Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dragnea și Tăriceanu spun că nu vor modifica prin ordonanță de urgență Codurile penale

Dragnea și Tăriceanu - plen reunit

Foto: Inquam Photos

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că modificarea Codurilor penale va fi făcută exclusiv prin proccedură parlamentară. „Nu am discutat despre niciun fel de ordonanţă de modificare a Codurilor penale. Vă rog să scoateţi din discuţie acest subiect, vă spun oficial - vom merge exclusiv pe calea parlamentară", a declarat, potrivit News.ro, Tăriceanu, după o ședință a coaliţiei de guvernare, la care au luat parte  liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă.

Ulterior, întrebat decă este exclusă modificarea Codurilor penale prin ordonanță de urgență, și șeful PSD, LIviu Dragnea a răspuns: „Da”. „Voi aţi spus. Eu ştiu exact ce am vorbit vineri seara. Am fost acolo cu toţii şi am spus şi spun în continuare că trebuie să se grăbească procedurile, pentru că s-a întârziat foarte mult. O să facem o sesiune extraordinară, dar nu putem face o sesiune extraordinară toată vara. Şi atunci o să cer astăzi, şi eu, şi domnul Tăriceanu celor din comisie să închidă odată Codul penal, să meargă la votul final, după care intră în circuitul obişnuit”, a declarat Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat luni că modificarea Codurilor penale nu va fi făcută nici prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, iar această variantă este agreată şi de către PSD.

Însă va avea loc o sesiune parlamentară extraordinară pentru a putea fi încheiate „priorităţile legislative”: "Am discutat mai demult şi am convenit sa facem sesiune extraordinară".

„Am discutat despre necesitatea ca domnul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să elaboreze un document pe care apoi Ministerul de Externe și Ministerul pentru Afaceri Europene să-l comunice partenerilor noștri. Acest document, evident, să vizeze un rezumat, o prezentare în rezumat, a modificărilor pe care urmează să le adoptăm pe Codul de procedură penală și Codul penal. Cred că este nevoie de o informare corectă, obiectivă, a ceea ce se urmărește în Parlament”, a mai spus Tăriceanu.

Și ministrul Justiție, Tudorel Toader, a susținut că nu știe nimic despre vreo ordonanță de urgență. „Am discutat despre necesitatea ca domnul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să elaboreze un document pe care apoi Ministerul de Externe și Ministerul pentru Afaceri Europene să-l comunice partenerilor noștri. Acest document, evident, să vizeze un rezumat, o prezentare în rezumat, a modificărilor pe care urmează să le adoptăm pe Codul de procedură penală și Codul penal. Cred că este nevoie de o informare corectă, obiectivă, a ceea ce se urmărește în Parlament”, a spus Toader.

După ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive, Liviu Dragnea le-a cerut scuze „miilor de români” din pușcării și s-a arătat hotărât să meargă până la capăt. „Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare. Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem”, a spus Dragnea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ii privesc într-o poza "cu zimți". Doi barbati de stat...centrul universului. Nu le plac ordonantele. Poate doar cele de noapte. In afara propriii imagini nu le (mai) place nimic. NIMIC.
  • Like 1
 • Nicio problema, gasesc ei alta cale, doar sunt "baieti destepti" ;)
  • Like 1
 • Al Lui Al Lui check icon
  Doar pana va trece motiunea, dupa care guvernul Dancila adopta O.U.G. de modificare a CP fara jena ! Nu cred ca exista cineva in Ro, care poate sa creada ca baietii astia doi, s-au potolit si numai golanesc cu legile penale. Practic, nici macar nu au de ales, altfel se duc la beciul domnesc unul dupa altul. Rolul lui VV Dancila in guvern, este tocmai de-a face pe placul celor doi, pentru a-i scapa de inchisoare si nu de-a guverna (nici macar nu se pricepe la asta).
  • Like 0
 • Asta aduce niţel cu filosofia vulpii care nu ajunge la struguri.
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult