Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Susținători ai AUR au intrat în curtea Parlamentului și au vandalizat mașini. Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului

Protest AUR

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Peste o mie de susținători ai AUR s-au adunat marți dimineață la intrările în Palatul Parlamentului pentru a protesta față de certificatul verde. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR. „Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a spus președintele formațiunii politice, George Simion.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

O parte din manifestanți au intrat în curtea Parlamentului și au încercat să pătrundă în clădire. Potrivit Digi24, Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a întărit dispozitivul de protecție de la Parlament și a blocat intrările.  Aceștia au reușit să intre în curtea Parlamentului din cauza că s-a rupt una din porți, au declarat pentru G4Media.ro surse din jandarmerie.

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului

Deputatul PNL Gigel Știrbu a spus la Digi24 că mai multe mașini aflate în curtea Parlamentului au fost vandalizate. În cursul după amiezii Ambasada SUA ambasada SUA a confirmat faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului, dar că . a acest moment, nu sunt disponibile informații suplimentare. 

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Despre vandalizarea mașinilor a vorbit și Dan Barna. „E o tensiune reală provocată de liderul AUR, George Simion. Și la plen a încercat manifestări de provocare, și-a îndemnat colegii, i-a scos din bănci și i-a dus buluc peste președintele de ședința că să pună presiune.

El pretinde că ar discuta despre oprirea unei eventuale asumări de răspundere a cabinetului pe legea certificatului verde, când ei au votat pentru abilitarea guvernului de a emite ordonanțe.

Am informații că sunt vandalizate mașini în parcare, că au fost acte de distrugere. Vedem acte de violență și de provocare mult peste limita de exprimare civică", a declarat Dan Barna.”

Jandarmii încearcă să îi convingă prin dialog pe protestatarii AUR să plece din curtea Parlamentului, „La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, transmite Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • „Distrugerea” și/sau „vandalizarea” de IERI a autoturismelor în curtea Parlamentului AZI s-a dovedit că s-a făcut cu spray-uri de vopsea.
  Iată semnificația cuvintelor folosite cu insistență de aproape toți ziariștii creatori de panică
  DISTRÚGE, distrúg, vb. III. Tranz. A face să nu mai existe (stricând, spărgând, dărâmând etc.); a nimici, a ruina. ♦ Tranz. și refl. Fig. A face să-și piardă sau a-și pierde întreaga avere, întreaga sănătate, întreaga liniște sufletească etc. sursa: DEX '09 (2009)
  VANDALIZA vb. I. tr. A distruge cu sălbăticie, a nimici. prez.ind. -ez. /vandal + -iza.
  sursa: DEXI (2007)
  Concluzia?! MANIPULARE CU... LIMBA, REINTERPRETATĂ DE ZIARIȘTI. De fapt autoritățile și media au creat
  • Like 0
 • Cat timp i se va mai tolera acestui infractor, patruns prin frauda in parlament, sa instige la anarhie, sa batjocoreasca colegi de parlament, sa faca ce vrea el? Cat timp trebuie sa suportam acesti hidosi derbedei, impreuna cu dizgratioasa, nulitatea, gunoiul uman numit sosoaca, introdusa fraudulos de aur in senatul romaniei? Nu ne este rusine cu asemenea specimene subumane? Clasa politica este, de la un mandat la altul tot mai mizerabila. Numeri pe degetele de la o mana politicienii care merita a fi numiti astfel in cei 32 de ani trecuti. Chiar pentu asemenea scursori nu exista leac? Imunitatea, cel putin teoretic, nu are efect asupra golaniei. Ce asteapta autoritatile statului imbuibate?
  Aici s-a ajuns dni cauza nemernicilor, hotilor ce au guvernat tara in cei 32 de ani. Au furat tot ce i-au interesat, au vandut ce nu le apartinea lor unor derbedei pripasiti pe aici, nemernici ce au distrus tot, au vandut fier vechi si terenuri interlopilor dezvoltatorii mobiliari, au lasat majoritatea populatiei in saracie mizera, i-au obligat sa plece in alte zari sa-i slugareasca pe straini. Si toul cu acordul raului numit ue, o alta adunatura de hoti ce, este adevarat, mai imparte si slugilor din furtul lor. sub forma de pnrr-uri conditionate si astea de jefuirea populatiei. Nu a fost bine in regimul trecut dar nici cu asta nu o vom duce bine. Prosperitatea este a hotilor, mincinosilor.
  • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult