Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Timpul petrecut în brutăriile Paul este și mai plăcut în compania unei cafele bune

Le Parisien

La Paul ziua începe bine chiar de dimineață cu o cafea din gama Petit Dejeuner a Porter, care îți oferă o experiență revigorantă plină de stil. Cafeaua de la Paul e o expresie a ceea ce francezii numesc joie de vivre.

 

Este de fapt un fel de a trăi pe care francezii l-au transformat în artă, o modalitate de a savura plăcerile simple ale vieții, fie că este vorba despre un mic dejun delicios, o carte în care te pierzi, o rochie care te face să arăți și să te simți bine în pielea ta. 

Ne-am obișnuit să tratăm astfel de lucruri ca și când am fi pe pilot automat. Mâncăm și ne sorbim cafeaua pe repede înainte, cu ochii în ecranul telefonului. Însă ar trebui să redescoperim extravaganța ce ne poate fi oferită de preparatele culinare, pregătite cu priceperea dată de tradiție și experiență și cu stil desăvârșit. 

Micul dejun se poate transforma într-o experiență aproape artistică, într-o jumătate de oră de desfătare în care ingredientele combinate cu pricepere încântă văzul, gustul, mirosul, atingerea. 

Un croissant, o baghetă sau un sandviș din gama Petit Dejeuner a Porter îți îmbogățesc dimineața, îți ridică starea de spirit și îți dau porția de stil franțuzesc care te face să zâmbești. Iar când te simți bine, îmbrățișezi ziua cu încredere.

Iată două femei tinere, chic și pline de viață, care par desprinse dintr-o poveste pariziană. Își iau la pachet cafeaua care în mâinile lor pare un accesoriu vestimentar de preț și se îndreaptă cu încredere spre lumea largă. 

Privirea ți se îndreaptă apoi spre un el și o ea ale căror mâini se ating pe masă, într-un gest simplu de tandrețe. 

Doi tineri corporatiști discută relaxați, probabil într-o pauză de la serviciu, iar doi turiști străini, iau o gustare în timp ce se pregătesc să exploreze orașul. Iar la o masă apropiată de ieșire, o mamă își bea cafeaua în timp ce discută vesel cu băiețelul ei de 6-7 ani, care se delectează cu o prăjitură colorată și delicioasă. Un caleidoscop de fragmente formate din viețile altora care îți îmbogățesc propria viață. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vasile check icon
    Eu am impresia că unii nu pricep de unde se finanțează Republica. De ce nu faceți donații, dacă nu vă plac reclamele?
    • Like 0
  • Mihai check icon
    de ce trebuie sa fim bombardati cu marketing/advertising si aici?! parca era o platforma de schimb de idei, principii republica.ro! si nu este singurul articol laudativ de acest fel pe care-l publicati...nota 4 pentru azi!
    • Like 0
    • @ Mihai
      Noțiunea de advertorial îți este străină.... hmm, tu muncești pe gratis ?
      • Like 0


Îți recomandăm

Pălărie de damă

Copiii mamei soacre și-au confruntat notițele abia după înmormântare. Adevărul i-a eliberat, au urât-o pentru câteva ore, dar prevederile testamentare și o ladă de șampanie vintage, scumpă, cumpărată chiar de soacră-mea pentru ocazie, a mai atenuat șocul și a netezit o parte din drumul spre vindecare. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Nicolae Șerban

E greu să vezi în agricultură mai mult decât vreme, prețuri și noroi. Dar în halele de la Orbeni, printre senzori, tabele și camioane care nu merg niciodată goale, înțelegi că povestea asta e despre altceva: despre disciplină. Despre felul în care cineva a decis că nu „merge și-așa”, că agricultura e știință, nu poezie, și că, atunci când partenerii potriviți se întâlnesc, produsul românesc poate sta pe raft nu doar în iulie, ci și în ianuarie.

Citește mai mult

 expert contabil

Pentru fiecare 10.000 de lei distribuiți, impozitul crește de la 1.111 lei la 1.905 lei, iar firmele trebuie să verifice activul net și capitalul social înainte de a face orice distribuție. „Cota de 16% intră în vigoare de la 1 ianuarie, dar se aplică pentru dividendele distribuite după 1 ianuarie. Or, ce dividende pot eu să distribui în ianuarie? Pe cele din trimestru IV, cele care se formează chiar acum”, explică expertul contabil.

Citește mai mult