Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

ȘtirileProTV: Sebastian Ghiță ar fi fost localizat. Procurorul general al României, Augustin Lazăr. „Este o informație falsă”

Fostul deputat Sebastian Ghiță ar fost localizat în Serbia de câteva zile, potrivit unor surse citate de StirileProTV.

UPDATE Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a infirmat informația. „Eu știu că este o informație falsă. Este o informație falsă”, a spus Augustin Lazăr. 

STIREA INIȚIALĂ

Inspectoratul General al Poliției nu a confirmat această informație.

„Nu confirmăm informația apărută în spațiul public privindu-l pe inculpatul Ghiță Sebastian. Nici noi, nici procurorul de caz", au transmis oficiali ai Poliției Române, conform StirileProTV.

Între România și Serbia există din 1961 un acord de extrădare, astfel că există premisele juridice pentru ca Sebastian Ghiță să fie trimis în România.

Sebastian Ghiță a dispărut anul trecut în luna decembrie și a fost dat în urmărire internațională. Potrivit documentelor DNA, un martor declara, în decembrie anul trecut, că fostul parlamentar avea cunoștință despre existența unei cercetări penale pe numele său. „Întrucât s-a constatat că mandatul de arestare preventivă nr. 1/05.01.2017 nu a putut fi pus în executare de organele abilitate datorită faptului că Ghiță Sebastian Aurelian s-a sustras măsurii preventive dispusă, prin ordinul nr. 473956/05.01.2017 emis de organele de poliție, Ghiță Sebastian Aurelian a fost dat în urmărire generală. Ulterior, întrucât din investigații a rezultat că Ghiță Sebastian Aurelian a părăsit teritoriul național, pe numele acestuia a fost emis mandatul european de arestare nr. 1/EAW/10.01.2017 emis de Î.C.C.J. în dosarul nr. 2457/1/2016", se menționează în documente citate de Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Si uite-asa un procuror i-si da in stamba! Daca taceai,filozof cica erai!
    • Like 0
  • Sunt convins că acest mic canal (era să zic canalie!), afluent al canalului PSD prin care s-au scurs peste o mie de miliarde de euro din avuția acestei țări sărace, se bucură, în ciuda tuturor evidențelor de activități frauduloase, de prezumția de nevinovăție. Adică, dacă mâine dl. Ghiță dă un semn de pe moșia dumisale "m-ați căutat bă?", justiția îl apucă de nevinovăție și va negocia cu avocații mogulului până se va legifera (în cele din urmă) legea grațierii corupților care au prejudiciat țara de la un milion în sus (ca să apuce și ăia de prin administrațiile locale). N-o să mai avem parte de un Vlad Țepeș, dar măcar la un Robespiere puitem oare spera?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult