Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Teoria lui Liviu Dragnea despre victimele de la Colectiv: „Ceva i-a ucis”. Ecaterina Andronescu: „O afirmaţie teribil de gravă”

Liviu Dragnea - negru

(Foto:Inquam Photos / Octav Ganea)

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, întrebat de reporteri despre tragedia de la clubul Colectiv, că pentru el nu este clar ce s-a întâmplat acolo și nu crede că lucrurile „sunt limpezi” în acest caz.

„Ceva i-a ucis. N-am de unde să știu. Nu vreau să răscolesc durerea familiilor acelor copii. Nu cred că lucrurile sunt limpezi”, a spus Liviu Dragnea.

„Pentru mine nu este clar ce s-a întâmplat acolo. Poate lucruri pe care le-am citit sunt prostii sau invenții. Dar poate nu e clar pentru mine”, a adăugat președintele PSD.

Ecaterina Andronescu: „O afirmaţie teribil de gravă”

După declarațiile despre Colectiv ale lui Liviu Dragnea o reacție a venit din partea fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. 

„Este o afirmaţie teribil de gravă pe care domnul Dragnea a făcut-o: că au fost ucişi. Cred că o asemenea afirmaţie făcută de al treilea om în stat nu trebuie să se oprească aici. Dragnea trebuie să explice care sunt argumentele pe baza cărora a făcut aceste afirmaţii. Mi se pare grav", a declarat la Realitatea TV Ecaterina Andronescu.

Acuzată în spațiul public de lipsă de empatie după ce a refuzat marți dimineață să transmită un mesaj pentru familiile victimelor de la Colectiv, premierul Viorica Dăncilă a dat, câteva ore mai târziu, un comunicat de presă, prin departamentul de resort al Guvernului, în care spune că „gândul” său se îndreaptă „către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv” și către cei care au suferit în urma „acestui cumplit incident”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gata, a reintrat in grații cretina asta? Ne-am saturat să o tot vedem, cu mutra ei de tembelă, și să-i auzim miorlăiturile. Nu o mai invitați, prin emisiuni, pe această distrugătoare a educației. Nu spune nimic, nici nu are ce, nu poate mai mult. Este un mare mister cum atâția retardați ajung să fie considerați valori. Pur și simplu ne sunt băgați cu forța pe gât, in timp ce adevăratele valori, care nu acceptă slugărnicia față de trădătorii dragnea și tăriceanu%clica sunt ignorați, denigrați.
  • Like 1
 • Asa e, don Livache, ceva i-a omorat. Tu si restul jegurilor umane din PSD si alte partide de rahat, care va bateti joc de noi, restul de 30 de ani incoace. Voi, care dati si luati spagi si aveti grija ca legile sa serveasca lichele ca voi, ca sa puteti voi fura in liniste. Gainari ajunsi in parlament, dar tot gainari. De uitat fii sigur ca nu se uita. Cu dedicatie: "Vreau sa va doara" - Parazitii.
  • Like 7
 • karla check icon
  Intr-adevar ceva i-a ucis, ceva ce ucide in continuare in fiecare zi: CORUPTIA!
  Ma gandesc tot timpul la acei tineri care au murit acolo sau care suferă acum, chiar daca ma aflu la mii de kilometri departare de tara mea, pentru ca plecând din Romania am lasat ceva drag in urma si toate aceste tragedii sunt resimțite din plin aici unde ma aflu.
  Diaspora nu va renunta si va lupta in continuare pentru Romania. Sper sa inteleaga si Dragnea chestia asta...
  • Like 8


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult