Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Sportul mascat e chin curat. De ce elevii?

Cristian Tudor Popescu

Ca vechi și actual sportiv, pot să vă spun că a face sport cu masca de protecție anticovid pe figură nu e bine deloc. În special în sporturile cu alergare, cu frecvență respiratorie și puls ridicate, masca îngreunează și fragmentează respirația și poate duce după câteva zeci de minute la un deficit de oxigen al organismului. Când se umezește din pricina transpirației, e și mai rău. Am experimentat asta jucând tenis cu mască.

N-am văzut vreun sportiv profesionist care să poarte mască în timpul meciului sau la antrenamente. Cu atât mai mult, pentru un copil sau adolescent așa ceva ar fi greu de suportat.

O soluție mult mai bună mi se pare suspendarea orelor de sport pentru o lună, până se încălzește, după care acestea să fie ținute în aer liber, în curtea școlii, cu distanțare, dar fără mască.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult