Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, și-a anunțat falimentul. Sute de mii de turiști, blocați

Thomas Cook

Foto: Guliver/Getty Images

Gigantul Thomas Cook s-a prăbușit, după ce negocierile de ultim moment duse cu scopul de a salva compania de turism, veche de 178 de ani, au eșuat. Cum nu a putut găsi fondurile necesare supraviețurii, operatorul britanic de turism va intra imediat „în lichidare obligatorie”.

„Am lucrat intens în ultimele zile pentru a reuși să ajungem la un acord pentru a asigura viitorul lui Thomas Cook pentru angajații, clienții și furnizorii săi. Deși un acord a fost convenit în mare măsură, o facilitate suplimentară solicitată în ultimele zile de negocieri a prezentat o provocare care în cele din urmă s-a dovedit insurmontabilă. Regretăm profund, atât eu cât și restul Consiliului de Administrație, că nu am reușit. Îmi cer scuze milioanelor noastre de clienți, precum și miilor de angajați, furnizori și parteneri care ne-au sprijinit mulți ani. În ciuda incertitudinii uriașe din ultimele săptămâni, echipele noastre au continuat să pună clienții pe primul loc”, a transmis Peter Fankhauser, directorul executiv al Thomas Cook, într-un comunicat.

Soarta firmei a fost pecetluită de o serie de factori financiari, social și chiar meteorologici, scie BBC. Concurența acerbă a agenților de turism online și a companiilor aeriene low-cost, dar și  tulburările politice din întreaga lume au dus la adâncirea problemelor financiare ale operatorului de turism. În plus, mulți turiți s-au obișnuit să își organizeze singuri vacanțele și să nu folosească agenții de turism, ceea ce a dus la scăderea numărului de clienți.

Pentru a evita falimentul, Thomas Cook avea nevoie de finanţări suplimentare în valoare de 200 milioane de lire sterline (227 milioane euro), pe lângă pachetul de 900 milioane lire sterline convenit deja.

În prezent, sute de mii de turiști Thomas Cook din întreaga lume sunt blocați în vacanțe, avioanele charte ale companiei fiind blocate la sol. 

Autoritatea Civilă Aeronuatică din Marea Britanie a dat asigurări că toți ce 150.000 de turiști britanici aflați în acest moment în vacanțe Thomas Cook vor fi aduși acasă la finalul sejurului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Factori meteorologici?!! Pai da...daca cu 24 de ore inainte ca uraganul Irma sa loveasca Cuba ( Varadero ), charterul Thomas Cook aterizeaza pe insula, promitandu-le turistilor o vacanta de vis...Au fost evacuati din hotel si mutati in hotelul care stateam noi...Mai degraba Thomas Crook
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult