita personala de a fi dobindit un trup bine lucrat. Asta inseamna ca poate munci hotarit si sirguincios. Nu consider ca ceea ce spune presa din Israel trebuie sa fie luat ca adevar. Dar daca e adevarat, atunci fostul ministru are probleme de integritatea vadita in fata legii. Nu poti sa uiti ca ai trait zece ani intr-un alt stat. Poate o fi trait temporar dupa ce s-a nascut in Romania.
  • Like 1
  • @ Corneliu Raileanu
   A fost si adjunctul dnei Grapini, doamna care ... hehehe ...
   • Like 0
 • mike mike check icon
  Probabil ca niste consilieri israelieni l-au sfatuit pe Dragnea sa-l puna la Dezvoltare pe Ilan. Expertul PSD -ului in inginerii financiare. Tot despre bani era vorba si aici..
  • Like 2
 • Hutzpa e prea puțin pentru a descrie ce a făcut individul ; ar trebui adăugat obligatoriu și hashmatsa (defăimare).
  • Like 1
 • Roxana B check icon
  Deci Laufer are dreptate.E nu numai nascut din parinti evrei dar e nascut in Israel.
  Nu ma luati in serios,, dar commentsurile nu admit smiley faces.
  Laufer reactioneaza precum negrii din SUA care vad in orice respingere un racial act.
  E un reflex automat.
  Cred ca i-a facut o mare favoare lui Iohannis cu aceste declaratii.
  Si nefiind ale lui, acum putem presupune cu siguranta ca LD este sprijinit din spate de catre afaceristi coetnici cu Laufer.
  Afaceristi, nu neaparat oameni politici.Desi in ziua de azi....banul dicteaza, nu-i asa?
  • Like 2


Îți recomandăm

Liviu Dragnea - Viorica Dăncilă - Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Liderul PSD este suficient de trecut prin toate funcțiile administrative ca să înțeleagă că singurul act normativ care-i poate fi cu adevărat de folos este OUG (atacabil la Curte numai de către Avocatul Poporului). Ordonanțele intră în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, dacă nu este prevăzut un termen special de aplicare, ca în cazul OUG 13. Și totuși, care a fost sensul încordării de azi? (Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Citește mai mult