Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Tăriceanu anunță o alianță politică între ALDE și Pro România, partidul lui Ponta. „Vom fi a treia forță politică”

Calin Popescu Tariceanu - Victor Ponta

(Foto Facebook/Calin Popescu Tăriceanu)

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat azi că va face o alianță politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. 

UPDATE: După ce Victor Ponta a venit cu precizări în legătură cu proiectul comun dintre cele două formațiuni politice, liderul ALDE și-a nuanțat mesajul de pe Facebook, înlocuind expresia „am hotărât o viitoare colaborare” cu „am discutat o viitoare colaborare”.

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL.

În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a anunțat Tăriceanu pe Facebook, care a postat și imagini de la discuțiile dintre reprezentanții celor două formațiuni politice.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Poza stil Dragnea-Valcov cand faceau bugetul cu titlu: cifrele arata bine cu ele pe masa sau ceva pe-acolo. Liberalul rosu viseaza sa fie prezident doar ca el n-a fost ales niciodata nicaieri decat intre prieteni. Copiii se joaca de-a politica pe stilul tu ce vrei sa fii? Presedinte! Bine esti Presedinte, aici la masa asta :D
  • Like 0
 • Ada check icon
  Parca si-a profetit scorul : 3%.
  • Like 0
 • Desi e poate cel mai mic dintre pacatele domniei-sale, domnul Tariceanu sta prost si cu aritmetica daca are senzatia ca impreuna cu domnul Ponta formeaza a treia forta politica. Probabil a treia dupa usa pentru ca la intentie de vot sigur nu, cat timp USR si PLUS sunt impreuna.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult