Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Prima ieșire a lui Vlad Voiculescu, după tragedia de la spitalul „Victor Babeș”: „Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată”

Vlad Voiculescu, după tragedia de la Victor Babeș

„Ştim deja că sistemul sanitar e suprasolicitat, că oamenii sunt obosiţi, că echipamentele sunt la limită, dar niciuna dintre acestea nu justifică această tragedie”, a declarat marți ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Trei pacienți internați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală au murit după ce instalația de oxigen s-a defectat, luni seară. 

„Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată. Din explicaţiile pe care le-am primit de la domnul doctor Arafat, ştim că a fost o problemă care ţine de presiunea oxigenului şi asta ar fi dus sau ar fi putut duce la oprirea tuturor ventilatoarelor”, a declarat Vlad Voiculescu, care a precizat că a aflat de incident înainte de ora 18:00 și că a vorbit, imediat după aceea, cu șeful DSU. „Primul lucru pe care l-am făcut a fost să sun la alte spitale pentru a mă asigura că există locuri unde pacienţii să fie transferaţi, după care, undeva între 18,30 şi 19,00, am ajuns la spital". El spune că a încercat să vorbească la telefon cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, însă acesta nu a răspuns.

Ministrul Sănătății  solicitat DSP avizul de funcţionare a secţiei mobile ATI, aviz temporar emis în 9 aprilie, din care rezultă că respectă toate normele de igienă şi sănătate publică și a cerut direcţiilor de sănătate publică normele de funcționare pentru toate unitățile mobile.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a participat la conferința e luni noapte, alături de Florin Cîțu și Raed Arafat, Vlad Voiculescu a spus că, dacă ar fi fost invitat, ar fi mers.  „Cred că premierul l-a invitat pe domnul Arafat pentru ca e direct implicat în operarea unității mobile și să ofere toate detaliile tehnice. Explicațiile de ieri au fost binevenite”, a afirmat el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    El e ! Acest ninja cu ochelari de kal si cu ventilatorul oprit, care intreaba tot timpul pe altcineva despre ce este vorba si intotdeauna primeste raspunsurile gresite. Oricum, cea mai tare replica a lui e in doc Colectiv, atunci cand, pus fatza in fatza cu o femeie dintr-un spital, care demasca spaga si mizeriile, o intreaba pe aceasta cu inocentza caracteristica : si ce e de facut , doamna? Deci, el, ministrul, o intreba pe femeia aia saraca ce este de facut. La care femeia, vazand cu cine sta de vorba, are pentru o fractiune de secunda o privire resemnata, de parca si-ar fi zis : e clara situatia ! Totul e pierdut !
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult