Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Timpul petrecut în brutăriile Paul este și mai plăcut în compania unei cafele bune

Le Parisien

La Paul ziua începe bine chiar de dimineață cu o cafea din gama Petit Dejeuner a Porter, care îți oferă o experiență revigorantă plină de stil. Cafeaua de la Paul e o expresie a ceea ce francezii numesc joie de vivre.

 

Este de fapt un fel de a trăi pe care francezii l-au transformat în artă, o modalitate de a savura plăcerile simple ale vieții, fie că este vorba despre un mic dejun delicios, o carte în care te pierzi, o rochie care te face să arăți și să te simți bine în pielea ta. 

Ne-am obișnuit să tratăm astfel de lucruri ca și când am fi pe pilot automat. Mâncăm și ne sorbim cafeaua pe repede înainte, cu ochii în ecranul telefonului. Însă ar trebui să redescoperim extravaganța ce ne poate fi oferită de preparatele culinare, pregătite cu priceperea dată de tradiție și experiență și cu stil desăvârșit. 

Micul dejun se poate transforma într-o experiență aproape artistică, într-o jumătate de oră de desfătare în care ingredientele combinate cu pricepere încântă văzul, gustul, mirosul, atingerea. 

Un croissant, o baghetă sau un sandviș din gama Petit Dejeuner a Porter îți îmbogățesc dimineața, îți ridică starea de spirit și îți dau porția de stil franțuzesc care te face să zâmbești. Iar când te simți bine, îmbrățișezi ziua cu încredere.

Iată două femei tinere, chic și pline de viață, care par desprinse dintr-o poveste pariziană. Își iau la pachet cafeaua care în mâinile lor pare un accesoriu vestimentar de preț și se îndreaptă cu încredere spre lumea largă. 

Privirea ți se îndreaptă apoi spre un el și o ea ale căror mâini se ating pe masă, într-un gest simplu de tandrețe. 

Doi tineri corporatiști discută relaxați, probabil într-o pauză de la serviciu, iar doi turiști străini, iau o gustare în timp ce se pregătesc să exploreze orașul. Iar la o masă apropiată de ieșire, o mamă își bea cafeaua în timp ce discută vesel cu băiețelul ei de 6-7 ani, care se delectează cu o prăjitură colorată și delicioasă. Un caleidoscop de fragmente formate din viețile altora care îți îmbogățesc propria viață. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vasile check icon
    Eu am impresia că unii nu pricep de unde se finanțează Republica. De ce nu faceți donații, dacă nu vă plac reclamele?
    • Like 0
  • Mihai check icon
    de ce trebuie sa fim bombardati cu marketing/advertising si aici?! parca era o platforma de schimb de idei, principii republica.ro! si nu este singurul articol laudativ de acest fel pe care-l publicati...nota 4 pentru azi!
    • Like 0
    • @ Mihai
      Noțiunea de advertorial îți este străină.... hmm, tu muncești pe gratis ?
      • Like 0


Îți recomandăm

Nicolle Birta

- Maman, c'est du vrai chocolat? (mami, este ciocolată adevărată?). Întocmai ca în povești, băiețelul își lipise nasul roșu, înghețat de frig, de geamul vitrinei frumos decorate, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. - Mais bien sûr c'est du vrai chocolat, (desigur că este ciocolată adevărată), îi răspunsese mama.

Citește mai mult

Povestile Cristinei autografe

„Pe cerul albastru, într-o casă de nori mare și albă, trăiau șase norișori frați. Cinci dintre ei erau gri, iar unul era roz. Cei gri făceau mereu glume pe seama celui roz, pentru că era altfel. Nu numai că era roz, dar atunci când norișorii făceau ploaie, el nu putea să stoarcă nici măcar o picătură. Oricât de tare se străduia. Și toți norișorii râdeau de el...”

Citește mai mult

Eataly

„Am lucrat mulți ani pentru a alege mici furnizori excelenți din Sicilia, Sardinia, Calabria, din toate regiunile din Italia. Am reușit să conving furnizorii să producă mai mult, dar la același standard de calitate. Și să le scriu și spun povestea, să le creez noi ambalaje și tot programul tehnic pentru a face față birocrației. Acum avem 2.000 de furnizori, foarte, foarte mici”, spune Oscar Farinetti.

Citește mai mult