Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Țipetele nu construiesc spitale

Diana Șoșoacă - Claudiu Pandaru

 Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Am întrebat-o pe doamna senator de ce nu poartă mască. Și care lege îi permite să intre într-un spital ca să facă justiție de stradă.

Doamna parlamentar are tot dreptul să pună întrebări, dar fără să abuzeze de legitimația de ales, care nu îi permite decât să intre în clădirea Parlamentului, nu pe o proprietate privată, nu în sediul unei firme, nu într-o instituție, cu atât mai puțin la terapie intensivă, într-un spital.

Doamna senator poate să pună întrebări oricărui membru al Guvernului în Parlament. Mai mult, are la îndemână și mandatul parlamentar care îi permite să schimbe legislația, să facă modificări concrete, ce produc efecte, în beneficiul cetățenilor. Este principalul drept al demnitarilor, obligație aș spune chiar, ăsta e motivul pentru care a fost ales, pentru care este în Parlament.

Vorbele în vânt nu schimbă nimic concret, țipetele nu construiesc spitale, agresivitatea inutilă nu omoară nosocomiale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dar si atitudinea mai constructiva din partea societatii, idea din Constitutia Romaniei ca suntem stat social, si multe altele printre care valori ca Solidaritate, Credinta si Viziune, sunt drepturi pe care oamenii le pot folosi sa o asculte pe doamna senatoare.

  Cred ca ne purtam ca niste golani de cartier, cand vine vorba de politica, si cred ca i-am jignit prin aceasta comparatie, noi ASTEPTAM ceva, vorbe frumoase, bani etc, dar mai putin munca.
  • Like 0
 • Si la orice eveniment, si doammna senatoare este prezenta, Vorba cuiva "Pac la Razboiul ".
  • Like 0
 • :) Chiar credeti ca s-a dus acolo din dorinta de a se contrui spitale ?
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Să nu uitați ,dar șcroafa asta grohăie avand acceptul a peste jumătate de milion de romănași care au votat Aurolacii.Anul trecut atât erau, dar peste 3 ani se vor mai înmulții ,că așa sunt mulți români ,le plac golanii ,hoții mahalagioacele și curvele.
  • Like 1
 • Asta face același circ pe care-l făcea Piedone, pe vremea când era obez, cu pietarii. Grotesc și fals.
  • Like 1
 • Tipetele nu construiesc spitale , dar in Romania , tipetele si istericalele construiesc "politicieni" . Pe mine nu ma ingrijoreaza racnetele acestei femei , ma ingrijoreaza aia care se identifica cu ea. Eu cred ca 70% din parlamentarii de azi sunt aidoma doamnei Sosoaca , cu diferenta ca se abtin...
  • Like 2
 • Este o vorbă care spune: "daca prostia ar durea, multi ar umbla racnind pe strazi.". Judecind dupa decibeli, pe doamna senatoare o cam doare.
  • Like 2
 • Jenant fel de a te purta.Rusine.Se poarta ca ultimul marlan.Ma intreb de ce nu i se aplica legile si dansei ca si noua?Macar Vadim era toba de carte chiar daca tot asa ragea.
  • Like 0
  • @ Liliana Horvath
   Nu i se vor "aplica legile". Aceasta individa este scoasa din rezerva de cadre a celor care vor compromite pnl. Se va repeta istoria conventiei democratice si compromiterea iremediabila a pnl si a tuturor celor care nu sunt cu psd. Psd vrea sa arate ca doar ei sunt cei indreptatiti sa guverneze aceasta tara. Se foloseste de aceleasi metode. ca pe timpul canventiei democratice. Iar poporul, saracit si indobitocit in mare parte vor vota iarasi cu psd care le va arunca niste pomeni si iluzia stabilitatii. Sunt mult prea multi hoti, in absolut toate institutiile statului, care isi vor apara cu orice pret rodul jafului de ani de zile. Nu au interesul infaptuirii reformelor care ii vor duce in puscarii si la pierderea averilor. Eu nu mai am nicio speranta ca lucrurile vor intra pe un fagas al normalitatii, al respectului legilor, al civilizatiei. Din pacate cu romanii nu se poate. Vor ramane de rasul intregii lumi. Pacat de cei, putini, care mai sunt cinstiti si-si doresc progresul. Romania va ramane tara hotiei, coruptiei, pomemanagiilor Va fi o ruina. Imi doresc, din tot sufletul, sa nu am dreptate, dar, dupa cum se desfasoara evenimentele nu exista nicio sansa. Nu mai are rost niciun comentariu.
   • Like 1
  • @ Mircea Zugravu
   Ooo, ce tablou zugrăvește dl. Zugravu !... Dacă nu aș ști că se referă, de fapt, la pnl și nu la psd, obsesia obsedatului din deal, aș zice că se vede tot ce e mai condamnabil din fostul pdl, făurit așa de ”viziunea” maestrului corupției din România, cel care a creat și statul mafiot (după propria mărturisire) și a distrus justiția, atâta câtă era, dând mână liberă mafioatei MM, cel mai odios (cred) sol al sorosismului la noi !
   • Like 0
 • In umila mea parere, cateva ziceri din zicerile semi-regretatului Tribun cred ca s-ar aplica doamnei in cauza. Poate dl. Pandaru poate initia astfel un dialog cu dansa, data viitoare. Citam:

  "Escroaca! Sosoaca Escroaca! N-o spui tu, pitica dracului! Pitica nenorocita!"
  "Eee, du-te-n mortii ma-tii, de curva dracului!"
  "Taci fa si ia notite ca vorbesc niste intelectuali!"
  "Ce scoala ai tu ma, gaina zapacita?"

  Va las pe dvs. sa completati :)
  • Like 1
 • profun check icon
  Intuiesc de ce dl. Pândaru ține să vorbească cu năduf; fiindcă nici nu a fost băgat în seamă de dna. senator, deși-i înfigea microfonul în față în timp ce-o apostrofa.
  ...
  Mai greu de explicat este de ce-și coboară elucubrațiile la logica unui ... paznic de tarla, fără 8 clase, dându-și în mod repetat (de 3 ori, în 3 paragrafe!) cu părerea, despre ce ar avea voie să facă o doamnă senator - unde poate intra, cu cine și la ce e limitată să vorbească - oricum, nici 1% din ce are voie de pildă, post-decembristul ce se alintă ... „Ceaușescu”
  • Like 2
  • @ profun
   Delia MC Delia MC check icon
   1. N-a dat atenție nimănui. Singura persoană căreia îi dă ea atenție e ea însăși.
   2. Nu merge cu datul cu părerea. E lege și anume Legea 96/2006 (Statutul deputaților și senatorilor), art. 14 - "deputații și senatorii sunt obligați să respecte prevederile regulamentelor, să se supună normelor de conduită civilizată, de curtoazie și de disciplină parlamentară și să nu aibă atitudini sau să folosească expresii ori cuvinte injurioase, ofensatoare, discriminatorii sau calomnioase", "drepturile si libertățile se exercită in limitele conținutului constitutional și legal al mandatului, numai în formele și cu procedura prevazute in regulamentul fiecărei camere".
   • Like 1
  • @ Delia MC
   profun check icon
   1. Interpretare subiectivă. Nici mie nu îmi place felul în care se exprimă deseori pe temele de interes, dar n-o să fac o mare filosofie generală. Prefer să mă uit exemplele concrete, de aici.
   Dvs., în acest loc, mergând pe instigarea/ manipularea autorului o faceți ... vacă, alții îi spun scroafă și mai toți vă întreceți în măscări, greu de înțeles la niște oameni normali.

   În aceste circumstanțe, cât de credibilă credeți că este contestarea voastră a dreptului de liberă exprimare a (oricui!) altcuiva, mai ales, a unui parlamentar!?

   2. Las de-o parte ca art. 14 se referă clar la activitatea din plen. Legea 96 începe cu ce este cel mai important, cu descrierea noțiunii de mandat reprezentativ:

   „Articolul 1
   Mandatul reprezentativ
   (1) Deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român, prin care acesta își exercită suveranitatea, în condițiile prevăzute de Constituție și de legile țării.
   (2) În exercitarea mandatului deputații și senatorii sunt în serviciul poporului.
   (3) Orice mandat imperativ este nul. ...”

   Mă opresc în a mai comenta. Dacă vă interesează citiți și TOT Capitolul III, „Principii și reguli de conduită parlamentară” din legea 96.
   • Like 1
  • @ profun
   Delia MC Delia MC check icon
   Și eu care credeam că i-am făcut un serviciu, ridicând-o de la statutul de vacă proastă la una interesată.... :))))))))))))))))))))))
   • Like 1
  • @ Delia MC
   profun check icon
   V-ați făcut ... propriul „serviciu”.

   Continuați! Mr. Pândaru & Co. trebuie să fie din ce în ce mai încântați de nivelul extrem de elevat al fanelor lor de pe ... Republica invectivelor ...
   • Like 1
  • @ profun
   Delia MC Delia MC check icon
   O, nu, am vrut doar să imblânzesc nota dată de dl Paul.... în ziua de azi nici bunăvoința nu mai e ce-a.fost, bine văzută nu mai zic... ,:))))))))))))
   PS: așa-i că-i mai comod să vă luați de.mine decât de alții? Ce pot să spun decât... ați luat țeapă!
   • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult