Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tăriceanu, despre votul în Comisia LIBE: Parlamentul European ne-a făcut o demonstrație perfectă cum intervine factorul politic în această problemă. În rest, numai de bine

Călin Popescu Tăriceanu - (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o primă reacție după ce Laura Codruța Kovesi a fost declarată câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror-şef european. 

„O exemplificare perfectă care ne vine de la Parlamentul European, care este foarte generos și ne învață că, în justiție, nu trebuie să intervină factorul politic. Ne-a făcut astăzi o demonstrație perfectă cum intervine factorul politic în această problemă. În rest, numai de bine”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Kovesi a devenit favorită în cursa pentru șefia Parchetului comunitar, după ce miercuri a obținut 26 de voturi, fiind urmată de Jean-Francois Bohnert (Franța), cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andreas Ritter, cu un vot.

Context:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Opinion check icon
    A inteles cineva ce a vrut sa spuna Tariceanu?
    Vrea cineva sa inteleaga ce spune Tariceanu?
    Cine e Tariceanu?
    • Like 5


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult