Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Statul ar putea garanta despăgubirile pentru victimele incendiului de la Colectiv

Procurorii DNA au cerut în fața magistraților București ca statul să garanteze despăgubirile pentru victimele indendiului de la Colectiv, despăgubiri care ar fi imposibil de plătit de către persoane fizice, relatează News.ro. Cererea a fost admisă de instanță, iar Ministerul Finanțelor va trebui să-și prezinte punctul de vedere față de cererea procurorilor DNA la următorul termen al procesului, care va avea loc pe 25 septembrie.

Această cauză a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce în 5 aprilie Judecătoria Sectorului 4 a decis să reunească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. 

Procurorii Parchetului instanţei supreme i-au trimis în judecată pe George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, pe Daniela Ioana Niţă şi Mihai Cristian Niţă, administratorii firmei Golden Ideas Fireworks Artists care au instalat artificiile folosite în seară concertului din 30 octombrie 2015 şi pe pirotehnicianul Viorel Zaharia, care a fost prezent în club. Aceştia sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală, iar Daniela Niţă este judecată şi pentru sustragerea sau distrugerea de probe. Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și alți trei funcționari din cadrul primăriei sunt judecați pentru abuz în serviciu. 

64 de persoane au murit în incendiul care a avut loc în noapte de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv din București. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai de ce sa plateasca statul? (adica si eu?) Sa plateasca patronii,organizatorii,judecatorii care dau asemenea verdict,iar pt.nenorocirile luate in spitale (infectii,microbi,etc) sa plateasca managerii si doctorii din acele spitale pt.ca sigur stiau in ce conditii lucreaza!! Sa se termine odata cu vinovatia colectiva si sa se treaca la vinovatia individuala!!
    • Like 1
  • Anon check icon
    Bani de la stat, sigur. Dupa ce vindeti si chilotii vinovatilor. Bun asa?
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult