Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Suntem ceea ce facem. Hai să facem treabă, România!

Banca Transilvania, numărul 1 în România, a lansat un clip internaţional cu Simona Halep, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, care a câştigat anul acesta Wimbledon, pentru a marca 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, şi a-i celebra pe toţi românii care lucrează în afara ţării.

În 2018 au început cu „cuvinte pentru Romania" cu un mesaj despre faptul că trebuie doar să ne facem treaba noastră și putem să fim primi la orice, anul acesta mesajul este că "suntem ceea ce facem". Așa că "Hai sa facem treabă, România!"

Planul de anul acesta este pentru întreaga lume, pe medii convenționale – TV și online – în țări cu comunități mari de români. Practic, le spunem italienilor, de exemplu, să-i felicite pe vecinii și colegii lor români, pentru că este și ziua lor, spun reprezentanții Băncii Transilvania.

Puteți urmări clipul oficial al campaniei pe website-ul Banca Transilvania, unde veți găsi și variante subtitrate în limbile italiană, spaniolă și engleză.

„Dacă știți vreun român, să-i spuneți La Mulți Ani de 1 Decembrie– Ziua Națională a României.

În această zi, vorbim despre ceea ce contează cu adevărat, despre oameni, despre valori și despre noi- românii.

Ni s-a alăturat și Simona Halep în acest proiect, numărul 1 mondial la tenis feminin, pentru 64 de săptămâni.

Ea este un supererou și credem noi că este unul dintre cei mai mari ambasadori ai României, un <model> pentru noi, care ne-a învățat că se poate.

#CurajRomania”- este invitația lansată de instituție, postată pe pagina de internet oficială.

Partneriatul BT cu Simona Halep a început în urmă cu un an, în noiembrie 2018, cu obiectivul onest de a inspira românii – pentru că ea este un model de mândrie și ambiție pentru noi, pentru toți românii și credem că împreună putem inspira România.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Moise check icon
  Banca Transilvania nr 1 în Romania? Un fel de chior în țara orbilor? Hai sictir!
  Ăia cu app-ul în care nu poți să-ți trimiți extrasul de cont pe email fără să te prezinți la o agenție BT unde să dai cu subsemnatul și să le comunici adresa de email?
  Ăia cu app-ul care moare când se upgradează Androidu la v10?
  Ăia care, când ai nevoie de extras (fiindcă nu merge app-ul, când te duci la ei în sediu, nu pot să ți-l trimită pe email ci ți-l dau pe jdemii de hârtii? Tipărite "collated" într-o ordine aiurea în care pe verso-ul paginii 2 din contul RON este pagina 3 din contul EUR?
  Ăia care nu pot să-ți dea un credit pe termen scurt de 10-20k EUR în condițiile în care îl girezi cu un depozit de 100k EUR care-i deja depus la ei? După ce te au de client, cu firma, de peste 10 ani? Adică îți dau garanție de 5-10 ori mai mult și tot nu poți să-mi dai un credit să-mi rezolv o problemă acum?

  Atunci hai sictir!
  • Like 0
 • Adica suntem treaba?
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult