Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tăriceanu anunță o alianță politică între ALDE și Pro România, partidul lui Ponta. „Vom fi a treia forță politică”

Calin Popescu Tariceanu - Victor Ponta

(Foto Facebook/Calin Popescu Tăriceanu)

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat azi că va face o alianță politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. 

UPDATE: După ce Victor Ponta a venit cu precizări în legătură cu proiectul comun dintre cele două formațiuni politice, liderul ALDE și-a nuanțat mesajul de pe Facebook, înlocuind expresia „am hotărât o viitoare colaborare” cu „am discutat o viitoare colaborare”.

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL.

În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a anunțat Tăriceanu pe Facebook, care a postat și imagini de la discuțiile dintre reprezentanții celor două formațiuni politice.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Poza stil Dragnea-Valcov cand faceau bugetul cu titlu: cifrele arata bine cu ele pe masa sau ceva pe-acolo. Liberalul rosu viseaza sa fie prezident doar ca el n-a fost ales niciodata nicaieri decat intre prieteni. Copiii se joaca de-a politica pe stilul tu ce vrei sa fii? Presedinte! Bine esti Presedinte, aici la masa asta :D
  • Like 0
 • Ada check icon
  Parca si-a profetit scorul : 3%.
  • Like 0
 • Desi e poate cel mai mic dintre pacatele domniei-sale, domnul Tariceanu sta prost si cu aritmetica daca are senzatia ca impreuna cu domnul Ponta formeaza a treia forta politica. Probabil a treia dupa usa pentru ca la intentie de vot sigur nu, cat timp USR si PLUS sunt impreuna.
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult