Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Târgul de Crăciun West Side Christmas Market, organizat de Untold Universe, se deschide în București pe 29 noiembrie

West Side Christmas Market 2023

Târgul de Crăciun West Side Christmas Market se deschide miercuri, pe 29 noiembrie, începând cu ora 19:00, în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 din București. În programul primei zile sunt incluse aprinderea luminilor de Crăciun, spectacol cu focuri de artificii, concert Fuego, activități pentru copii și părinți și ateliere creative la Căsuța lui Moș Crăciun, anunță organizatorii, Untold Universe. 

„Târgul de Crăciun din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

În timpul mini-vacanței de 1 Decembrie, vor fi organizate, începând cu ora 19:00, concerte, spectacole de colinde și show-uri de jazz. Programul concertelor din acest weekend prelungit este:

  • 30 noiembrie - Bibi
  • 1 decembrie - Irina Sârbu & Band
  • 2 decembrie - Holy Molly
  • 3 decembrie  - Gașca Zurli 

Târgul de Crăciun va rămâne deschis vreme de 28 de zile, până pe 27 decembrie, și va funcționa conform programului:

  • Luni - Vineri: 12:30-22:30
  • Sâmbătă - Duminică: -11:00 - 22:30

Excepție fac zilele de joi 30 noiembrie și vineri 1 decembrie, când West Side Christmas Market se va deschide cu o oră mai devreme, la 11:00.


„În 2022, tărâmul de poveste West Side Christmas Market, organizat de UNTOLD UNIVERSE, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, dedicat sărbătorilor de iarnă, a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în urma unui top realizat la nivel național", spun organizatorii.

Aceștia au pregătit în Parcul din Drumul Taberei un patinoar, mai mare decât cel de anul trecut, un carusel colorat și un trenuleț pentru copii, o roată panoramică înaltă de 38 de metri și peste 65 de căsuțe de unde vizitatorii vor putea achiziționa pentru cei dragi cadouri făcute de artizani români ori vor putea gusta mâncăruri tradiționale de sărbători, preparate din bucătării internaționale sau vin fiert. 

Căsuța lui Moș Crăciun

„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori lui Moș Crăciun, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri de la ajutoarele Moșului. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului în intervalul:

  • Luni - Vineri: 16:00 - 21:00
  • Sâmbătă - Duminică 11:00 - 22:00

Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00, se arată într-un comunicat al Untold Universe.

Cum ajungi la West Side Christmas Market

Pentru a evita aglomerația și stresul căutării unui loc de parcare, organizatorii West Side Christmas Market recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun. Astfel, vizitatorii au la dispoziție metroul până la stația Parc Drumul Taberei, tramvaiul 41, troleele 69, 93 și autobuzele 105, 138, 168, 221, 222, 232, 368. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult