Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tăriceanu anunță o alianță politică între ALDE și Pro România, partidul lui Ponta. „Vom fi a treia forță politică”

Calin Popescu Tariceanu - Victor Ponta

(Foto Facebook/Calin Popescu Tăriceanu)

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat azi că va face o alianță politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. 

UPDATE: După ce Victor Ponta a venit cu precizări în legătură cu proiectul comun dintre cele două formațiuni politice, liderul ALDE și-a nuanțat mesajul de pe Facebook, înlocuind expresia „am hotărât o viitoare colaborare” cu „am discutat o viitoare colaborare”.

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL.

În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a anunțat Tăriceanu pe Facebook, care a postat și imagini de la discuțiile dintre reprezentanții celor două formațiuni politice.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Poza stil Dragnea-Valcov cand faceau bugetul cu titlu: cifrele arata bine cu ele pe masa sau ceva pe-acolo. Liberalul rosu viseaza sa fie prezident doar ca el n-a fost ales niciodata nicaieri decat intre prieteni. Copiii se joaca de-a politica pe stilul tu ce vrei sa fii? Presedinte! Bine esti Presedinte, aici la masa asta :D
  • Like 0
 • Ada check icon
  Parca si-a profetit scorul : 3%.
  • Like 0
 • Desi e poate cel mai mic dintre pacatele domniei-sale, domnul Tariceanu sta prost si cu aritmetica daca are senzatia ca impreuna cu domnul Ponta formeaza a treia forta politica. Probabil a treia dupa usa pentru ca la intentie de vot sigur nu, cat timp USR si PLUS sunt impreuna.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult