Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

ȘtirileProTV: Sebastian Ghiță ar fi fost localizat. Procurorul general al României, Augustin Lazăr. „Este o informație falsă”

Fostul deputat Sebastian Ghiță ar fost localizat în Serbia de câteva zile, potrivit unor surse citate de StirileProTV.

UPDATE Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a infirmat informația. „Eu știu că este o informație falsă. Este o informație falsă”, a spus Augustin Lazăr. 

STIREA INIȚIALĂ

Inspectoratul General al Poliției nu a confirmat această informație.

„Nu confirmăm informația apărută în spațiul public privindu-l pe inculpatul Ghiță Sebastian. Nici noi, nici procurorul de caz", au transmis oficiali ai Poliției Române, conform StirileProTV.

Între România și Serbia există din 1961 un acord de extrădare, astfel că există premisele juridice pentru ca Sebastian Ghiță să fie trimis în România.

Sebastian Ghiță a dispărut anul trecut în luna decembrie și a fost dat în urmărire internațională. Potrivit documentelor DNA, un martor declara, în decembrie anul trecut, că fostul parlamentar avea cunoștință despre existența unei cercetări penale pe numele său. „Întrucât s-a constatat că mandatul de arestare preventivă nr. 1/05.01.2017 nu a putut fi pus în executare de organele abilitate datorită faptului că Ghiță Sebastian Aurelian s-a sustras măsurii preventive dispusă, prin ordinul nr. 473956/05.01.2017 emis de organele de poliție, Ghiță Sebastian Aurelian a fost dat în urmărire generală. Ulterior, întrucât din investigații a rezultat că Ghiță Sebastian Aurelian a părăsit teritoriul național, pe numele acestuia a fost emis mandatul european de arestare nr. 1/EAW/10.01.2017 emis de Î.C.C.J. în dosarul nr. 2457/1/2016", se menționează în documente citate de Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Si uite-asa un procuror i-si da in stamba! Daca taceai,filozof cica erai!
    • Like 0
  • Sunt convins că acest mic canal (era să zic canalie!), afluent al canalului PSD prin care s-au scurs peste o mie de miliarde de euro din avuția acestei țări sărace, se bucură, în ciuda tuturor evidențelor de activități frauduloase, de prezumția de nevinovăție. Adică, dacă mâine dl. Ghiță dă un semn de pe moșia dumisale "m-ați căutat bă?", justiția îl apucă de nevinovăție și va negocia cu avocații mogulului până se va legifera (în cele din urmă) legea grațierii corupților care au prejudiciat țara de la un milion în sus (ca să apuce și ăia de prin administrațiile locale). N-o să mai avem parte de un Vlad Țepeș, dar măcar la un Robespiere puitem oare spera?
    • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult