Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tăriceanu, despre votul în Comisia LIBE: Parlamentul European ne-a făcut o demonstrație perfectă cum intervine factorul politic în această problemă. În rest, numai de bine

Călin Popescu Tăriceanu - (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o primă reacție după ce Laura Codruța Kovesi a fost declarată câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror-şef european. 

„O exemplificare perfectă care ne vine de la Parlamentul European, care este foarte generos și ne învață că, în justiție, nu trebuie să intervină factorul politic. Ne-a făcut astăzi o demonstrație perfectă cum intervine factorul politic în această problemă. În rest, numai de bine”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Kovesi a devenit favorită în cursa pentru șefia Parchetului comunitar, după ce miercuri a obținut 26 de voturi, fiind urmată de Jean-Francois Bohnert (Franța), cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andreas Ritter, cu un vot.

Context:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Opinion check icon
    A inteles cineva ce a vrut sa spuna Tariceanu?
    Vrea cineva sa inteleaga ce spune Tariceanu?
    Cine e Tariceanu?
    • Like 5


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult