Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Prima ieșire a lui Vlad Voiculescu, după tragedia de la spitalul „Victor Babeș”: „Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată”

Vlad Voiculescu, după tragedia de la Victor Babeș

„Ştim deja că sistemul sanitar e suprasolicitat, că oamenii sunt obosiţi, că echipamentele sunt la limită, dar niciuna dintre acestea nu justifică această tragedie”, a declarat marți ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Trei pacienți internați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală au murit după ce instalația de oxigen s-a defectat, luni seară. 

„Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată. Din explicaţiile pe care le-am primit de la domnul doctor Arafat, ştim că a fost o problemă care ţine de presiunea oxigenului şi asta ar fi dus sau ar fi putut duce la oprirea tuturor ventilatoarelor”, a declarat Vlad Voiculescu, care a precizat că a aflat de incident înainte de ora 18:00 și că a vorbit, imediat după aceea, cu șeful DSU. „Primul lucru pe care l-am făcut a fost să sun la alte spitale pentru a mă asigura că există locuri unde pacienţii să fie transferaţi, după care, undeva între 18,30 şi 19,00, am ajuns la spital". El spune că a încercat să vorbească la telefon cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, însă acesta nu a răspuns.

Ministrul Sănătății  solicitat DSP avizul de funcţionare a secţiei mobile ATI, aviz temporar emis în 9 aprilie, din care rezultă că respectă toate normele de igienă şi sănătate publică și a cerut direcţiilor de sănătate publică normele de funcționare pentru toate unitățile mobile.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a participat la conferința e luni noapte, alături de Florin Cîțu și Raed Arafat, Vlad Voiculescu a spus că, dacă ar fi fost invitat, ar fi mers.  „Cred că premierul l-a invitat pe domnul Arafat pentru ca e direct implicat în operarea unității mobile și să ofere toate detaliile tehnice. Explicațiile de ieri au fost binevenite”, a afirmat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    El e ! Acest ninja cu ochelari de kal si cu ventilatorul oprit, care intreaba tot timpul pe altcineva despre ce este vorba si intotdeauna primeste raspunsurile gresite. Oricum, cea mai tare replica a lui e in doc Colectiv, atunci cand, pus fatza in fatza cu o femeie dintr-un spital, care demasca spaga si mizeriile, o intreaba pe aceasta cu inocentza caracteristica : si ce e de facut , doamna? Deci, el, ministrul, o intreba pe femeia aia saraca ce este de facut. La care femeia, vazand cu cine sta de vorba, are pentru o fractiune de secunda o privire resemnata, de parca si-ar fi zis : e clara situatia ! Totul e pierdut !
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult