Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Prima ieșire a lui Vlad Voiculescu, după tragedia de la spitalul „Victor Babeș”: „Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată”

Vlad Voiculescu, după tragedia de la Victor Babeș

„Ştim deja că sistemul sanitar e suprasolicitat, că oamenii sunt obosiţi, că echipamentele sunt la limită, dar niciuna dintre acestea nu justifică această tragedie”, a declarat marți ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Trei pacienți internați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală au murit după ce instalația de oxigen s-a defectat, luni seară. 

„Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată. Din explicaţiile pe care le-am primit de la domnul doctor Arafat, ştim că a fost o problemă care ţine de presiunea oxigenului şi asta ar fi dus sau ar fi putut duce la oprirea tuturor ventilatoarelor”, a declarat Vlad Voiculescu, care a precizat că a aflat de incident înainte de ora 18:00 și că a vorbit, imediat după aceea, cu șeful DSU. „Primul lucru pe care l-am făcut a fost să sun la alte spitale pentru a mă asigura că există locuri unde pacienţii să fie transferaţi, după care, undeva între 18,30 şi 19,00, am ajuns la spital". El spune că a încercat să vorbească la telefon cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, însă acesta nu a răspuns.

Ministrul Sănătății  solicitat DSP avizul de funcţionare a secţiei mobile ATI, aviz temporar emis în 9 aprilie, din care rezultă că respectă toate normele de igienă şi sănătate publică și a cerut direcţiilor de sănătate publică normele de funcționare pentru toate unitățile mobile.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a participat la conferința e luni noapte, alături de Florin Cîțu și Raed Arafat, Vlad Voiculescu a spus că, dacă ar fi fost invitat, ar fi mers.  „Cred că premierul l-a invitat pe domnul Arafat pentru ca e direct implicat în operarea unității mobile și să ofere toate detaliile tehnice. Explicațiile de ieri au fost binevenite”, a afirmat el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    El e ! Acest ninja cu ochelari de kal si cu ventilatorul oprit, care intreaba tot timpul pe altcineva despre ce este vorba si intotdeauna primeste raspunsurile gresite. Oricum, cea mai tare replica a lui e in doc Colectiv, atunci cand, pus fatza in fatza cu o femeie dintr-un spital, care demasca spaga si mizeriile, o intreaba pe aceasta cu inocentza caracteristica : si ce e de facut , doamna? Deci, el, ministrul, o intreba pe femeia aia saraca ce este de facut. La care femeia, vazand cu cine sta de vorba, are pentru o fractiune de secunda o privire resemnata, de parca si-ar fi zis : e clara situatia ! Totul e pierdut !
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult