Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tenis feminin?

Nu mă uit la meciurile Sabalenkăi. Mă dezgustă literalmente forța brută, înălțimea, urlete animalice ale bielorusei. Am făcut o excepție pentru Emma Răducanu, jucătoare elegantă, tehnică, cu un fizic normal, al cărei tenis îmi place mult chiar și când pierde. Sabalenka a câștigat 6-2, 7-5, dar bazându-se pe nedreptăți revoltătoare. A servit 8 sau 9 ași, și nu mai știu câți semiași. Când a avut nevoie, s-a scos cu serviciul. La 1,82 m și 80 kg nu e prea greu să faci asta. Acest avantaj, care nu ține de valoarea jucătoarei, ar putea fi mult diminuat prin eliminarea din regulament a serviciului 2. Atunci, Sabalenka și altele ca ea, pe un singur serviciu, cu siguranță nu vor mai produce atâția ași. 

Apoi, zbieretele prelungi, „Aaaîaaa!”, copiate probabil după strigătele de atac ale armatei lui Lukașenko, se suprapun cu pregătirea pentru lovitură, ba chiar și cu lovitura adversarei.

Ceea ce este incorect. Potrivit regulamentului, nu este permis ca o jucătoare să fie disturbată prin zgomote când lovește mingea. Ce face Sabalenka e totuna cu strigătele unui ins din tribună pe jocul Emmei Răducanu, numai că insul e în teren! Așa cum arbitrul ar trebui să dispună scoaterea individului din tribună, Sabalenkăi ar trebui să-i dea avertisment și apoi punct pierdut.

Mijloacele vlăjgancei bieloruse sunt bune pentru ea și rele pentru tenis, mai ales pentru cel feminin. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult