Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Statul ar putea garanta despăgubirile pentru victimele incendiului de la Colectiv

Procurorii DNA au cerut în fața magistraților București ca statul să garanteze despăgubirile pentru victimele indendiului de la Colectiv, despăgubiri care ar fi imposibil de plătit de către persoane fizice, relatează News.ro. Cererea a fost admisă de instanță, iar Ministerul Finanțelor va trebui să-și prezinte punctul de vedere față de cererea procurorilor DNA la următorul termen al procesului, care va avea loc pe 25 septembrie.

Această cauză a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce în 5 aprilie Judecătoria Sectorului 4 a decis să reunească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. 

Procurorii Parchetului instanţei supreme i-au trimis în judecată pe George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, pe Daniela Ioana Niţă şi Mihai Cristian Niţă, administratorii firmei Golden Ideas Fireworks Artists care au instalat artificiile folosite în seară concertului din 30 octombrie 2015 şi pe pirotehnicianul Viorel Zaharia, care a fost prezent în club. Aceştia sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală, iar Daniela Niţă este judecată şi pentru sustragerea sau distrugerea de probe. Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și alți trei funcționari din cadrul primăriei sunt judecați pentru abuz în serviciu. 

64 de persoane au murit în incendiul care a avut loc în noapte de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv din București. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Pai de ce sa plateasca statul? (adica si eu?) Sa plateasca patronii,organizatorii,judecatorii care dau asemenea verdict,iar pt.nenorocirile luate in spitale (infectii,microbi,etc) sa plateasca managerii si doctorii din acele spitale pt.ca sigur stiau in ce conditii lucreaza!! Sa se termine odata cu vinovatia colectiva si sa se treaca la vinovatia individuala!!
    • Like 1
  • Anon check icon
    Bani de la stat, sigur. Dupa ce vindeti si chilotii vinovatilor. Bun asa?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult