Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Sustenabilitate cu grad maxim de performanță. „Best in Show”- Seria XPS, expresia reală a promisiunii brandului Dell

Dell

Sustenabilitatea nu mai este de mult timp o căsuță de bifat într-un plan strategic de dezvoltare al unei companii. Sustenabilitatea devine un element-cheie al modelelor de afaceri, o zonă esențială de investiții prin care organizațiile pot obține profituri reale și oportunități pentru avantaje competitive.

Companiile depun continuu eforturi să inoveze pentru a găsi soluții sustenabile de dezvoltare și producție, să identifice materii prime noi, inovatoare, obținute în mod responsabil și care pot fi ușor reciclate.

Tot mai multe dintre marile branduri din tehnologie se angajează să respecte practicile de producție responsabile, care conduc la progrese semnificative, în timp ce își concentrează atenția pe protejarea mediului înconjurător.

Tehnologia ajută organizațiile și indivizii să-și construiască viitorul digital și să transforme modul în care trăiesc, lucrează și își petrec timpul liber. Compania Dell Technologies oferă clienților cel mai larg și mai inovator portofoliu de tehnologii și servicii din industria IT. Printre obiectivele ambițioase ale Dell - „moonshot goals’’ - se numără eforturile neîntrerupte pentru sustenabilitate și reciclare.

(click sau tap pentru a mări)


Până în 2030, pentru fiecare produs Dell Technologies cumpărat, compania va refolosi sau recicla un produs asemănător. Ambalajele folosite vor fi 100% din material reciclat sau refolosibil, iar mai mult de jumătate dintre produsele comercializate vor fi din materiale reciclate sau reutilizabile.

O producție sustenabilă este esențială în economia modernă. Odată cu creșterea actuală a populației și presiunile ecosistemice, abordarea de lungă durată a societății noastre de a arunca materialele ca „deșeuri” este nesustenabilă.

Folosirea de materiale reciclate și regenerabile, împreună cu metodologia de proiectare a Dell Technologies pentru a optimiza reutilizarea și reciclarea produselor, susțin viitorul economiei circulare.

România, prima din UE la importuri de laptopuri

Pandemia a accelerat digitalizarea. Datele Eurostat arată că România a cumpărat anul trecut cele mai multe laptopuri dintre țările Uniunii Europene: importurile au crescut cu aproape 40% în primele 7 luni din 2020, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Munca de la distanță bazată pe tehnologie a redus dependența energetică a companiilor și a îmbunătățit în cazul angajaților echilibrul dintre muncă și timpul liber. Totodată, a accelerat schimbările în comportamentul și așteptările clienților despre ceea ce constituie o companie sustenabilă, bazată pe tehnologie.

Sustenabilitatea mediului va fi un ingredient vital pentru succesul companiilor, iar rolul pe care tehnologia îl joacă în construirea de branduri sustenabile este crucial.

Din ce in ce mai multe business-uri se gândesc să se asocieze cu branduri cu valori comune. Astfel de organizații sunt cele care se concentrează pe inițiative care acordă prioritate bunăstării personale a angajaților la revenirea la locul de muncă, creează structuri care recunosc abordările în schimbare pentru echilibrul dintre muncă și viața privată și fac acest lucru într-un mod care păstrează și chiar îmbunătățește în ansamblu mediul înconjurător.

În mod esențial, este important ca liderii de companii și factorii de decizie să vadă aceste schimbări ca pe o oportunitate de a îmbunătăți oferta brandului și percepția mărcilor, precum și de a oferi o îmbunătățire a costurilor care aduc beneficii financiare companiei, pe lângă impactul social și asupra mediului. Sustenabilitatea este o resursă esențială pentru afaceri, iar liderii de opinie punctează că acum este momentul pentru acțiune în această direcție.

Millenials, preocupați de tehnologie și sustenabilitatea în business

Potrivit Inc, Millennials (tinerii născuți între 1980 și 2000) vor reprezenta 75% din forța de muncă până în 2025, iar marea majoritate a acestora preferă angajatori care pun accent pe tehnologie și sunt responsabili din punct de vedere social.

Un studiu citat de Forbes a constatat că 64% dintre persoanele din generația Millennials nu vor accepta un loc de muncă dacă angajatorul lor nu are o politică puternică de CSR, iar 83% ar fi mai loiali unei companii care îi încurajează să contribuie la rezolvarea problemelor de mediu și sociale.

Aceeași publicație citează și un sondaj realizat de o firmă de consultanță din Marea Britanie, realizat de data aceasta în rândul investitorilor Millennials la nivel global, care a ajuns la concluzia că aproximativ 77% dintre respondenții din această categorie de vârstă spun că preocupările sociale și cele privind protecția mediului se află între prioritățile lor principale, atunci când iau în considerare oportunitățile de investiții.

Sustenabilitate și performanță, trăsăturile laptopurilor din seria XPS

Caracteristicile lor remarcabile fac ca laptopurile Dell Technologies să se afle în topurile celor mai performante dispozitive gândite în special pentru profesiile inovatoare.

Seria XPS este expresia reală a promisiunii brandului Dell. Laptopul câștigător timp de 5 ani la rând la CES pentru inovație este destinat acelor profesioniști pentru care performanța are legătură cu viziunea și protejarea lumii.

Seria XPS a primit ani la rând distincția „Best in Show”, devenind etalon în universul device-urilor portabile. Au convins pentru că modelele sunt ușoare și au design și performanțe premium. La fiecare lansare a unei noi generații, XPS a crescut calitatea pe nișa laptopurilor high-end, stabilind noi standarde și surprinzând prin inovație.

Sustenabilitate cu grad maxim de performanță

XPS 13 2 în 1 are o autonomie incredibilă a bateriei, de până la 14 ore și 11 minute pe un model Full HD+ atunci când redați în flux serialele preferate sau până la 8 ore și 12 minute de streaming pe un model 4K+, reducând astfel folosirea curentului electric. Evident, timpii pot varia în funcție de stilul de folosire și task-urile pe care i le trasați.

(click sau tap pentru a mări)

XPS 13 2 in 1 face parte din programul Eco Wise, care a punctat mai multe premiere. Aparatele din serie contribuie la salvarea oceanelor: premiate la CES® 2018 Best of Innovation Awards, tăvile de ambalare sunt realizate pentru a fi reciclate.

Sistemele de ambalare sunt produse în proporție de 25% din material obținut din reziduuri plastice oceanice colectate din zonele de coastă, iar restul de 75% e fabricat din plastic reciclat.

Reciclarea componentelor este una facilă: 90% dintre componentele laptopului pot fi ușor reciclate sau refolosite.

Eficiența energetică a XPS 13 2 în 1 este certificată ENERGY STAR®. Materialele din care este realizat ultraportabilul sunt în concordanță cu politica de mediu a companiei. XPS 13 nu conține materiale precum cadmiu, plumb, mercur și unii ftalați și este, de asemenea, înregistrat EPEAT și fără BFR / PVC.

Experiență rapidă, netedă și ușoară

Viteza mai mare pentru productivitate. Laptopul XPS 13 2 în 1 se conectează instantaneu și sigur, cu o singură privire sau atingere. Cititorul de amprente integrat în butonul de alimentare permite conectarea cu o simplă atingere.

Windows 11 este sistemul de operare care merge de minune pe XPS 13. Printre beneficiile Windows 11 amintim performanța îmbunătățită – posibilitate de lucru mai inteligent și mai rapid cu Windows 11 alimentat de platforma Intel vPro®, optimizarea rapidă a spațiului pe ecran, desktop-uri personalizate pentru fiecare proiect. Un alt avantaj al noului sistem de operare constă într-o modalitate mai inteligentă de folosi Microsoft Teams2 - permite activarea și dezactivarea sunetului din bara de activități, prezentarea rapidă a aplicațiilor din bara de activități.

Laptopul XPS 13 2 în 1 oferă o experiență rapidă, netedă și ușoară, prin viteza și inteligența procesoarelor Intel® Core ™ de a 11-a generație și grafica Intel® Iris® Xe.

Dispune de o tehnologie avansată Wi-Fi 6 și viteze de transfer teoretice de până la 2,4 Gbps.

Display-ul are 13.4 inchi UltraSharp 4K Ultra HD+ (3840 x 2400) InfinityEdge touch display.

Echipat cu o gamă de culori DCI P3 90%, ecranul laptopului are culori saturate. Luminozitatea de 500 de niți oferă mai multă claritate în lumină strălucitoare, în timp ce o acoperire antireflexivă de 0,65% reduce strălucirea unui ecran lucios.

Construit pentru mobilitate. Laptopurile de 13,4 inchi sunt extrem de portabile, subțiri și ușoare, potrivite pentru meeting-uri sau prezentări, atunci când profesia cere multe deplasări. Acest laptop este ideal și pentru creativi, deoarece poate fi purtat cu ușurință în orice loc îți găsești inspirația.

Prin caracteristicile pe care le au procesorul, memoria RAM și capacitatea de stocare, laptopurile din seria XPS 13 sunt ideale și pentru profesioniștii din domeniul cercetării și inovației.

Dell Eyesafe® gestionează inteligent energia luminii la sursă, prin reducerea selectivă a luminii albastre dăunătoare pe care o dispersează în spectrul luminos. Soluția unică combină ajustările RGB hardware și software pentru a proteja mai eficient împotriva luminii albastre, menținând integritatea vie a culorilor.

Ultraportabilul XPS 13 2 în 1 îmbină o experiență de utilizare remarcabilă și un design frumos. Tastatura MagLev este de la margine la margine și cu 24% mai subțire decât o tastatură standard. În plus, laptopul dispune de un touchpad mare și un display uluitor 16:10 cu afișaj InfinityEdge cu rezoluție până la 4K UHD+ certificată HDR400.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult