Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

TIR-ul ATI de la „Victor Babeș” venea de la Ploiești, unde medicii s-au plâns de calitatea ventilatoarelor: „Sunt de cea mai proastă calitate”

Roxana Patulea

După tragedia de la Victor Babeș. șeful DSU, Raed Arafat, a spus că TIR-ul ATI în care erau internați pacienții care au murit fusese folosit luni bune, la Argeș.

„Acest tir a funcţionat luni de zile în Argeş, până a ajuns aici. Deci nu este un TIR care este pus în funcţiune pentru prima dată şi acum a funcţionat sâmbătă, duminică, luni până după-masă fără probleme”.

În realitate era chiar TIR-ul de la Ploieşti, potrivit unui comunicat dat marți după-amiază de IGSU, citat de Știrile Pro TV

Deși Raed Arafat spunea că ventilatoarele sunt bune, „de fabricație americană”, pe 14 octombrie, la Ploieşti, medicii chemaţi să lucureze în acest TIR se plângeau de o defecţiune la instalaţiile unităţii mobile, dar şi de ventilatoare, se arată într-un reportaj al Știrilor ProTV

„Ventilatoarele de aici sunt de cea mai proastă calitate, nu se poate ventila un pacient cu insuficiență respiratore”, spunea medicul rezident Roxana Patulea.

Luni seară, Raed Arafat a explicat că a existat o creştere bruscă a presiunii de oxigen în TIR, care a făcut ca ventilatoarele să intre în sistem de autoprotecţie şi să se oprească.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm