Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Tecău şi Rojer, campioni la US Open

US open

(Foto: Guliver/Getty Images)

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a câştigat ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. 

Tecău şi Rojer i-au învins în finală, scor 6-4, 6-3, pe spaniolii Marc şi Feliciano Lopez, favoriţi numărul 11 ai competiţiei, după o oră şi 26 de minute de joc, potrivit Digisport.ro.

„Cred că înțelegerea și comunicarea sunt cheile relației noastre. E dificil, deoarece sunt situații de presiune. Uneori mă supăr pe mine și Horia mă încurajează. Dar cred că asta e forța echipei noastre”, a spus Rojer după victorie.

„A fost un meci dificil pentru mine. Au avut multe șanse pe serviciul meu, dar am luptat pentru a-mi păstra serviciul", a declarat Tecău. 

Pentru câştigarea turneului american, Tecău şi Rojer vor încasa un cec în valoare de 675.000 de dolari şi vor primi 2.000 de puncte ATP.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ce păcat că Tecău nu excită pe nimeni ... ce articole fluviu am fi citit acum!
    • Like 1
    • @
      Deci lucrurile stau cam așa (după umila mea părere). Este exagerată plasarea lui Tecău după Ilie Năstase. Felicitările noastre, bravo lui dar, Tecău are 34 de ani și performanțele la dublu se împart la 1/2. Dar în tenisul nostru am avut jucători buni datorită talentului cum a fost Năstase și jucători buni netalentați ajunși la o valoare datorită muncii lor ceea ce merită o mare apreciere. După Năstase jucători talentați au mai fost dar s-au pierdut din diferite motive. Ion Țiriac este cel mai elocvent exemplu de anti talent la tenis (ținea racheta precum crosa de hochei) dar prin muncă și perseverență a reușit fiind și în umbra lui Năstase să joace trei finale de Cupa Davis. Înainte de 1989 jucătorii care reprezentau România erau toți fii de generali și de ștabi. Fii de proletari nu aveau loc și erau meciuri când arbitrii furau ca în codru ca cei cu ”stea” în frunte să fie campioni.
      • Like 0
    • @
      nobody check icon
      N-are nicio treaba excitatul. Pur si simplu dublul nu e la fel de popular ca simplul...
      • Like 0
  • Bravo dragi cavaleri ai sportului nobil, in special Horia ! Din pacate Romania nu va merita.
    • Like 2
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      check icon
      De ce? Adică, de ce „nu-i merită” România pe Horia Tecău?
      • Like 0
  • Excelenta revenirea din semifinala cu perechea nr. 1 ATP,meci bun si in finala.
    Felicitari!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult