Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Teodorovici: În fondul de rezervă nu sunt bani

Eugen Teodorovici - Foto Inquam Photos/Octav Ganea-

Foto Inquam Photos/Octav Ganea 

Fondul de rezervă al Guvernului a fost golit. Eugen Teodorovici a spus, la predarea mandatului de la conducerea ministerului de Finanțe, că nu mai sunt bani în fondul de rezervă.

„Toate sumele pentru salarii au fost asigurate până la sfârșitul acestui an. Dânșii (liberalii n.r.) trebuie să facă această analiză (dacă sunt bani pentru salarii (n.r.). Sunt filosofii diferite pentru bugetari. Vom vedea care va fi decizia liberalilor.

În fondul de rezervă nu sunt bani. Fondul de rezervă se alimentează din ceea ce ministerele transmit la fondul de rezervă. Nu este nicio problemă. Noi am avut mai mult blocaje, de aceea am făcut și rectificarea bugetară. Astăzi, la fondul de rezervă, având în vedere că avem un nou guvern, rămân actele și sumele la fond”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici, întrebat de reporteri dacă sunt bani pentru salarii, în contexul în care Ludovic Orban afirma că pentru personalul din sănătate nu sunt bani.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai țineți minte propunerea lui Alfonso dela Disquateka: pușcărie pt datorii?

  Iata ce am gasiiiiit: Protocolul nr. 4 la Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăților fundamentale

  ARTICOLUL 1 Interzicerea privării de libertate pentru datorii hi-hi-hi

  Nimeni nu poate fi privat de libertatea sa pentru singurul motiv că nu este în măsură să execute o obligație contractuală. ha-ha-ha

  Strasbourg, 16.IX.1963
  • Like 2
 • topala check icon
  Ce libidinos este individul asta,sa se spele pe cap mai des ii recomand
  • Like 1
 • Cu cata seninatate vorbeste neomul asta fara frica de dumnezeu si de parintii lui care nu cred ca nu asa l a crescut si educat.Apoi,organele abilitate ar trebui sa se autosesizeze,fiindca ORLANDO craiul,impreuna cu Dragnea si Tariceanu fara primministrul de paie Dancila,stabileau bugetul in (vestita poza) cabinetul parlamentar.
  • Like 1
 • Bravos, Orlando cu mutra lui de fante esuat si cu tupeul lui de PSD-ist a papat toti banii! Alooo, DNA, va sesizati? Asa zice legea, cand ajungi in scaunul de la finante razi tot ce poti?
  • Like 1
 • Sunt convins că fantele pupincurist nu a respectat legislația; iar brațul lung al legii se va ocupa de el și de gașca din care face parte. Pentru binele românilor - cum îi place agramatei să spună, la microfon.
  • Like 2
 • Nume check icon
  Prima "surpriza"...le asteptam cu drag pe celelalate
  Multumim mult parintilor, unchilor, matusilor, bunicilor care au votat PSD pentru ca ne-au amanetat viitorul copiilor nostri si deasemenea le multumim din suflet si generatiei Milennials care nu a iesit la vot
  P.S. se pare ca marii experti si utilizatori de inalta tehnologie de doi bani din generaita Millenials nu au stiut sa isi seteze notificarile sa mearga la vot. Poate intre timp au invatat ceva...
  • Like 3
 • Cum va raspunde legal Teodorovici pentru dezastrul lasat ?
  • Like 0
  • @ Lucian Osatiuc
   Cu o criza hemoroidala.
   • Like 2
  • @ Lucian Osatiuc
   check icon
   ”Au fost niște chestiuni de oportunitate”.
   Și, dacă îmi aduc bine aminte, cf. onor CCR, chestiunile de oportunitate nu pot face obiectul unei cercetări penale. Case closed.
   • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult