Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Timpul petrecut în brutăriile Paul este și mai plăcut în compania unei cafele bune

Le Parisien

La Paul ziua începe bine chiar de dimineață cu o cafea din gama Petit Dejeuner a Porter, care îți oferă o experiență revigorantă plină de stil. Cafeaua de la Paul e o expresie a ceea ce francezii numesc joie de vivre.

 

Este de fapt un fel de a trăi pe care francezii l-au transformat în artă, o modalitate de a savura plăcerile simple ale vieții, fie că este vorba despre un mic dejun delicios, o carte în care te pierzi, o rochie care te face să arăți și să te simți bine în pielea ta. 

Ne-am obișnuit să tratăm astfel de lucruri ca și când am fi pe pilot automat. Mâncăm și ne sorbim cafeaua pe repede înainte, cu ochii în ecranul telefonului. Însă ar trebui să redescoperim extravaganța ce ne poate fi oferită de preparatele culinare, pregătite cu priceperea dată de tradiție și experiență și cu stil desăvârșit. 

Micul dejun se poate transforma într-o experiență aproape artistică, într-o jumătate de oră de desfătare în care ingredientele combinate cu pricepere încântă văzul, gustul, mirosul, atingerea. 

Un croissant, o baghetă sau un sandviș din gama Petit Dejeuner a Porter îți îmbogățesc dimineața, îți ridică starea de spirit și îți dau porția de stil franțuzesc care te face să zâmbești. Iar când te simți bine, îmbrățișezi ziua cu încredere.

Iată două femei tinere, chic și pline de viață, care par desprinse dintr-o poveste pariziană. Își iau la pachet cafeaua care în mâinile lor pare un accesoriu vestimentar de preț și se îndreaptă cu încredere spre lumea largă. 

Privirea ți se îndreaptă apoi spre un el și o ea ale căror mâini se ating pe masă, într-un gest simplu de tandrețe. 

Doi tineri corporatiști discută relaxați, probabil într-o pauză de la serviciu, iar doi turiști străini, iau o gustare în timp ce se pregătesc să exploreze orașul. Iar la o masă apropiată de ieșire, o mamă își bea cafeaua în timp ce discută vesel cu băiețelul ei de 6-7 ani, care se delectează cu o prăjitură colorată și delicioasă. Un caleidoscop de fragmente formate din viețile altora care îți îmbogățesc propria viață. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vasile check icon
    Eu am impresia că unii nu pricep de unde se finanțează Republica. De ce nu faceți donații, dacă nu vă plac reclamele?
    • Like 0
  • Mihai check icon
    de ce trebuie sa fim bombardati cu marketing/advertising si aici?! parca era o platforma de schimb de idei, principii republica.ro! si nu este singurul articol laudativ de acest fel pe care-l publicati...nota 4 pentru azi!
    • Like 0
    • @ Mihai
      Noțiunea de advertorial îți este străină.... hmm, tu muncești pe gratis ?
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult