Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Prima ieșire a lui Vlad Voiculescu, după tragedia de la spitalul „Victor Babeș”: „Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată”

Vlad Voiculescu, după tragedia de la Victor Babeș

„Ştim deja că sistemul sanitar e suprasolicitat, că oamenii sunt obosiţi, că echipamentele sunt la limită, dar niciuna dintre acestea nu justifică această tragedie”, a declarat marți ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Trei pacienți internați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală au murit după ce instalația de oxigen s-a defectat, luni seară. 

„Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată. Din explicaţiile pe care le-am primit de la domnul doctor Arafat, ştim că a fost o problemă care ţine de presiunea oxigenului şi asta ar fi dus sau ar fi putut duce la oprirea tuturor ventilatoarelor”, a declarat Vlad Voiculescu, care a precizat că a aflat de incident înainte de ora 18:00 și că a vorbit, imediat după aceea, cu șeful DSU. „Primul lucru pe care l-am făcut a fost să sun la alte spitale pentru a mă asigura că există locuri unde pacienţii să fie transferaţi, după care, undeva între 18,30 şi 19,00, am ajuns la spital". El spune că a încercat să vorbească la telefon cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, însă acesta nu a răspuns.

Ministrul Sănătății  solicitat DSP avizul de funcţionare a secţiei mobile ATI, aviz temporar emis în 9 aprilie, din care rezultă că respectă toate normele de igienă şi sănătate publică și a cerut direcţiilor de sănătate publică normele de funcționare pentru toate unitățile mobile.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a participat la conferința e luni noapte, alături de Florin Cîțu și Raed Arafat, Vlad Voiculescu a spus că, dacă ar fi fost invitat, ar fi mers.  „Cred că premierul l-a invitat pe domnul Arafat pentru ca e direct implicat în operarea unității mobile și să ofere toate detaliile tehnice. Explicațiile de ieri au fost binevenite”, a afirmat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    El e ! Acest ninja cu ochelari de kal si cu ventilatorul oprit, care intreaba tot timpul pe altcineva despre ce este vorba si intotdeauna primeste raspunsurile gresite. Oricum, cea mai tare replica a lui e in doc Colectiv, atunci cand, pus fatza in fatza cu o femeie dintr-un spital, care demasca spaga si mizeriile, o intreaba pe aceasta cu inocentza caracteristica : si ce e de facut , doamna? Deci, el, ministrul, o intreba pe femeia aia saraca ce este de facut. La care femeia, vazand cu cine sta de vorba, are pentru o fractiune de secunda o privire resemnata, de parca si-ar fi zis : e clara situatia ! Totul e pierdut !
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult