
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Am întrebat-o pe doamna senator de ce nu poartă mască. Și care lege îi permite să intre într-un spital ca să facă justiție de stradă.
Doamna parlamentar are tot dreptul să pună întrebări, dar fără să abuzeze de legitimația de ales, care nu îi permite decât să intre în clădirea Parlamentului, nu pe o proprietate privată, nu în sediul unei firme, nu într-o instituție, cu atât mai puțin la terapie intensivă, într-un spital.
Doamna senator poate să pună întrebări oricărui membru al Guvernului în Parlament. Mai mult, are la îndemână și mandatul parlamentar care îi permite să schimbe legislația, să facă modificări concrete, ce produc efecte, în beneficiul cetățenilor. Este principalul drept al demnitarilor, obligație aș spune chiar, ăsta e motivul pentru care a fost ales, pentru care este în Parlament.
Vorbele în vânt nu schimbă nimic concret, țipetele nu construiesc spitale, agresivitatea inutilă nu omoară nosocomiale.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Cred ca ne purtam ca niste golani de cartier, cand vine vorba de politica, si cred ca i-am jignit prin aceasta comparatie, noi ASTEPTAM ceva, vorbe frumoase, bani etc, dar mai putin munca.
"Escroaca! Sosoaca Escroaca! N-o spui tu, pitica dracului! Pitica nenorocita!"
"Eee, du-te-n mortii ma-tii, de curva dracului!"
"Taci fa si ia notite ca vorbesc niste intelectuali!"
"Ce scoala ai tu ma, gaina zapacita?"
Va las pe dvs. sa completati :)
...
Mai greu de explicat este de ce-și coboară elucubrațiile la logica unui ... paznic de tarla, fără 8 clase, dându-și în mod repetat (de 3 ori, în 3 paragrafe!) cu părerea, despre ce ar avea voie să facă o doamnă senator - unde poate intra, cu cine și la ce e limitată să vorbească - oricum, nici 1% din ce are voie de pildă, post-decembristul ce se alintă ... „Ceaușescu”
2. Nu merge cu datul cu părerea. E lege și anume Legea 96/2006 (Statutul deputaților și senatorilor), art. 14 - "deputații și senatorii sunt obligați să respecte prevederile regulamentelor, să se supună normelor de conduită civilizată, de curtoazie și de disciplină parlamentară și să nu aibă atitudini sau să folosească expresii ori cuvinte injurioase, ofensatoare, discriminatorii sau calomnioase", "drepturile si libertățile se exercită in limitele conținutului constitutional și legal al mandatului, numai în formele și cu procedura prevazute in regulamentul fiecărei camere".
Dvs., în acest loc, mergând pe instigarea/ manipularea autorului o faceți ... vacă, alții îi spun scroafă și mai toți vă întreceți în măscări, greu de înțeles la niște oameni normali.
În aceste circumstanțe, cât de credibilă credeți că este contestarea voastră a dreptului de liberă exprimare a (oricui!) altcuiva, mai ales, a unui parlamentar!?
2. Las de-o parte ca art. 14 se referă clar la activitatea din plen. Legea 96 începe cu ce este cel mai important, cu descrierea noțiunii de mandat reprezentativ:
„Articolul 1
Mandatul reprezentativ
(1) Deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român, prin care acesta își exercită suveranitatea, în condițiile prevăzute de Constituție și de legile țării.
(2) În exercitarea mandatului deputații și senatorii sunt în serviciul poporului.
(3) Orice mandat imperativ este nul. ...”
Mă opresc în a mai comenta. Dacă vă interesează citiți și TOT Capitolul III, „Principii și reguli de conduită parlamentară” din legea 96.
Continuați! Mr. Pândaru & Co. trebuie să fie din ce în ce mai încântați de nivelul extrem de elevat al fanelor lor de pe ... Republica invectivelor ...
PS: așa-i că-i mai comod să vă luați de.mine decât de alții? Ce pot să spun decât... ați luat țeapă!