Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Teoria lui Liviu Dragnea despre victimele de la Colectiv: „Ceva i-a ucis”. Ecaterina Andronescu: „O afirmaţie teribil de gravă”

Liviu Dragnea - negru

(Foto:Inquam Photos / Octav Ganea)

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, întrebat de reporteri despre tragedia de la clubul Colectiv, că pentru el nu este clar ce s-a întâmplat acolo și nu crede că lucrurile „sunt limpezi” în acest caz.

„Ceva i-a ucis. N-am de unde să știu. Nu vreau să răscolesc durerea familiilor acelor copii. Nu cred că lucrurile sunt limpezi”, a spus Liviu Dragnea.

„Pentru mine nu este clar ce s-a întâmplat acolo. Poate lucruri pe care le-am citit sunt prostii sau invenții. Dar poate nu e clar pentru mine”, a adăugat președintele PSD.

Ecaterina Andronescu: „O afirmaţie teribil de gravă”

După declarațiile despre Colectiv ale lui Liviu Dragnea o reacție a venit din partea fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. 

„Este o afirmaţie teribil de gravă pe care domnul Dragnea a făcut-o: că au fost ucişi. Cred că o asemenea afirmaţie făcută de al treilea om în stat nu trebuie să se oprească aici. Dragnea trebuie să explice care sunt argumentele pe baza cărora a făcut aceste afirmaţii. Mi se pare grav", a declarat la Realitatea TV Ecaterina Andronescu.

Acuzată în spațiul public de lipsă de empatie după ce a refuzat marți dimineață să transmită un mesaj pentru familiile victimelor de la Colectiv, premierul Viorica Dăncilă a dat, câteva ore mai târziu, un comunicat de presă, prin departamentul de resort al Guvernului, în care spune că „gândul” său se îndreaptă „către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv” și către cei care au suferit în urma „acestui cumplit incident”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gata, a reintrat in grații cretina asta? Ne-am saturat să o tot vedem, cu mutra ei de tembelă, și să-i auzim miorlăiturile. Nu o mai invitați, prin emisiuni, pe această distrugătoare a educației. Nu spune nimic, nici nu are ce, nu poate mai mult. Este un mare mister cum atâția retardați ajung să fie considerați valori. Pur și simplu ne sunt băgați cu forța pe gât, in timp ce adevăratele valori, care nu acceptă slugărnicia față de trădătorii dragnea și tăriceanu%clica sunt ignorați, denigrați.
  • Like 1
 • Asa e, don Livache, ceva i-a omorat. Tu si restul jegurilor umane din PSD si alte partide de rahat, care va bateti joc de noi, restul de 30 de ani incoace. Voi, care dati si luati spagi si aveti grija ca legile sa serveasca lichele ca voi, ca sa puteti voi fura in liniste. Gainari ajunsi in parlament, dar tot gainari. De uitat fii sigur ca nu se uita. Cu dedicatie: "Vreau sa va doara" - Parazitii.
  • Like 7
 • karla check icon
  Intr-adevar ceva i-a ucis, ceva ce ucide in continuare in fiecare zi: CORUPTIA!
  Ma gandesc tot timpul la acei tineri care au murit acolo sau care suferă acum, chiar daca ma aflu la mii de kilometri departare de tara mea, pentru ca plecând din Romania am lasat ceva drag in urma si toate aceste tragedii sunt resimțite din plin aici unde ma aflu.
  Diaspora nu va renunta si va lupta in continuare pentru Romania. Sper sa inteleaga si Dragnea chestia asta...
  • Like 8


Îți recomandăm

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult

Codecool

Codecool, școala de programare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, dă startul proiectului pilot #CoolHack, primul hackathon local organizat offline în campusul din București, pe 17 și 18 decembrie 2021. Opt echipe formate din doi până la patru membri, actuali cursanți și absolvenți, își vor testa cunoștințele și vor concura pentru premiul de 1.000 de euro, convingând jurații de abilitățile tehnice și non-tehnice în baza cărora vor fi evaluați.

Citește mai mult