Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Tecău şi Rojer, campioni la US Open

US open

(Foto: Guliver/Getty Images)

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a câştigat ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. 

Tecău şi Rojer i-au învins în finală, scor 6-4, 6-3, pe spaniolii Marc şi Feliciano Lopez, favoriţi numărul 11 ai competiţiei, după o oră şi 26 de minute de joc, potrivit Digisport.ro.

„Cred că înțelegerea și comunicarea sunt cheile relației noastre. E dificil, deoarece sunt situații de presiune. Uneori mă supăr pe mine și Horia mă încurajează. Dar cred că asta e forța echipei noastre”, a spus Rojer după victorie.

„A fost un meci dificil pentru mine. Au avut multe șanse pe serviciul meu, dar am luptat pentru a-mi păstra serviciul", a declarat Tecău. 

Pentru câştigarea turneului american, Tecău şi Rojer vor încasa un cec în valoare de 675.000 de dolari şi vor primi 2.000 de puncte ATP.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Ce păcat că Tecău nu excită pe nimeni ... ce articole fluviu am fi citit acum!
  • Like 1
  • @
   Deci lucrurile stau cam așa (după umila mea părere). Este exagerată plasarea lui Tecău după Ilie Năstase. Felicitările noastre, bravo lui dar, Tecău are 34 de ani și performanțele la dublu se împart la 1/2. Dar în tenisul nostru am avut jucători buni datorită talentului cum a fost Năstase și jucători buni netalentați ajunși la o valoare datorită muncii lor ceea ce merită o mare apreciere. După Năstase jucători talentați au mai fost dar s-au pierdut din diferite motive. Ion Țiriac este cel mai elocvent exemplu de anti talent la tenis (ținea racheta precum crosa de hochei) dar prin muncă și perseverență a reușit fiind și în umbra lui Năstase să joace trei finale de Cupa Davis. Înainte de 1989 jucătorii care reprezentau România erau toți fii de generali și de ștabi. Fii de proletari nu aveau loc și erau meciuri când arbitrii furau ca în codru ca cei cu ”stea” în frunte să fie campioni.
   • Like 0
  • @
   nobody check icon
   N-are nicio treaba excitatul. Pur si simplu dublul nu e la fel de popular ca simplul...
   • Like 0
 • Bravo dragi cavaleri ai sportului nobil, in special Horia ! Din pacate Romania nu va merita.
  • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   check icon
   De ce? Adică, de ce „nu-i merită” România pe Horia Tecău?
   • Like 0
 • Excelenta revenirea din semifinala cu perechea nr. 1 ATP,meci bun si in finala.
  Felicitari!
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult