Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

ȘtirileProTV: Sebastian Ghiță ar fi fost localizat. Procurorul general al României, Augustin Lazăr. „Este o informație falsă”

Fostul deputat Sebastian Ghiță ar fost localizat în Serbia de câteva zile, potrivit unor surse citate de StirileProTV.

UPDATE Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a infirmat informația. „Eu știu că este o informație falsă. Este o informație falsă”, a spus Augustin Lazăr. 

STIREA INIȚIALĂ

Inspectoratul General al Poliției nu a confirmat această informație.

„Nu confirmăm informația apărută în spațiul public privindu-l pe inculpatul Ghiță Sebastian. Nici noi, nici procurorul de caz", au transmis oficiali ai Poliției Române, conform StirileProTV.

Între România și Serbia există din 1961 un acord de extrădare, astfel că există premisele juridice pentru ca Sebastian Ghiță să fie trimis în România.

Sebastian Ghiță a dispărut anul trecut în luna decembrie și a fost dat în urmărire internațională. Potrivit documentelor DNA, un martor declara, în decembrie anul trecut, că fostul parlamentar avea cunoștință despre existența unei cercetări penale pe numele său. „Întrucât s-a constatat că mandatul de arestare preventivă nr. 1/05.01.2017 nu a putut fi pus în executare de organele abilitate datorită faptului că Ghiță Sebastian Aurelian s-a sustras măsurii preventive dispusă, prin ordinul nr. 473956/05.01.2017 emis de organele de poliție, Ghiță Sebastian Aurelian a fost dat în urmărire generală. Ulterior, întrucât din investigații a rezultat că Ghiță Sebastian Aurelian a părăsit teritoriul național, pe numele acestuia a fost emis mandatul european de arestare nr. 1/EAW/10.01.2017 emis de Î.C.C.J. în dosarul nr. 2457/1/2016", se menționează în documente citate de Agerpres.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Si uite-asa un procuror i-si da in stamba! Daca taceai,filozof cica erai!
    • Like 0
  • Sunt convins că acest mic canal (era să zic canalie!), afluent al canalului PSD prin care s-au scurs peste o mie de miliarde de euro din avuția acestei țări sărace, se bucură, în ciuda tuturor evidențelor de activități frauduloase, de prezumția de nevinovăție. Adică, dacă mâine dl. Ghiță dă un semn de pe moșia dumisale "m-ați căutat bă?", justiția îl apucă de nevinovăție și va negocia cu avocații mogulului până se va legifera (în cele din urmă) legea grațierii corupților care au prejudiciat țara de la un milion în sus (ca să apuce și ăia de prin administrațiile locale). N-o să mai avem parte de un Vlad Țepeș, dar măcar la un Robespiere puitem oare spera?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult