Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

TIR-ul ATI de la „Victor Babeș” venea de la Ploiești, unde medicii s-au plâns de calitatea ventilatoarelor: „Sunt de cea mai proastă calitate”

Roxana Patulea

După tragedia de la Victor Babeș. șeful DSU, Raed Arafat, a spus că TIR-ul ATI în care erau internați pacienții care au murit fusese folosit luni bune, la Argeș.

„Acest tir a funcţionat luni de zile în Argeş, până a ajuns aici. Deci nu este un TIR care este pus în funcţiune pentru prima dată şi acum a funcţionat sâmbătă, duminică, luni până după-masă fără probleme”.

În realitate era chiar TIR-ul de la Ploieşti, potrivit unui comunicat dat marți după-amiază de IGSU, citat de Știrile Pro TV

Deși Raed Arafat spunea că ventilatoarele sunt bune, „de fabricație americană”, pe 14 octombrie, la Ploieşti, medicii chemaţi să lucureze în acest TIR se plângeau de o defecţiune la instalaţiile unităţii mobile, dar şi de ventilatoare, se arată într-un reportaj al Știrilor ProTV

„Ventilatoarele de aici sunt de cea mai proastă calitate, nu se poate ventila un pacient cu insuficiență respiratore”, spunea medicul rezident Roxana Patulea.

Luni seară, Raed Arafat a explicat că a existat o creştere bruscă a presiunii de oxigen în TIR, care a făcut ca ventilatoarele să intre în sistem de autoprotecţie şi să se oprească.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult